TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

POMACE WINE [5 records]

Record 1 2022-07-24

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
  • Winemaking
  • Beverages
DEF

The solid residues remaining after grapes have been pressed to extract the juice.

CONT

Grape pomace is a residue of grape processing in wine and juice [making], and it is estimated that it is 20 % of the total weight of the fruit of the grape, which represents a challenging waste disposal problem for the winery and grape juice industry...

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
  • Industrie vinicole
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
DEF

[...] ensemble des résidus [solides] issus du pressurage des raisins pour en extraire le jus.

CONT

Les marcs de raisin nécessitent un apport d'azote et d'énergie sous forme de concentré et de fibres longues de manière à réduire la vitesse de transit du marc au travers du rumen et améliorer sa digestibilité.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
  • Industria vinícola
  • Bebidas
DEF

Residuo sólido en la elaboración del vino.

Save record 1

Record 2 2017-12-14

English

Subject field(s)
  • Winemaking
DEF

Tannin prepared from marc(pomace) and used in wine making.

French

Domaine(s)
  • Industrie vinicole
DEF

Terme désignant le tanin du raisin qui, après extraction, est utilisé parfois comme produit œnologique, au cours de la clarification des vins, avec l'albumine dont il provoque la coagulation.

Spanish

Save record 2

Record 3 2006-02-08

English

Subject field(s)
  • Winemaking
DEF

Beverage made by refermentation of marc after addition of water and sometimes sugar.

French

Domaine(s)
  • Industrie vinicole
DEF

Vin de mauvaise qualité

Spanish

Save record 3

Record 4 2006-02-08

English

Subject field(s)
  • Winemaking
OBS

Beverage produced by fermentation of pressed marc, to which sugar and water is added. The production of this is illegal in many countries.

French

Domaine(s)
  • Industrie vinicole
OBS

Boisson obtenue par la refermentation des marcs de raisins additionnés d'eau et parfois de sucre. En France sa fabrication est interdite.

Spanish

Save record 4

Record 5 2000-03-07

English

Subject field(s)
  • Winemaking
CONT

The proposal applies to grape brandy(other than neutral brandy, pomace brandy, marc brandy, or grappa brandy) distilled from the fermented juice, mash, or wine of grapes, or the residue thereof. Grape brandy stored in oak containers for any amount of time less than 2 years must still be designated as üimmatureü.

French

Domaine(s)
  • Industrie vinicole
CONT

L'entreprise familiale, en 1990, a décidé pour renouer avec la tradition de faire revivre cette saveur d'autrefois en remettant en fonction un vieil appareillage monté de quatre magnifiques vases en cuivre pour produire une eau-de-vie de marc à l'ancienne, en distillant les marcs frais de la vendange par vapeur directe. Cette production contribue à affirmer l'image de la distillerie puisque cette eau-de-vie de marc de qualité, reconnue et commercialisée dans de nombreuses régions, a été récompensée plusieurs fois.

Spanish

Save record 5

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