TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

INGESTA CONTAMINATION [4 records]

Record 1 2020-11-18

English

Subject field(s)
  • Slaughterhouses
  • Meats and Meat Industries
OBS

Ingesta contamination occurs when the food ingested by an animal touches the meat during the slaughtering process.

French

Domaine(s)
  • Abattoirs
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

Il y a contamination par ingesta lorsque le contenu alimentaire ingéré par un animal entre en contact avec la viande lors du processus d'abattage.

Spanish

Save record 1

Record 2 2015-09-18

English

Subject field(s)
  • Slaughterhouses
DEF

The removal of contamination(faecal, bile, ingesta, and extraneous material) from within the abdominal cavity of carcasses by washing, vacuuming, trimming or combinations thereof at a designated off-line work station according to the operator's approved written protocol.

Key term(s)
  • offline reprocessing

French

Domaine(s)
  • Abattoirs
DEF

Enlèvement de signes de contamination présents à l'intérieur de la cavité abdominale des carcasses (matières fécales, bile, ingesta et/ou matières étrangères) par lavage, aspiration et/ou parage, à un poste de travail hors chaîne désigné, selon le protocole écrit approuvé de l'exploitant.

Spanish

Save record 2

Record 3 2015-09-18

English

Subject field(s)
  • Slaughterhouses
DEF

The removal on-line of contamination(faecal, bile, ingesta and extraneous material) from within the abdominal cavity of carcasses according to the applicable policy and an approved operator-specific written protocol.

Key term(s)
  • online reprocessing

French

Domaine(s)
  • Abattoirs
DEF

Enlèvement de signes de contamination présents à l'intérieur de la cavité abdominale des carcasses (matières fécales, bile, ingesta et/ou matières étrangères) selon la politique applicable et le protocole écrit approuvé de l'exploitant.

Spanish

Save record 3

Record 4 2012-06-04

English

Subject field(s)
  • Slaughterhouses
  • Food Safety
CONT

Rodding and bunging are critical preliminary operations in controlling contamination during evisceration... Furthermore, the incidence of E. coli and Salmonella was decreased if the bung was sealed before pre-evisceration washing... The tying off of the oesophagus and enclosing the rectum to prevent leakage of ingesta and feces are critical preliminary operations in controlling contamination during evisceration...

French

Domaine(s)
  • Abattoirs
  • Salubrité alimentaire
CONT

[...] présence de souillures diffuses en provenance du tube digestif : 15 carcasses identifiées par l’entreprise comme ayant fait l’objet d’un accident d’éviscération ont été introduites dans l’essai. Visuellement, ces carcasses présentaient des couleurs jaunes verdâtres, relativement diffuses [...]

OBS

La viande peut être contaminée au moment de l’éviscération si ducontenu de l’intestin entre en contact avec la carcasse [...]

Spanish

Save record 4

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