TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

TOAST [42 records]

Record 1 - external organization data 2021-03-18

English

Subject field(s)
  • Compartment – Nomenclature 4.0
  • Museums and Heritage (General)
OBS

toast rack : an item in the "Food Service Tools and Equipment" class of the "Tools and Equipment for Materials" category.

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Nomenclature 4.0
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
OBS

porte-rôties : objet de la classe «Outils et équipement de service des aliments» de la catégorie «Outillage et équipement pour le traitement des matières».

Spanish

Save record 1

Record 2 - external organization data 2021-03-18

English

Subject field(s)
  • Compartment – Nomenclature 4.0
  • Museums and Heritage (General)
OBS

toast tongs : an item in the "Food Processing and Preparation Tools and Equipment" class of the "Tools and Equipment for Materials" category.

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Nomenclature 4.0
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
OBS

pince à rôties : objet de la classe «Outils et équipement de transformation et de préparation des aliments» de la catégorie «Outillage et équipement pour le traitement des matières».

Spanish

Save record 2

Record 3 2020-09-14

English

Subject field(s)
  • Computer Programs and Programming
CONT

A toast is a simple pop-up message you can display on the screen. Toasts are purely informative, as the user can’t interact with them. While a toast is displayed, the [user can continue to use the application]. The toast automatically disappears when it times out.

French

Domaine(s)
  • Programmes et programmation (Informatique)

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Programas y programación (Informática)
CONT

Un "toast" es un mensaje transitorio para el usuario que contiene información relevante y sensible al tiempo además proporciona un acceso rápido al objeto del contenido en una aplicación.

Save record 3

Record 4 2018-03-26

English

Subject field(s)
  • Various Military Titles
OBS

The above "Toast of the Day" is used on Friday.

French

Domaine(s)
  • Appellations militaires diverses
OBS

Au souverain, selon les circonstances et les traditions, il peut y avoir d'autres toasts à un dîner de gala, y compris ceux qu'on propose à la santé : de chefs d'État étrangers lorsque leurs représentants officiels sont présents; du colonel en chef; des camarades tombés au champ d'honneur; du régiment; des dames, ainsi qu'à d'autres. Dans les navires de guerre, l'un d'eux s'appelle le «toast du jour», et il y en a un pour chaque jour de la semaine. Les mots prononcés peuvent varier légèrement, mais le fond est resté le même depuis nombre d'années.

OBS

Le présent «toast du jour» est celui du vendredi.

Spanish

Save record 4

Record 5 2018-03-09

English

Subject field(s)
  • Restaurant Menus
DEF

A breakfast of juice, eggs, meat(bacon, sausage or ham) toast or pastries and coffee; sometimes hash brown, grits, pancakes and/or cereal are offered.

French

Domaine(s)
  • Menus (Restauration)
DEF

Petit-déjeuner comprenant des crêpes, des œufs, des pommes de terre rissolées, et même du steak.

Key term(s)
  • petit-déjeuner américain
  • petit-déjeuner à l'américaine

Spanish

Save record 5

Record 6 2018-02-23

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
  • Prepared Dishes (Cooking)
CONT

Cut circles out of bread slices... bake bread circles on a baking sheet... until golden... spread a heaping teaspoon of mushroom mixture on top of each toast round... sprinkle 3 tablespoons cheese over crostini, dividing evenly. Decorate with olive halves, pepper strips... bake until tops are light brown... serve hot.

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
  • Plats cuisinés
OBS

canapé : Tranche de pain sur laquelle on dresse certains mets. Canapé au saumon. Œufs sur canapés.

Spanish

Save record 6

Record 7 2015-02-04

English

Subject field(s)
  • Conferences and Colloquia: Organization
  • Official Ceremonies
CONT

Lunch meetings.... The chairman's duties on these occasions are : Receiving the guests. Saying Grace. Proposing the loyal toast.... Introducing the speaker. Controlling question time....

French

Domaine(s)
  • Organisation de congrès et de conférences
  • Cérémonies officielles
OBS

porté à sa Majesté la Reine.

Spanish

Save record 7

Record 8 2014-12-11

English

Subject field(s)
  • Recipes
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
CONT

Enjoy apple butter as a spread on toast, muffins, tea biscuits or fresh bread. It also makes a great accompaniment to pork. Try it as a garnish on pork sausages or pork chops off the barbecue, or as a glaze or marinade for pork roast or ham. For a tasty low fat snack, try apple butter and low fat creamed cottage cheese on toast.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
CONT

Savourez ce beurre de pomme comme tartinade sur des rôties, muffins, biscuits pour le thé ou pain frais. Il constitue également un excellent accompagnement pour le porc. Essayez-le comme garniture sur les saucisses de porc ou les côtelettes de porc, ou comme glaçage ou marinade pour le porc rôti ou le jambon. Pour une collation savoureuse faible en gras, essayez le beurre de pomme avec du fromage cottage crémeux faible en gras sur des rôties.

Spanish

Save record 8

Record 9 2014-07-08

English

Subject field(s)
  • Food Preservation and Canning
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
DEF

A type of preserve made of fruits.

OBS

Traditionally used on toast and pancakes.

French

Domaine(s)
  • Conservation des aliments et conserverie
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)

Spanish

Save record 9

Record 10 2013-05-27

English

Subject field(s)
  • Banquets and Receptions
  • Diplomacy
  • International Relations
CONT

... cigarette box containing a toast list including names of the Royal Family.

French

Domaine(s)
  • Réceptions et banquets
  • Diplomatie
  • Relations internationales
CONT

Il dit à l'assemblée que le comité lui avait remis une liste de toasts, et que le seul privilège qu'il se réservait, c'était de les porter dans l'ordre et avec les amendements qu'il jugerait convenables.

Spanish

Save record 10

Record 11 2013-02-28

English

Subject field(s)
  • Chocolate and Confectionery
  • Pastries
  • Restaurant Menus
CONT

Dulce de leche... is a traditional candy in Argentina, Brazil, Chile, Colombia, Peru, Uruguay and other parts of South America. Its most basic recipe mixes boiled milk and sugar, although other ingredients may be included to achieve special properties. It can be prepared by buying sweetened condensed milk and cooking it for several hours until it caramelizes. It is used to flavour candies or other sweet foods, such as cakes, biscuits or ice cream, as well as flan. It is also a popular spread on toast.

French

Domaine(s)
  • Confiserie et chocolaterie
  • Pâtisserie
  • Menus (Restauration)
CONT

Dulce de leche [...] Cette confiture de lait a, depuis quelques années, traversé ses frontières sud-américaines. Elle se sert avec du pain comme une confiture, garnit les chocolats et se laisse napper entre un empilage de crêpes.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos de confitería y chocolatería
  • Repostería
  • Menú (Restaurantes)
DEF

Dulce que se hace con leche azucarada, aromatizada generalmente con vainilla, y sometida a cocción lenta y prolongada.

CONT

El dulce de leche posee un aspecto de consistencia cremosa, pastosa, lisa y untable, que se prepara cociendo a fuego lento leche y azúcar, hasta que adquiere un color castaño acaramelado característico y uniforme, con consistencia espesa de sabor dulce y lácteo.

OBS

Cajeta. Dulce de leche de cabra, sumamente espeso.

Save record 11

Record 12 2013-02-26

English

Subject field(s)
  • Spices and Condiments
  • Restaurant Menus
CONT

Black olive tapenade is a typical Provençal appetizer, served on biscuits or crisp warm toast and served with a little aperitif.

French

Domaine(s)
  • Épices et condiments
  • Menus (Restauration)

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Especias y condimentos
  • Menú (Restaurantes)
DEF

Aperitivo típico provenzal, en forma de paté, que se elabora con aceitunas negras, ajo, alcaparras, anchoas, aceite de oliva y especias.

Save record 12

Record 13 2012-11-13

English

Subject field(s)
  • Diplomacy
  • Banquets and Receptions
CONT

The ability to offer a toast is indeed an art, and one that is becoming rarer with infrequent usage.

French

Domaine(s)
  • Diplomatie
  • Réceptions et banquets
CONT

Dans certains cas, on portera un toast à la santé du Roi ou du Président de la République.

Spanish

Save record 13

Record 14 2012-11-06

English

Subject field(s)
  • Trade Names
  • Plastic Materials
DEF

Starlite is a material claimed to be able to withstand and insulate from extremes of heat.

OBS

A former Yorkshire hairdresser has baffled military and scientific establishments around the world by producing a magical piece of plastic that is so tough it could withstand the heat of a nuclear explosion.... Maurice Ward now finds himself the toast of the military-industrial complexes of Britain and United States with the polymer he calls Starlite.

OBS

Starlite™: A trademark of Starlite Plastic Products (Kunshan) Co. Ltd.

Key term(s)
  • Starlite

French

Domaine(s)
  • Appellations commerciales
  • Matières plastiques
OBS

StarliteMC : Marque de commerce de la société Starlite Plastic Products (Kunshan) Co. Ltd.

Spanish

Save record 14

Record 15 2012-01-17

English

Subject field(s)
  • Dietetics
DEF

A diet for nephritis and cardiac conditions, consists of 800 ml. of milk per day; the milk diet, running from six days to a week, is amplified gradually by the use of eggs, dry toast, meat, rice, and vegetables.

French

Domaine(s)
  • Diététique
OBS

Régime prescrit pour traiter l'insuffisance cardiaque et dans certaines néphropathies.

Spanish

Save record 15

Record 16 2011-06-10

English

Subject field(s)
  • Medication
DEF

A brand name for a specific food mixture that is thought to control symptomatic HIV disease and persistent generalized lymphadenopathy.

OBS

AL-721 has several recipes that mix lecithin(a product found in eggs, soyabeans, etc.) with oils. The mixture is frozen to store it, then thawed and spread over crackers or toast. The product alters the structure of lipid-containing membranes, and it was hoped that it would destabilize the cholesterol-rich membrane of HIV, thereby preventing proper binding to CD4 receptors.

French

Domaine(s)
  • Médicaments
CONT

Traitement à visée spécifique du VIH : analogues de nucléosides. L'AL 721 est un composé lipidique comportant des glycérides neutres, de la phosphatidycholine et de la phosphatidyléthanolamine. Il réduit l'infectivité du V.I.H. et s'administre per os.

Spanish

Save record 16

Record 17 2011-05-05

English

Subject field(s)
  • Breadmaking
DEF

Very thin, crisp toast.

French

Domaine(s)
  • Boulangerie
OBS

biscotte: Tranche de pain de mie séchée au four.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Panificación
DEF

Fina rebanada de pan tostado y crujiente.

OBS

Debe su nombre a la cantante de ópera Helen Porter Mitchell, cuyo nombre artístico era Nelly Melba.

Save record 17

Record 18 2009-08-05

English

Subject field(s)
  • Ceremonial and Traditions (Military)
CONT

Piper's Toast. Traditional and given in Gaelic.... the piper marches back into the dining room and without his pipes immediately after the Toast to the Queen and on cue from the Mess Manager. The piper marches clockwise around the perimeter and halts before the PMC(President of the Mess Committee), and the PMC rises to greet him.

French

Domaine(s)
  • Cérémonial et traditions (Militaire)

Spanish

Save record 18

Record 19 2009-03-30

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
DEF

A garnish which contains cheese as well as other ingredients that is put on bread or toast.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
Save record 19

Record 20 2008-12-29

English

Subject field(s)
  • Ceremonial and Traditions (Military)
  • Food Services (Military)
DEF

A dinner to teach students about decorum and protocol at a mess dinner, including proper dress, punctuality, courtesy, good table manners, seating arrangements, when to stand or sit, when to propose a toast and how to reply when one is proposed, how to ask permission to excuse oneself from the mess dinner, etc.

OBS

The term "mess dinner" should not be confused with the term "regimental mess dinner".

French

Domaine(s)
  • Cérémonial et traditions (Militaire)
  • Alimentation (Militaire)
DEF

Dîner au cours duquel les élèves apprennent le décorum et le protocole en vigueur à un dîner militaire, y compris la tenue vestimentaire appropriée, la ponctualité, la courtoisie, les bonnes manières à table, le plan de table, le moment approprié pour se lever ou s'asseoir, le moment approprié pour porter un toast et la réplique à donner, la permission à demander pour quitter le dîner militaire, etc.

OBS

Il ne faut pas confondre le terme «dîner militaire» avec le terme «dîner régimentaire».

Spanish

Save record 20

Record 21 2007-03-09

English

Subject field(s)
  • Recipes
DEF

A British dish of cheese melted with beer, poured on toast and broiled.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
OBS

Le Welsh Rarebit est une spécialité anglaise servie traditionnellement en entrée chaude.

Spanish

Save record 21

Record 22 2006-01-23

English

Subject field(s)
  • Various Military Titles
  • Ceremonial and Traditions (Military)
OBS

Name of the "Toast of the Day" for Saturday.

French

Domaine(s)
  • Appellations militaires diverses
  • Cérémonial et traditions (Militaire)
OBS

Outre le toast au souverain, [...] il peut y avoir d'autres toasts à un dîner de gala, y compris ceux qu'on propose à la santé [...] Dans les navires de guerre, l'un d'eux s'appelle le «toast du jour», et il y en a un pour chaque jour de la semaine.

OBS

Le présent «toast du jour» est celui du samedi.

Spanish

Save record 22

Record 23 2005-09-21

English

Subject field(s)
  • Pigments and Colours (Arts)
DEF

[Refers to] a moderate brown that is yellower and duller than toast brown, yellower, less strong, and slightly lighter than bay, redder and lighter than coffee, and yellower and slightly duller than auburn.

French

Domaine(s)
  • Pigments et couleurs (Arts)
DEF

D'un ton brun-roux rappelant celui de l'écorce des marrons

CONT

Costume, redingote, pardessus marron.

OBS

marron : invariable. Certains auteurs considèrent que «marron» est devenu un véritable adjectif et l'accorde avec le substantif qu'il qualifie.

Spanish

Save record 23

Record 24 2002-02-21

English

Subject field(s)
  • General Vocabulary
DEF

... label [that] responds to temperature.

CONT

Thermolabels are low cost, accurate heat indicators for inaccessible areas. Their rapid response accurately records the temperature between the "jaws" of any instantaneous heat device - like Thermopatch heat seal machine.

CONT

... Temperature Indicating Labels ... are available in the range from +40°C to +260°C and in single level or multiple temperature level sequenced versions and on reels each 1000 individual sequence numbered strips. ... The 54°C thermosensitive spot ... will change permanently from white to black if its specific trigger temperature of 54°C is exceeded for parts of a second.

CONT

The inner surface temperature distribution of ferrite was measured with thermo-labels, i.e., whose white spots change into black at specified temperatures.

CONT

Thermo-labels... For example, when beer reaches optimal drinking temperature, the label displays a toast for a hot party.

French

Domaine(s)
  • Vocabulaire général
DEF

Timbre-indicateur de température portant des graduations étalonnées. Il réagit à la température par modification de teinte, habituellement, du blanc au noir.

CONT

Papier de contrôle de température ou thermo-label : 5 ou 8 plages de températures contrôlées. Bandelettes avec adhésif, vendu en sachet de 16.

CONT

Thermotimbres à [...] indication permanente de dépassement de température. Ces timbres sont offerts pour des températures de +40 °C à +260 °C et en versions séquentielles à niveaux de température simples ou multiples, de même qu'en rouleaux de 1 000 bandes à numérotation et codage individuels. Le point thermosensible à 54 °C [...] passera du blanc au noir en permanence dès que sa température de déclenchement spécifique de 54 °C sera dépassée et ce, en une fraction de seconde.

Key term(s)
  • thermo-timbre
  • thermo timbre
  • thermo-label
  • thermolabel
  • thermo label

Spanish

Save record 24

Record 25 2001-08-27

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Breadmaking
CONT

Bread produced in the Kingdom of Saudi Arabia is varied, consisting of six basic types : sommoly, Syrian bread, bourr, normal bread, tamees, and toast bread. Sommoly is a small elongated hearth-baked loaf produced from a white flour.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Boulangerie
CONT

Les pains produits dans le royaume d'Arabie Saoudite sont variés et il y en a six types principaux : le sommoly, le pain syrien, le bourr, le pain normal, le tamees ainsi que le pain à griller. Le sommoly est un petit pain allongé cuit sur la sole et obtenu à partir d'une farine blanche.

Spanish

Save record 25

Record 26 2001-08-27

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Breadmaking
CONT

Bread produced in the Kingdom of Saudi Arabia is varied, consisting of six basic types : sommoly, Syrian bread, bourr, normal bread, tamees, and toast bread. Toast bread is a western-style square loaf bread used for toasting and sandwiches.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Boulangerie
CONT

Les pains produits dans le royaume d'Arabie Saoudite sont variés et il y en a six types principaux : le sommoly, le pain syrien, le bourr, le pain normal, le tamees ainsi que le pain à griller. Le pain à griller est un pain carré de type occidental employé pour les toasts et les sandwichs.

Spanish

Save record 26

Record 27 2000-11-22

English

Subject field(s)
  • Spices and Condiments
OBS

Used on Cinnamon toast.

French

Domaine(s)
  • Épices et condiments
OBS

Mélange de sucre et cannelle pour toast à la cannelle.

Spanish

Save record 27

Record 28 1999-07-21

English

Subject field(s)
  • Dietetics
OBS

BRAT diet started with those letters such as bananas, rice cereal, applesauce, tea, and toast.

French

Domaine(s)
  • Diététique
Key term(s)
  • régime antidiarrhéique

Spanish

Save record 28

Record 29 1998-12-11

English

Subject field(s)
  • Dietetics
CONT

Physicians often recommend dietary restriction to patients with chronic diarrhea. Some recipes are ancient : the BRATT diet(bananas, rice, applesauce, toast and tea) has been recommended for decades, while the use of rice water and flaxseed can be traced back thousands of years.

French

Domaine(s)
  • Diététique

Spanish

Save record 29

Record 30 1994-02-23

English

Subject field(s)
  • Drying Techniques (Farming)
DEF

A heating step preparatory to removing the hull of wild rice.

OBS

Parch : to toast under dry heat : burn or roast superficially : scorch.

French

Domaine(s)
  • Dessiccation (Techniques agricoles)
OBS

dans l'usinage du riz

Spanish

Save record 30

Record 31 1993-04-14

English

Subject field(s)
  • National Bodies and Committees (Non-Canadian)
OBS

Formed by merger of Bed and Breakfast League(founded 1976) and Sweet Dreams and Toast.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités nationaux non canadiens

Spanish

Save record 31

Record 32 1992-01-13

English

Subject field(s)
  • Various Military Titles
OBS

The above "Toast of the Day" is used on Wednesday.

French

Domaine(s)
  • Appellations militaires diverses
OBS

Outre le toast au souverain, selon les circonstances et les traditions, il peut y avoir d'autres toasts à un dîner de gala, y compris ceux qu'on propose à la santé: de chefs d'État étrangers lorsque leurs représentants officiels sont présents; du colonel en chef; des camarades tombés au champ d'honneur; du régiment; des dames, ainsi qu'à d'autres. Dans les navires de guerre, l'un d'eux s'appelle le «toast du jour», et il y en a un pour chaque jour de la semaine. Les mots prononcés peuvent varier légèrement, mais le fond est resté le même depuis nombre d'années.

OBS

Le présent "toast du jour" est celui du mercredi.

Spanish

Save record 32

Record 33 1992-01-13

English

Subject field(s)
  • Various Military Titles
OBS

The above "Toast of the Day" is used on Sunday.

French

Domaine(s)
  • Appellations militaires diverses
OBS

Outre le toast au souverain, selon les circonstances et les traditions, il peut y avoir d'autres toasts à un dîner de gala, y compris ceux qu'on propose à la santé: de chefs d'État étrangers lorsque leurs représentants officiels sont présents; du colonel en chef; des camarades tombés au champ d'honneur; du régiment; des dames, ainsi qu'à d'autres. Dans les navires de guerre, l'un d'eux s'appelle le «toast du jour», et il y en a un pour chaque jour de la semaine. Les mots prononcés peuvent varier légèrement, mais le fond est resté le même depuis nombre d'années.

OBS

Le présent "toast du jour" est celui du dimanche.

Spanish

Save record 33

Record 34 1992-01-13

English

Subject field(s)
  • Various Military Titles
OBS

The above "Toast of the Day" is used on Thursday.

French

Domaine(s)
  • Appellations militaires diverses
OBS

Outre le toast au souverain, selon les circonstances et les traditions, il peut y avoir d'autres toasts à un dîner de gala, y compris ceux qu'on propose à la santé: de chefs d'État étrangers lorsque leurs représentants officiels sont présents; du colonel en chef; des camarades tombés au champ d'honneur; du régiment; des dames, ainsi qu'à d'autres. Dans les navires de guerre, l'un d'eux s'appelle le «toast du jour», et il y en a un pour chaque jour de la semaine. Les mots prononcés peuvent varier légèrement, mais le fond est resté le même depuis nombre d'années.

OBS

Le présent "toast du jour" est celui du jeudi.

Spanish

Save record 34

Record 35 1992-01-13

English

Subject field(s)
  • Various Military Titles
OBS

The above "Toast of the Day" is used on Monday.

French

Domaine(s)
  • Appellations militaires diverses
OBS

Outre le toast au souverain, selon les circonstances et les traditions, il peut y avoir d'autres toasts à un dîner de gala, y compris ceux qu'on propose à la santé: de chefs d'Etat étrangers lorsque leurs représentants officiels sont présents; du colonel en chef; des camarades tombés au champ d'honneur; du régiment; des dames, ainsi qu'à d'autres. Dans les navires de guerre, l'un d'eux s'appelle le «toast du jour», et il y en a un pour chaque jour de la semaine. Les mots prononcés peuvent varier légèrement, mais le fond est resté le même depuis nombre d'années.

OBS

Le présent "toast du jour" est celui du lundi.

Spanish

Save record 35

Record 36 1991-01-22

English

Subject field(s)
  • Recipes
DEF

oysters wrapped in bacon and skewered, broiled, and served on toast.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine

Spanish

Save record 36

Record 37 1989-03-21

English

Subject field(s)
  • Proverbs and Maxims
OBS

I never had a piece of toast. Particularly long and wide. But fell upon the sanded floor. And always on the buttered side.

French

Domaine(s)
  • Proverbes et dictons
OBS

Loi au maximum de vexation : généralisation du sentiment selon lequel ce sont toujours les hypothèses les plus déplaisantes qui se réalisent. On dit familièrement : La tartine tombe toujours du côté de la confiture.

Spanish

Save record 37

Record 38 1987-01-06

English

Subject field(s)
  • Small Household Appliances
CONT

Toasting time is controlled by a thermostat inside the toaster. When you adjust the colour control, you’re presetting a temperature on the thermostat-the darker the toast, the higher the temperature.

French

Domaine(s)
  • Petits appareils ménagers
CONT

La durée du brunissement est déterminée par un thermostat qui se trouve à l'intérieur du grille-pain. En réglant le bouton qui commande la couleur, on pré-règle le thermostat : plus la rôtie doit être foncée, plus la température doit être élevée.

Spanish

Save record 38

Record 39 1987-01-06

English

Subject field(s)
  • Small Household Appliances
CONT

Everyone has a preference for how they like their toast. Some like it toasted just enough to be golden; others prefer it much darker, with singed edges. For this reason, toasters come with colour controls. By adjusting the control to a specific colour code or word, you get toast the way you like it.

French

Domaine(s)
  • Petits appareils ménagers

Spanish

Save record 39

Record 40 1987-01-06

English

Subject field(s)
  • Small Household Appliances
CONT

Some [toasters] failed to toast evenly, overtoasting some areas of the bread and undertoasting others. Most troublesome were maximum settings, where no toaster browned very evenly.

French

Domaine(s)
  • Petits appareils ménagers

Spanish

Save record 40

Record 41 1986-09-25

English

Subject field(s)
  • General Vocabulary
  • Restaurant Menus
  • Table Service (Restaurants)
OBS

toast : to make(as bread) crisp, hot, and brown by heat(a toasted cheese sandwich)

French

Domaine(s)
  • Vocabulaire général
  • Menus (Restauration)
  • Service des tables (Restauration)
OBS

Pain grillé

OBS

Plain ou toasté : Terme à proscrire, que l'on entend dans les restaurants.

OBS

(Faute) Voulez-vous votre sandwich plain ou toasté? (CORRECT) Voulez-vous votre sandwich nature ou grillé?

Spanish

Save record 41

Record 42 1986-09-08

English

Subject field(s)
  • Cooking Appliances
CONT

... you’ve probably considered buying a toaster/broiler oven. These countertop mini-ovens won’t hold the Christmas turkey, but they’ll handle smaller baking projects and broil, toast or warm everything from bread to burgers.

French

Domaine(s)
  • Appareils de cuisson des aliments
CONT

... vous songez peut-être à vous procurer un four grille-pain. Ces mini-fours ne peuvent cuire la dinde de Noël, mis il vous permettent de mitonner de bons petits plats.

Spanish

Save record 42

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