TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

FORAGE INTAKE [5 records]

Record 1 2013-12-11

English

Subject field(s)
  • Forage Crops
CONT

Brown mid-rib(BMR) corn has a lower lignin content than other silage corn varieties, and many growers are interested in this type of corn for its higher digestibility and potential to yield more milk than conventional silage corn. With BMR's high fiber digestibility it may help increase dry matter intake of forage and may reduce purchase of concentrates.

OBS

A type of corn especially suited to forage production.

French

Domaine(s)
  • Culture des plantes fourragères
DEF

Maïs caractérisé par une teneur en tissus de soutien (lignine) inférieure à celle des types normaux, à la suite d'une mutation.

OBS

Maïs spécialement adapté à la production fourragère parce que les tiges sont plus digestibles.

Spanish

Save record 1

Record 2 2011-11-09

English

Subject field(s)
  • Grain Growing
  • Animal Feed (Agric.)
  • Forage Crops
DEF

Preference based on plant characteristics eliciting a choice between two or more forages or parts of the same forage, conditioned by the animal and environmental factors that stimulate a selective intake response.

French

Domaine(s)
  • Culture des céréales
  • Alimentation des animaux (Agric.)
  • Culture des plantes fourragères
DEF

Ce qui rend un aliment agréable au goût ou alléchant pour les animaux et les porte à le consommer.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Cultivo de cereales
  • Alimentación animal (Agricultura)
  • Cultivo de plantas forrajeras
CONT

La cantidad de forraje que puede proporcionar una planta depende de factores tales como la preferencia que sientan los animales por ella, su comestibilidad o apetitosidad, la cantidad de herbaje que tiene que quedar en la planta para que ésta disponga de los elementos nutritivos suficientes y su capacidad de tolerar el pastoreo.

Save record 2

Record 3 2008-07-31

English

Subject field(s)
  • Animal Feed (Agric.)
CONT

Forage intake and protein content can be improved by early(1/10 bloom) cutting to insure high digestibility(65%) and utilization of the protein.

French

Domaine(s)
  • Alimentation des animaux (Agric.)
CONT

L'ingestion de fourrage et la teneur en protéines peuvent être améliorées par une coupe hâtive (1/10 de la floraison) pour permettre une forte digestibilité (65%) et l'utilisation de la protéine.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Alimentación animal (Agricultura)
CONT

La suplementación con urea determinó un aumento significativo en el consumo de forraje, mientras que incrementos adicionales del concentrado con proteína preformada no mejoraron la ingestión de forraje [...]

CONT

El costo energético de producir un ternero es la sumatoria de los costos de mantenimiento, gestación, lactancia y del consumo de forraje del ternero hasta el destete.

Save record 3

Record 4 2004-06-30

English

Subject field(s)
  • Animal Feed (Agric.)
CONT

Only with a 1 : 3 grain-to-milk ratio did good quality pasture provide adequate pasture intake at 80 pounds of milk.... Holsteins producing more than 60 pounds of milk with good quality pasture should be supplemented with 1 pound of grain per 4 pounds of milk, with the amount of concentrate varied with milk production and body condition. Generally, 12 pounds to 20 pounds of concentrate are fed to cows when pasture is their sole forage source.

CONT

Grain was individually fed, at approximately a 1:3 grain to milk ratio, before a.m. and p.m milkings.

French

Domaine(s)
  • Alimentation des animaux (Agric.)

Spanish

Save record 4

Record 5 1994-02-15

English

Subject field(s)
  • Animal Feed (Agric.)
CONT

Relative feed value(RFV) is a figure used widely in the U. S. to price forages at hay auctions. RFV combines DMI(dry matter intake) and DDM(digestible dry matter) of the forage. RFV=(% DDM x % DMI)/1. 29

OBS

Relative feed value (RFV): term and abbreviation confirmed in the PASCAL data base.

French

Domaine(s)
  • Alimentation des animaux (Agric.)
CONT

La valeur alimentaire d'un fourrage est fonction de la consommation volontaire et de la quantité d'éléments nutritifs digestibles [...] Tableau 4.56 - Comparaison de la valeur alimentaire relative d'un foin de légumineuses (début floraison) et d'un foin de graminées (début épiaison) [...] On y présente une comparaison entre espèces. La comparaison se répète à l'intérieur d'une même espèce en fonction de la maturité de la plante, donc de l'accumulation de fibre par détergent neutre.

Spanish

Save record 5

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