TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

FOAM MAT [3 records]

Record 1 2024-11-29

English

Subject field(s)
  • Sports Equipment and Accessories
  • Various Sports (General)
CONT

A crash pad is a 3-4 inch foam landing mat that is placed on the ground under the climb. The purpose of this pad is to protect the climber in the event of falling. Placed under the climb, the crash pad, also known as a bouldering pad, is used to soften the landing in the event of a fall, cover any protruding rocks that could be extremely unpleasant to fall on, and they make great seats when they aren’t being used to potentially save your life.

Key term(s)
  • crashpad

French

Domaine(s)
  • Équipement et accessoires de sport
  • Sports divers (Généralités)
DEF

Matelas en mousse pliable et portatif qui permet d'amortir la chute d'un grimpeur de bloc.

OBS

Le matelas portatif de sécurité est le plus souvent placé au pied des structures naturelles d'escalade de bloc.

OBS

matelas portatif de sécurité; matelas de sécurité; tapis de réception : désignations et définition publiées au Journal officiel de la République française le 25 mai 2023.

Spanish

Save record 1

Record 2 2024-02-22

English

Subject field(s)
  • Food Preservation and Canning
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Conservation des aliments et conserverie
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
DEF

Procédé de conservation des produits alimentaires, notamment les purées de fruits, les produits laitiers. La déshydratation est obtenue par soufflage d'air ou d'azote au travers du produit, étalé en couche sur une bande transporteuse.

OBS

séchage sur mousse : int. alim. agr., numéro 1, janvier 1972, page 65

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Conservación de los alimentos y elaboración de conservas
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
  • Productos lácteos
Save record 2

Record 3 1984-06-04

English

Subject field(s)
  • Cooking and Gastronomy

French

Domaine(s)
  • Cuisine et gastronomie

Spanish

Save record 3

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