TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

ONION RINGS [6 records]

Record 1 2017-02-28

English

Subject field(s)
  • Internet and Telematics
  • IT Security
CONT

An onion network appears as sequential layers of LANs divided by firewalls. Each layer is called a ring and acts as an independent network segment between the adjacent rings. The center layer of the onion is called a core; each onion only contains one core.

French

Domaine(s)
  • Internet et télématique
  • Sécurité des TI

Spanish

Save record 1

Record 2 2016-10-31

English

Subject field(s)
  • Plant Diseases
  • Vegetable Crop Production
DEF

A common fungus disease of the onion characterized by black concentric internal rings or smutly spots on the surface of the bulb scales.

OBS

An onion disease caused by Colletotrichum circinans (Berk.) Vogl.

OBS

onion smudge: term extracted from the “Glossaire de l’agriculture” and reproduced with permission of the Organisation for Economic Co-operation and Development.

French

Domaine(s)
  • Maladies des plantes
  • Production légumière
DEF

Maladie de l'oignon causée par Colletotrichum circinans (Berk.) Vogl.

OBS

L'anthracnose est une maladie causée par le champignon Colletotrichum circinans (Berk.) Vogl. que l'on rencontre occasionnellement sur les oignons blancs au moment de la récolte et de l'entreposage. On remarque alors au niveau du col de l'oignon et sur les tuniques externes du bulbe de petites taches vert foncé ou noires souvent groupées ou disposées en anneaux concentriques.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Enfermedades de las plantas
  • Producción hortícola
OBS

El agente causal (Colletotrichum circinans) produce manchas negruzcas en las escamas exteriores, sobre todo en las cebollas del género blanco.

Save record 2

Record 3 2015-01-08

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

Rings of sliced onion coated with batter or crumbs and fried.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

[Tranches] d'oignons crues trempées dans la pâte à frire et cuites à grande friture.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
Save record 3

Record 4 2008-04-04

English

Subject field(s)
  • Special Packaging
CONT

A pile of onion rings on an environmentally friendly tray with four containers of ketchup.

French

Domaine(s)
  • Emballages spéciaux
DEF

Barquette dont la composition assure une dégradation facile dans l'environnement, un recyclage aisé et/ou l'absence d'éléments susceptibles de toxicité.

Spanish

Save record 4

Record 5 2007-11-01

English

Subject field(s)
  • Plant Diseases
  • Vegetable Crop Production
CONT

Spotted wilt is common on tomato, potato, tobacco, lettuce, pea, celery, and other vegetables... In tomato there are bronze, ringlike secondary lesions; plants are stunted with some necrosis; there may be a yellowish mosaic with leaf distortion. Fruits are often marked with concentric rings of pale red, yellow, or white... Transmission [of the virus] is by onion and flower thrips.

OBS

Spotted wilt [is] caused by the tomato spotted wilt virus ...

French

Domaine(s)
  • Maladies des plantes
  • Production légumière
CONT

La tache de bronze, causée par le virus de la tache de bronze, [est] une maladie très contagieuse [qui] peut être transmise au cours de la manipulation des cultures. Le symptôme principal est le bronzage des jeunes feuilles suivi d'une déformation unilatérale, d'une atrophie prononcée et de l'arrêt presque complet de la croissance. Le bronzage peut se présenter sous la forme de taches isolées ou recouvrir toute la surface (ou presque) des feuilles.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Enfermedades de las plantas
  • Producción hortícola
OBS

En frutos, se presentan manchas irregulares, necrosis y maduración irregular causadas por F. occidentalis.

OBS

Puntos o manchas necróticas que a veces afectan a los pecioles y a los tallos.

OBS

Marchitez cepical.

Save record 5

Record 6 1999-05-21

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
DEF

A German herring from the Baltic which is simply filleted and marinated in vinegar with onion rings for 2-3 days.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
DEF

Filet de papillon de hareng, avec la peau, saumuré, déssalé, puis mariné dans du vinaigre avec du sucre et des épices.

OBS

Terme(s) normalisé(s) par le Comité de normalisation de la terminologie des pêches commerciales.

Spanish

Save record 6

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