TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

CHICKEN STEW [6 records]

Record 1 2018-03-14

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
  • Prepared Dishes (Cooking)
DEF

A white ragoût, fricassee or stew based on lamb, chicken or veal, with the sauce made from the liquid in which the meat has been cooked.

OBS

It is bound with a liaison of egg yolks and cream, garnished with mushrooms and small onions and served with parsley and croutons.

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
  • Plats cuisinés
DEF

Apprêt de viandes blanches (veau, agneau, volaille) cuites dans un fond blanc ou simplement à l'eau avec une garniture aromatique.

OBS

La sauce s'obtient en principe par une liaison à base de roux blanc, puis de crème et de jaunes d'œufs, mais le roux est le plus souvent supprimé [...]

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Técnicas culinarias
  • Platos preparados (Cocina)
DEF

Guiso de carne, pescado o ave cocido en un fondo blanco y ligado con crema o yema de huevo.

Save record 1

Record 2 2013-09-19

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
Key term(s)
  • African chicken stew

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
Key term(s)
  • estofado de pollo africano
Save record 2

Record 3 2013-03-22

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A stew of chicken legs with potatoes and ground almonds...

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Ragoût de canard ou de dinde [ou de poulet] avec des pommes de terre et des amandes.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
CONT

Los escaldums es un guiso típico mallorquín que se compone de carne de ave estofada con otras viandas. Como se trata de un plato popular, existen muchas variaciones en su preparación, aunque todo el mundo coincide en que los escaldums de pavo o escaldums de nadal son una de las preparaciones más populares.

OBS

escaldum: término utilizado generalmente en plural.

Save record 3

Record 4 1990-11-23

English

Subject field(s)
  • Recipes
DEF

A thick highly seasoned soup or stew usually made of chicken or small game and corn, tomatoes, and onions.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine

Spanish

Save record 4

Record 5 1990-09-06

English

Subject field(s)
  • Recipes
DEF

a thick, highly seasoned soup or stew, usually made of chicken or small game and corn, tomatoes, and onions.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
OBS

ragoût : met composé de morceaux de viande (...) et de légumes cuits ensemble dans une sauce plus ou moins relevée.

Spanish

Save record 5

Record 6 1978-08-23

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
OBS

(...) For a stew, the chicken is simmered in a liquid from the start of its cooking. When chicken is fricasseed, the meat is always cooked first in butter(...) then the liquid is added.

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
DEF

préparation à base de viande (...) de volaille, (...) cuit à brun, avec un apport de farine que l'on fait roussir avant d'ajouter l'eau ou le bouillon, ou à blanc (à l'anglaise), sans farine, les pommes de terre entrant dans la composition suffisant à épaissir la sauce.

Spanish

Save record 6

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