TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

SMOKING KILN [3 records]

Record 1 2008-05-26

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Food Preservation and Canning
  • Commercial Fishing
  • Meats and Meat Industries
DEF

Chamber or compartment in a smoking plant in which fish is smoke cured.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Conservation des aliments et conserverie
  • Pêche commerciale
  • Salaison, boucherie et charcuterie
DEF

Chambre ou compartiment d'un fumoir où les produits sont traités par la fumée.

OBS

Terme(s) normalisé(s) par le Comité de normalisation de la terminologie des pêches commerciales.

Key term(s)
  • fumerie

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Conservación de los alimentos y elaboración de conservas
  • Pesca comercial
  • Industria cárnica, de fiambres y embutidos
Save record 1

Record 2 2008-01-16

English

Subject field(s)
  • Industrial Tools and Equipment
  • Meats and Meat Industries
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
DEF

[An] equipment in which forced flow of smoke and air passes around the fish to be smoked.

OBS

The required smoke is generated outside the smoking chamber.

French

Domaine(s)
  • Outillage industriel
  • Salaison, boucherie et charcuterie
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
DEF

Fumoir dans lequel les conditions de fumage (volume, température, humidité, vitesse et distribution de l'air et de la fumée) sont maintenues et contrôlées par des moyens mécaniques, et dans lequel la fumée est généralement produite à l'extérieur.

OBS

fumoir mécanique : terme normalisé par le Comité de normalisation de la terminologie des pêches commerciales.

Spanish

Save record 2

Record 3 2007-03-27

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
  • Food Preservation and Canning
  • Commercial Fishing
DEF

During fish smoking, smoke produced by an increased air circulation in the kiln causing a more complete combustion of wood than in the case of distilled smoke.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
  • Conservation des aliments et conserverie
  • Pêche commerciale
DEF

Fumée produite en augmentant la circulation d'air dans le foyer, ce qui provoque une combustion plus complète du bois que dans le cas de la fumée distillée.

OBS

Terme normalisé par le Comité de normalisation de la terminologie des pêches commerciales.

Spanish

Save record 3

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2025
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: