TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

SMOKED BEEF [13 records]

Record 1 2018-01-29

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
DEF

An Italian smoked sausage made with ground beef, pork and pork fat and flavored with coriander and white wine; it is air-dried and has a smooth, delicate flavor.

OBS

Product is placed in bladder, smoked at high temperatures and air dried.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
DEF

Saucisson de gros format, à base de viande de porc et de bœuf [séché dans un séchoir spécial].

OBS

Son origine est italienne [et] elle doit son nom aux baies de myrte (mortola) qui sont la base de son assaisonnement.

Spanish

Save record 1

Record 2 2018-01-26

English

Subject field(s)
  • Restaurant Menus
  • Food Industries

French

Domaine(s)
  • Menus (Restauration)
  • Industrie de l'alimentation
OBS

Pluriel : des sandwichs; des sandwiches.

OBS

sandwichs (pl.) : Cette graphie, puisée des Rectifications de l'orthographe recommandées par le Conseil supérieur de la langue française, est attestée dans le Petit Robert (2006).

OBS

sandwich au bœuf mariné : terme normalisé par l'OLF.

Spanish

Save record 2

Record 3 2018-01-25

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
DEF

A highly seasoned beef made from a cut of plate, brisket or round... The meat is dry-cured, smoked and cooked...

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

Viande de bœuf fumée et épicée.

OBS

Se distingue du «smoked meat».

Spanish

Save record 3

Record 4 2018-01-24

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
OBS

assiette de bœuf mariné : terme normalisé par l'OLF.

Spanish

Save record 4

Record 5 2018-01-24

English

Subject field(s)
  • Cooking and Gastronomy
  • Meats and Meat Industries

French

Domaine(s)
  • Cuisine et gastronomie
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

bœuf mariné en tranches : terme normalisé par l'OLF.

Spanish

Save record 5

Record 6 2018-01-05

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
DEF

Highly spiced, smoked beef, esp. from a shoulder cut.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
DEF

Viande de bœuf prise dans la ronde, marinée, cuite et fumée légèrement.

OBS

Le pastrami est plus assaisonné et moins gras que le smoked-meat.

Spanish

Save record 6

Record 7 2018-01-05

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
CONT

A smoked meat sandwich.

OBS

Not to be confused with pastrami.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
DEF

Morceau de bœuf dans la navelle (poitrine), mariné avec des condiments, recouvert de poivres et d'épices, que l'on fait maturer, cuire et fumer légèrement.

Spanish

Save record 7

Record 8 2018-01-03

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Culinary Techniques
  • Meats and Meat Industries
DEF

Sausage of several regional kinds made of varying proportions of pork and beef with added fat and spices, stuffed into casings, and smoked.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Techniques culinaires
  • Salaison, boucherie et charcuterie
CONT

Le cervelas. Ce saucisson cuit, pur porc ou porc et bœuf, est additionné de lard gras et d'épices, souvent d'ail, le mélange étant mis dans des boyaux, puis cuit après avoir été coloré de salpêtre. Il se présente sous la forme d'une grosse saucisse courte, ficelée à chaque bout [...]

Spanish

Save record 8

Record 9 2008-03-13

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
DEF

A thin sausage, usually about six inches in length, traditionally made of smoked meats combined with seasonings, including meats such as all beef, beef and pork, turkey and beef, or chicken and beef.

OBS

In the U.S. the frankfurter is more commonly called the hot dog or wiener and it is served as a sandwich on a long split roll or bun. Frankfurters are available in various sizes from small links, generally used as appetizers, to foot long pieces of meat.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
CONT

Saucisse de Francfort. Saucisse fumée précuite, originaire d'Allemagne traditionnellement faite d'une fine pâte de porc, elle connaît aujourd'hui plusieurs variations.

OBS

La version américaine, la fameuse saucisse à hot-dog, peut contenir de la viande séparée mécaniquement, des sous-produits de porc ou de boeuf ainsi que des édulcorants, des aromates et des additifs. Elle contient jusqu'à 30 % de matières grasses.

Spanish

Save record 9

Record 10 2007-03-27

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
  • Restaurant Menus
CONT

Assorted Meats Tray. Sliced roast sirloin of beef, Black Forest ham, smoked turkey and salami served with pepperoncinis.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
  • Menus (Restauration)
CONT

Assiette de viandes froides. Plat composé de viandes assorties et d'au moins deux portions de salades assorties [...]

Spanish

Save record 10

Record 11 2007-03-01

English

Subject field(s)
  • Festivals, Carnivals and Social Events
  • Culinary Techniques
DEF

A cookout where roasted frankfurters are the main course.

CONT

Invite friends to a wiener roast.

OBS

wiener : A smooth-textured sausage of minced beef or pork usually smoked; often served on a bread roll.

OBS

wiener roast: Also designates the roasting apparatus.

French

Domaine(s)
  • Festivals, carnavals et fêtes
  • Techniques culinaires
DEF

wiener roast : Pique-nique où l'on fait cuire en plein air des saucisses [fumées,] dites «wiener» [en anglais].

CONT

En septembre, l'équipe de jeunes organise une marche et des jeux suivis d'une grillade de saucisses sur un feu de bois.

CONT

Programme [...] : pique-nique et grillade de saucisses en commun avec les enfants [...] sur une aire de jeux.

PHR

Partie de grillade de saucisses.

Spanish

Save record 11

Record 12 2003-10-03

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
CONT

Breaded Beef Liver... lightly breaded liver served with smoked side bacon or sauteed onions, fresh vegetables and your choice of potato.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

Produit fumé naturellement.

Spanish

Save record 12

Record 13 2001-11-05

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
OBS

Cook macaroni as for Macaroni à l'Italienne, reheat in tomato sauce, add six sliced mushrooms, two sliced cooked, smoked beef tongue cut in strips, and one-half cup grated cheese.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
OBS

Glossaire-16

Spanish

Save record 13

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