TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

BLACK CARAWAY [3 records]

Record 1 2012-01-25

English

Subject field(s)
  • Spices and Condiments
CONT

McCormick-Stange... will present its range of hard-shelled spices, pasteurised using the new patented "Micro-Master" process an environmentally friendly alternative to ethylene oxide and irradiation treatment... its products includes :black pepper, coriander, turmeric, ginger, allspice, cinnamon, white pepper, cumin, fenugreek, fennel, caraway, nutmeg.

French

Domaine(s)
  • Épices et condiments
OBS

Épices à enveloppe dure, pasteurisées grâce au nouveau procédé «Micro Master», une alternative plus respectueuse de l'environnement que l'oxyde d'éthylène et le traitement par irradiation [...]

Spanish

Save record 1

Record 2 2012-01-11

English

Subject field(s)
  • Breadmaking
DEF

Any bread made wholly or in part from rye flour(as black bread, pumpernickel, knackebrod, and a light loaf usually containing caraway seed).

French

Domaine(s)
  • Boulangerie
CONT

Le seigle est la seule céréale, à part le blé, qui permet d’obtenir un pain levé sans ajouter d’autres céréales. Le pain de seigle est plus dense, plus foncé et plus lourd que les pains de blé, étant donné la plus faible teneur en gluten et la qualité moindre des protéines du gluten.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Panificación
Save record 2

Record 3 2004-11-02

English

Subject field(s)
  • Spices and Condiments
OBS

Nomenclature on spices and condiments: Natural vegetable products or mixtures thereof, free from extraneous matter, used for flavouring, seasoning and imparting aroma to foods.

OBS

The term applies equally to the product in the whole form or in the ground form.

OBS

black cumin: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Épices et condiments
OBS

Nomenclature sur les épices : Produits végétaux ou mélanges de ceux-ci, exempts de matières étrangères, utilisés pour donner de la saveur et de l'arôme et pour assaisonner les aliments.

OBS

Le terme est applicable à la fois au produit entier et au produit en poudre.

OBS

nigelle : terme normalisé par l'ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Especias y condimentos
Save record 3

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