TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

REFINED GRAIN [3 records]

Record 1 2025-03-05

English

Subject field(s)
  • Plant and Crop Production
  • Agricultural Economics
CONT

Policy and political change.... Improving the business environment for the value-added grain processing sector and for diversification by removing quotas on non-Board and off-Board grains, reevaluating the Canadian Grain Comission fee schedule, examining the impact of the present standards and reviewing the potential for component grading and refined tolerance Levels to be more aligned with processors’ needs, eliminating the requirement for permit book entries for non-Board grains, etc.

OBS

component grading: term used at the Canadian Grain Commission in the field of cereal terminology.

French

Domaine(s)
  • Cultures (Agriculture)
  • Économie agricole
CONT

Changements politiques et changements d'orientation [...] Améliorer l'environnement commercial pour le secteur de la transformation à forte valeur ajoutée et favoriser la diversification en éliminant les contingents pour (es grains et les céréales hors-Commission, en réévaluant les tarifs de la Commission canadienne des grains, en examinant les répercussions des normes actuelles ainsi que les possibilités d'adopter des mesures de classement des composants et des seuils de tolérance plus élevés afin de mieux répondre aux besoins des transformateurs, en éliminant l'exigence relative a l'inscription dans le carnet de livraison des grains hors-Commission, etc.

OBS

classement en fonction des composants : terme en usage à la Commission canadienne des grains dans le domaine céréalier.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Producción vegetal
  • Economía agrícola
Save record 1

Record 2 2022-01-24

English

Subject field(s)
  • Plant Biology
  • Grain Growing
  • Food Industries
CONT

A refined grain has undergone processing that removes the husk, bran and germ of the grain and leaves the endosperm, or starchy interior.

French

Domaine(s)
  • Biologie végétale
  • Culture des céréales
  • Industrie de l'alimentation

Spanish

Save record 2

Record 3 2008-08-06

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Dietetics
CONT

Whole grains are made up of all parts of the grain-the bran(or fiber-rich outer layer), the endosperm(middle part) and the germ(the nutrient-rich inner part). When grains are(milled, or refined, the bran and germ portions are removed, leaving only the endosperm... Scientists believe phytochemicals in whole grains, together with the vitamins, minerals, and dietary fiber, may contribute to whole grains’ health benefits.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Diététique
CONT

(Les) grains entiers sont riches en fibres (cellulose, hemi-cellulose, éventuellement lignine des enveloppes) [...] En outre, les grains entiers ne sont pas toujours exempts de résidus de pesticides. Cependant, une tendance se dessine actuellement en faveur des produits moins raffinés (riz brun, pain complet [...] augmentant l'apport de fibres sans provoquer de troubles intestinaux.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Dietética
DEF

Semillas de cierto tipo de plantas a las que sólo se les retira la parte exterior no comestible.

OBS

Se diferencian de los granos que no son enteros porque conservan sus tres partes nutritivas: el salvado, el germen y el endospermo.

Save record 3

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