TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

SUSTAINABLE FOOD [72 records]

Record 1 2025-05-07

English

Subject field(s)
  • Economic Co-operation and Development
  • Food Industries
DEF

A food system that meets the needs of today’s society without compromising the ability of future generations to meet their own needs, through practices that are environmentally friendly, socially equitable and economically profitable.

Key term(s)
  • SUSTAGRIDUR2025

French

Domaine(s)
  • Coopération et développement économiques
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Système alimentaire qui permet de répondre aux besoins de la société actuelle sans compromettre la capacité des générations futures à répondre aux leurs, et ce, grâce à la mise en place de pratiques à la fois respectueuses de l'environnement, socialement équitables et économiquement rentables.

Spanish

Save record 1

Record 2 2025-05-07

English

Subject field(s)
  • The Product (Marketing)
  • Food Industries
  • Environment
CONT

Sustainable food products include those made from upcycled ingredients, using minimal packaging and sourced from local, sustainable farms – and all of those start with the product development team. Consumers are becoming increasingly aware of the effects of their food choices and are looking for products that align with their values. By incorporating sustainable practices into their product development process, companies can develop products that are not only environmentally and socially responsible but also meet the needs and preferences of consumers increasingly seeking sustainable options.

Key term(s)
  • SUSTAGRIDUR2025

French

Domaine(s)
  • Produit (Commercialisation)
  • Industrie de l'alimentation
  • Environnement
CONT

Acheter des produits alimentaires écoresponsables, [soit des] produits présentant un critère de développement durable parmi les suivants : biologique; équitable; produit certifié bien-être animal; produits provenant de fermes non conventionnelles, pêcheries durables, végétarien complet (faible en CO2), local.

Spanish

Save record 2

Record 3 2025-05-06

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Environment
CONT

.... sustainable food – in other words, good food-should be produced, processed, bought, sold and eaten in ways that : provide social benefits, such as safe and nutritious products, and improve people's experiences of good quality food, for instance by growing and cooking it, which helps to enrich our knowledge and skills, and our cultural diversity; contribute to thriving local economies that create good jobs and secure livelihoods... ;enhance the health and variety of both plants and animals(and the welfare of farmed and wild creatures), protect natural resources such as water and soil, and help to tackle climate change.

Key term(s)
  • SUSTAGRIDUR2025

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Environnement
DEF

Aliments qui sont produits et distribués d'une manière qui contribue à rendre durable un système alimentaire.

Spanish

Save record 3

Record 4 2025-05-06

English

Subject field(s)
  • Dietetics
  • Environment
CONT

Sustainable eating is about choosing foods that are healthful to our environment and our bodies. According the 2019 EAT-Lancet commission on healthy diets from sustainable food systems, a global shift toward more plant-based foods would help feed the world's growing population a nutritious and sustainable diet. This plant-based eating style includes more legumes(beans, peas, lentils, peanuts), whole grains, vegetables, fruits and nuts, and less animal-based foods, especially red meat and processed meat. Limiting refined grains and added sugars is encouraged as well.

Key term(s)
  • SUSTAGRIDUR2025

French

Domaine(s)
  • Diététique
  • Environnement
DEF

Alimentation caractérisée par le choix d'aliments qui sont produits ou distribués d'une manière qui contribue à rendre durable le système alimentaire.

CONT

Formé du préfixe éco- et du mot «responsable», le terme «écoresponsable» s'inscrit dans une démarche de développement durable. Il implique de prendre en considération les conséquences potentielles à court et long terme de nos comportements et choix. Par exemple, choisir d'acheter des fruits et légumes locaux et cultivés dans le respect de l'environnement et des travailleurs [...] est considéré comme un choix écoresponsable! L'écoresponsabilité appliquée à l'alimentation implique la minimisation des impacts environnementaux des aliments tout en maximisant les impacts sociaux positifs. Une alimentation écoresponsable est directement liée à l'impact des changements climatiques, qui altèrent à long terme des aspects liés au temps tels que la température, les précipitations, la configuration des vents, etc.

Spanish

Save record 4

Record 5 2025-04-23

English

Subject field(s)
  • Agriculture - General
  • Biotechnology
  • Food Industries
DEF

The science or practice of farming animal products from cells rather than entire animals.

CONT

Sustainable food production and food security, two major goals of cellular agriculture, have... inspired growing interest in the field from across disciplines, ranging from industrial biotechnology, synthetic biology, materials science and tissue engineering to social sciences, history, philosophy and art/design.

OBS

This includes but is not limited to food animal products like meat, milk, and eggs, as well as leather, silk and rhinoceros horn.

Key term(s)
  • SUSTAGRIDUR2025

French

Domaine(s)
  • Agriculture - Généralités
  • Biotechnologie
  • Industrie de l'alimentation
CONT

Même si elle n'en est qu'à ses balbutiements, l'agriculture cellulaire commence à intéresser des joueurs de l'industrie agroalimentaire [, et des compagnies] sont à l'aube de commercialiser du bœuf haché ou des croquettes de poulet sans avoir eu à élever et abattre vache ou volaille. Aussi, une nouvelle génération de scientifiques [croit] dans l'immense potentiel de l'agriculture cellulaire.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Agricultura - Generalidades
  • Biotecnología
  • Industria alimentaria
CONT

La agricultura celular consiste en la obtención de productos para consumo humano usando células, las cuales pueden ser parte de un cultivo celular (animal o vegetal) o células individuales como las bacterias y levaduras.

Save record 5

Record 6 2024-11-15

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Agricultural Economics
  • Economic Co-operation and Development
OBS

Created in 2011, the G20 Agriculture Working Group was designed to help reduce food price volatility. Since then, it has become an important forum for improving and assisting G20 members in matters related to agriculture.

OBS

The aim of the Agriculture Working Group is to promote international cooperation in addressing critical issues for global agriculture such as food security, sustainable agriculture, technological innovation, and climate change adaptation.... The Agriculture WG is an important forum for G20 members to strengthen cooperation on agricultural issues, with one of the main topics under discussion being the targets for achieving the United Nations(UN) 2030 Agenda's Sustainable Development Goals(SDGs).

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Économie agricole
  • Coopération et développement économiques
OBS

Le FIDA [Fonds international de développement agricole] est la seule institution financière internationale à collaborer avec le Groupe de travail du G20 sur l'agriculture, qui vise à encourager la coopération internationale sur des questions agricoles essentielles comme la sécurité alimentaire, la durabilité et l'adaptation aux changements climatiques.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
  • Economía agrícola
  • Cooperación y desarrollo económicos
OBS

Creado en 2011, el Grupo de Trabajo de Agricultura del G20 fue ideado para actuar en la reducción de la volatilidad de los precios de los alimentos. Desde entonces, se ha convertido en un foro importante para mejorar y ayudar a los miembros del G20 en asuntos relacionados con la agricultura.

OBS

El objetivo de Grupo de Trabajo de Agricultura es promover la cooperación internacional para abordar cuestiones esenciales para la agricultura mundial como la seguridad alimentaria, la agricultura sostenible, la innovación tecnológica y la adaptación al cambio climático. [...] El GT de Agricultura es un importante foro para fortalecer la cooperación entre los miembros del G20 en los temas relacionados con la agricultura y, entre los principales temas en discusión, están las metas para alcanzar los Objetivos de Desarrollo Sostenible (ODS) de la Agenda 2030 de la Organización de las Naciones Unidas (ONU).

Save record 6

Record 7 2024-10-29

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Plant and Crop Production
OBS

The Association of International Research and Development Centers for Agriculture (AIRCA) [was] formed, with the assistance of GFAR [Global Forum on Agricultural Research], in 2012 ...

OBS

AIRCA... is a nine-member alliance focused on increasing global food security by supporting smallholder agriculture within healthy, sustainable and climate-smart landscape.

Key term(s)
  • Association of International Research and Development Centres for Agriculture

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Cultures (Agriculture)
OBS

L'AIRCA [...] a été créée par un consortium de neuf institutions de recherche et de développement [...] en tant que plateforme pour permettre à ces organisations d'avoir un impact combiné sur les Objectifs du millénaire pour le développement (OMD) du Programme des Nations Unies pour le développement, en particulier sur l'Objectif 1, à savoir : l'éradication de la faim et de l'extrême pauvreté. L'AIRCA est dévouée à l'intensification agricole durable en s'attaquant aux défis de la sécurité alimentaire et de la pauvreté [...] en créant des solutions qui tiennent compte de la diversité des interactions entre le peuple et l'environnement, les systèmes agricoles et non agricoles, ainsi que d'autres facteurs du contexte agricole global.

Key term(s)
  • Association of International Research and Development Centres for Agriculture

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
  • Producción vegetal
Save record 7

Record 8 2024-05-30

English

Subject field(s)
  • Tourism (General)
CONT

What is Slow Travel?... an approach to travel that emphasizes connection to local people, cultures, food and music. It relies on the idea that a trip is meant to educate and have an emotional impact, while remaining sustainable for local communities and the environment.

French

Domaine(s)
  • Tourisme (Généralités)
DEF

Tourisme qui consiste à prendre le temps de découvrir un lieu, de vivre au rythme de ses habitants et de s'imprégner de la culture locale, en privilégiant la mobilité douce et des comportements responsables.

OBS

ralentourisme; tourisme doux : désignations proposées par l'Office québécois de la langue française (OQLF) en 2023.

Spanish

Save record 8

Record 9 2024-05-13

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Commercial Fishing
OBS

The International Coalition of Fisheries Associations(ICFA) is a coalition of the national fish and seafood industry associations from the world's major fishing nations. The group was formed in 1988 to provide decision makers a unified voice on global fish and seafood issues. ICFA members are committed to the sustainable use of marine resources for their contribution to global food security.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Pêche commerciale
OBS

La Coalition internationale des associations de pêche (ICFA) est une coalition d'associations commerciales nationales de l'industrie du poisson et des fruits de mer des principaux pays pêcheurs du monde. [...] Le groupe a été créé en 1988 pour permettre aux décideurs de s'exprimer d'une seule voix sur les questions relatives au poisson et aux fruits de mer à l'échelle mondiale. Les membres de l'ICFA sont engagés dans l'utilisation durable des ressources marines pour leur contribution à la sécurité alimentaire mondiale.

Spanish

Save record 9

Record 10 2023-07-27

English

Subject field(s)
  • Hygiene and Health
CONT

The most important drivers of sustainable health are food, nutrition, and lifestyle.

CONT

Sustainable health can be achieved by providing high-quality health care and improved public health services without compromising or harming natural resources or causing severe ecological damage.

French

Domaine(s)
  • Hygiène et santé
DEF

[...] état complet de bien-être physique, mental et social qui est atteint et maintenu tout au long de la vie grâce à des conditions de vie saines, enrichissantes et épanouissantes et grâce à l'accès à des ressources appropriées, de qualité, utilisées de façon responsable et efficiente, au bénéfice des générations actuelles et futures.

Spanish

Save record 10

Record 11 2022-06-30

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Economic Co-operation and Development
  • Social Problems
  • Demography
OBS

The Commission on Population and Development(CPD) is a functional commission of the UN Economic and Social Council(ECOSOC). It is responsible for monitoring the implementation of key commitments made by 179 countries within the 1994 International Conference on Population and Development(ICPD) Programme of Action with respect to poverty reduction and inequality, population dynamics, nutrition and food security, and sustainable development.

OBS

UN: United Nations.

Key term(s)
  • United Nations Commission on Population and Development

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Coopération et développement économiques
  • Problèmes sociaux
  • Démographie
OBS

La Commission de la population et du développement est une commission fonctionnelle du Conseil économique et social des Nations Unies (ECOSOC). Elle est chargée de suivre la mise en œuvre des principaux engagements pris par 179 pays dans le cadre du Programme d'action de la Conférence internationale sur la population et le développement (CIPD) de 1994 en ce qui concerne la réduction de la pauvreté et les inégalités, la dynamique des populations, la nutrition et la sécurité alimentaire, et le développement durable.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
  • Cooperación y desarrollo económicos
  • Problemas sociales
  • Demografía
OBS

Naciones Unidas.

Key term(s)
  • Comisión de Población y Desarrollo de las Naciones Unidas
Save record 11

Record 12 2021-12-10

English

Subject field(s)
  • Organizations, Administrative Units and Committees
  • Agriculture - General
OBS

[The mission of the Global Institute for Food Security(GIFS) is] to discover, develop and deliver innovative solutions for the production of globally sustainable food.

French

Domaine(s)
  • Organismes, unités administratives et comités
  • Agriculture - Généralités
OBS

La mission du Global Institute for Food Security (GIFS) est de découvrir, élaborer et fournir des solutions innovantes pour la production d'aliments durables à l'échelle mondiale.

Spanish

Save record 12

Record 13 2021-08-02

English

Subject field(s)
  • Titles of Federal Government Programs (Canadian)
  • Food Industries
  • Agriculture - General
OBS

The Local Food Infrastructure Fund(LFIF) is a five-year, $50 million initiative ending March 31, 2024. The program is part of the Government of Canada's Food Policy which is Canada's roadmap for a healthier and more sustainable food system in Canada. The LFIF objective is to strengthen food systems and to facilitate access to safe and nutritious food for at-risk populations.

French

Domaine(s)
  • Titres de programmes fédéraux (Gouvernement canadien)
  • Industrie de l'alimentation
  • Agriculture - Généralités
OBS

Le Fonds des infrastructures alimentaires locales (FIAL) est une initiative quinquennale de 50 millions de dollars qui prendra fin le 31 mars 2024. Ce programme fait partie de la Politique alimentaire du gouvernement du Canada, soit la feuille de route vers un système alimentaire canadien plus sain et plus durable. Les objectifs du FIAL consistent à renforcer les systèmes alimentaires et à faciliter l'accès à des aliments sains et nutritifs pour les populations à risque.

Spanish

Save record 13

Record 14 2021-06-15

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Commercial Fishing
OBS

The Commission acts as a RFAB [regional fisheries advisory body] and promotes the long-term sustainable development, utilization, conservation, restoration and responsible management of European inland fisheries and freshwater aquaculture, consistent with the objectives and principles of the FAO [Food and Agriculture Organization of the United Nations] Code of Conduct for Responsible Fisheries and other relevant international instruments. The area of competence comprises inland waters in member States.

OBS

Title confirmed by FAO Council at its 140th Session (November 2010).

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Pêche commerciale

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
  • Pesca comercial
Save record 14

Record 15 2020-03-05

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Plant Breeding
OBS

Bioversity International is a global research-for-development organization [that has] a vision–that agricultural biodiversity nourishes people and sustains the planet. [It delivers] scientific evidence, management practices and policy options to use and safeguard agricultural and tree biodiversity to attain sustainable global food and nutrition security. [It works] with partners in low-income countriesin different regions where agricultural and tree biodiversity can contribute to improved nutrition, resilience, productivity and climate change adaptation.

OBS

Bioversity International is a research centre of the Consultative Group on International Agricultural Research (CGIAR).

OBS

In 2006, IPGRI [International Plant Genetic Resources Institute] and INIBAP [International Network for the Improvement of Banana and Plantain] became a single organization and subsequently changed their operating name to Bioversity International.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Amélioration végétale
OBS

Bioversity International est une organisation de recherche pour le développement mondial dont la vision est que la biodiversité agricole nourrit les populations et aide au maintien des écosystèmes de la planète. L'organisation propose des données scientifiques probantes, des pratiques de gestion et des outils politiques pouvant être utilisés pour développer et maintenir la biodiversité agricole dans le but de favoriser une sécurité alimentaire et nutritionnelle durable à l'échelle mondiale.

OBS

Bioversity International est un centre de recherche du Groupe consultatif pour la recherche agricole internationale (CGIAR).

OBS

En 2006, l'Institut international des ressources phytogénétiques (IPGRI) et le Réseau international pour l'amélioration de la banane et de la banane plantain (INIBAP) ont fusionné pour devenir «Bioversity International».

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
  • Mejora vegetal
OBS

Bioversity International es una organización de investigación para el desarrollo que busca soluciones a problemas globales mediante el uso y la conservación de la biodiversidad agrícola y forestal. El objetivo de la organización es investigar sobre el uso y la conservación de la biodiversidad agrícola y forestal para mejorar la nutrición, los medios de vida, la sostenibilidad de la agricultura y los bosques, y hacer los ecosistemas más productivos y resilientes.

OBS

En 2006, el Instituto Internacional de Recursos Fitogenéticos (IPGRI) y la Red Internacional para el Mejoramiento del Banano y el Plátano (INIBAP) se fusionaron para formar "Bioversity International".

OBS

Bioversity International es un centro de investigación del Grupo Consultivo sobre Investigación Agrícola Internacional (CGIAR).

Save record 15

Record 16 2019-06-17

English

Subject field(s)
  • Non-Gov. Provincial Bodies and Committees (Canadian)
  • Food Industries
  • Sociology
DEF

A philanthropic foundation established in 1992 exclusively dedicated to enhancing food literacy, whose mission is to be the champion, connector and supporter of food literacy knowledge, policy advancements and practice for collective impact.

OBS

[The Helderleigh Foundation's vision is] a society of healthier children and families, through enhanced food literacy and sustainable eating practices.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités provinciaux non gouv. canadiens
  • Industrie de l'alimentation
  • Sociologie

Spanish

Save record 16

Record 17 2018-09-10

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Hygiene and Health
  • Agriculture - General
  • Collaboration with the FAO
CONT

The food price crisis of 2007-2008 and the subsequent period of high food price volatility not only sparked a global rethinking of food and nutrition security and sustainable agriculture(FNSSA), but also led to its rise on the agendas of political leaders in many countries...

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Hygiène et santé
  • Agriculture - Généralités
  • Collaboration avec la FAO

Spanish

Save record 17

Record 18 2018-05-30

English

Subject field(s)
  • Private-Sector Bodies and Committees
  • Food Industries
  • Organic Farming
OBS

Mission : To encourage the practice of soil regeneration [and] sustainable food production, through the use of organic methods as per the Canadian definition; to certify members’ food products that are organically grown in accordance with the association's guidelines.

Key term(s)
  • Organic Association of North Okanagan

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités du secteur privé
  • Industrie de l'alimentation
  • Agriculture biologique
Key term(s)
  • Organic Association of North Okanagan

Spanish

Save record 18

Record 19 2018-05-02

English

Subject field(s)
  • Regulations and Standards (Food)
  • Federal Administration
  • Collaboration with the FAO
DEF

The right of people to define their own policies and strategies for the sustainable production, distribution and consumption of food, with respect for their own cultures and their own systems of managing natural resources and rural areas, and is considered to be a precondition for food security.

French

Domaine(s)
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
  • Administration fédérale
  • Collaboration avec la FAO
CONT

Pour sa part, la souveraineté alimentaire est un concept qui s'adresse aux États et vise à privilégier l'alimentation de la population nationale. Elle permet à chaque État d'être responsable de son alimentation et de définir sa politique alimentaire en tenant compte de ses propres spécificités sociales et culturelles. Elle protège aussi l'agriculture intérieure contre les importations à des prix inférieurs aux coûts de la production locale.

Spanish

Save record 19

Record 20 2018-01-29

English

Subject field(s)
  • Titles of Conventions, Treaties and Agreements (Documents)
  • Plant and Crop Production
  • Biotechnology
OBS

The objectives of the International Treaty on Plant Genetic Resources for Food and Agriculture are the conservation and sustainable use of all plant genetic resources for food and agriculture and the fair and equitable sharing of the benefits arising out of their use, in harmony with the Convention on Biological Diversity, for sustainable agriculture and food security.

French

Domaine(s)
  • Titres de conventions, de traités et d'accords (Documents)
  • Cultures (Agriculture)
  • Biotechnologie
OBS

Les objectifs du [traité] sont la conservation et l'utilisation durable des ressources phytogénétiques pour l'alimentation et l'agriculture, et le partage juste et équitable des avantages découlant de leur utilisation en harmonie avec la Convention sur la diversité biologique, pour une agriculture durable et pour la sécurité alimentaire.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Títulos de convenciones, tratados y acuerdos (Documentos)
  • Producción vegetal
  • Biotecnología
OBS

Los objetivos del [tratado] son la conservación y la utilización sostenible de los recursos fitogenéticos para la alimentación y la agricultura y la distribución justa y equitativa de los beneficios derivados de su utilización en armonía con el Convenio sobre la Diversidad Biológica, para una agricultura sostenible y la seguridad alimentaria.

Save record 20

Record 21 2017-08-11

English

Subject field(s)
  • Water Resources Management
  • Dietetics
  • Hygiene and Health
OBS

The concept of "water for FSN" designates water's direct and indirect contributions to food security and nutrition in its four dimensions. It covers safe drinking water and sanitation, water needed to produce, transform, and prepare food, as well as the contribution of water uses to livelihoods and income and as such to food accessibility. It covers also the objective of sustainable management and conservation of water resources and of the ecosystems that sustain them, and that are necessary to ensure FSN for present and future generations.

French

Domaine(s)
  • Gestion des ressources en eau
  • Diététique
  • Hygiène et santé
OBS

Cela désigne les contributions directes et indirectes de l'eau à l'ensemble sécurité alimentaire-nutrition, sous ses quatre aspects. Ce concept englobe l'eau potable et l'assainissement, l'eau servant à produire, transformer et préparer des aliments, ainsi que la contribution des utilisations de l'eau, dans tous les secteurs, aux moyens d'existence et aux revenus et, par là même, aux possibilités d'accès aux aliments. Il englobe également l'objectif de la gestion durable et de la conservation des ressources en eau et des écosystèmes qui les sous-tendent, ce qui est nécessaire pour que les générations actuelles et à venir bénéficient de la sécurité alimentaire et nutritionnelle.

Spanish

Save record 21

Record 22 2017-08-03

English

Subject field(s)
  • National Bodies and Committees (Canadian)
  • Plant and Crop Production
OBS

Canadian Organic Growers (COG) is a national charitable organization ... with members in all regions of Canada. ... COG’s membership is diverse and includes farmers, gardeners, processors, retailers, educators, policy-makers, and consumers.

OBS

Mission. To lead local and national communities towards sustainable organic stewardship of land, food and fibre while respecting nature, upholding social justice and protecting natural resources.

Key term(s)
  • Canadian Organic Growers

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités nationaux canadiens
  • Cultures (Agriculture)

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités nacionales canadienses
  • Producción vegetal
Save record 22

Record 23 2017-06-08

English

Subject field(s)
  • Economic Co-operation and Development
  • Food Industries
DEF

A food value chain that is profitable throughout all of its stages (economic sustainability); has broad-based benefits for society (social sustainability) and has a positive or neutral impact on the natural environment (environmental sustainability).

French

Domaine(s)
  • Coopération et développement économiques
  • Industrie de l'alimentation
CONT

Une chaîne de valeur alimentaire durable est caractérisée par : la rentabilité de l'ensemble des activités (durabilité économique); des impacts bénéfiques pour l'ensemble de la société (durabilité sociale); des impacts positifs ou neutres sur l'environnement (durabilité environnementale).

Spanish

Save record 23

Record 24 2017-04-18

English

Subject field(s)
  • National Bodies and Committees (Canadian)
  • Marine Biology
OBS

CSBE... is the technical society of choice for all professionals who are interested and active in the scientific development and application of engineering principles to environmentally sustainable biological systems for the production of food, bio‐products, and bio‐energy.

OBS

[The mission is] to advance the application of engineering principles and practices to biological systems for the production of food, bioproducts and energy; to develop and adopt the standards of practice in bio-engineering through various educational disciplines that include agricultural engineering, forest engineering, food engineering, biological engineering, bioresource engineering, biochemical engineering and biosystems engineering; to ensure the safety and the health of practicing bio engineers through the development of guidelines for maintaining a clean and sustainable environment; [and] to develop means of professional development through organizing meetings and forums and refereed journal publications for dissemination of information on bioengineering.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités nationaux canadiens
  • Biologie marine

Spanish

Save record 24

Record 25 2017-02-15

English

Subject field(s)
  • Titles of Federal Government Programs (Canadian)
  • Environment
  • Agriculture - General
OBS

"Environmental Farm Plans", a farmer-driven initiative in Ontario, assists producers in developing and implementing an environmental plan for individual farms. Agriculture and Agri-Food Canada.

OBS

The EFP is delivered locally by the Ontario Soil and Crop Improvement Association(OSCIA). Technical expertise is provided by Ontario Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs(OMAFRA). EFP is funded through Growing Forward(GF) Best Practices suite, supported by Agriculture and Agri-Food Canada(AAFC) and the Ontario Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs(OMAFRA). With over 35, 000 participants since the program began in 1993, this internationally recognized program has been very successful in helping Ontario farmers adopt more environmentally sustainable practices.

Key term(s)
  • Environmental Farm Plan

French

Domaine(s)
  • Titres de programmes fédéraux (Gouvernement canadien)
  • Environnement
  • Agriculture - Généralités
OBS

Budget des dépenses d'Agriculture et Agroalimentaire Canada 1994-1995. À l'instigation des agriculteurs, lancement du projet «Plans environnementaux en agriculture» en Ontario; ce projet vise à aider les producteurs de la province à préparer et à mettre en œuvre un plan environnemental pour leurs exploitations agricoles.

OBS

Le Programme PAE est coordonné à l'échelon local par l'Association pour l'amélioration des sols et des récoltes de l'Ontario (OSCIA). L'aide de nature technique est fournie par le ministère de l'Agriculture, de l'Alimentation et des Affaires rurales de l'Ontario (MAAARO). Il est financé dans le cadre de la série Pratiques exemplaires liée à l'initiative Cultivons l'avenir, avec le soutien d'Agriculture et Agroalimentaire Canada (AAC) et du MAAARO. Comptant plus de 35 000 participants depuis son lancement en 1993, le Programme PAE – qui est reconnu au niveau international – remplit très bien sa mission, qui est d'aider les agriculteurs ontariens à adopter des pratiques favorisant la durabilité environnementale.

Key term(s)
  • Plan environnemental en agriculture

Spanish

Save record 25

Record 26 2017-02-15

English

Subject field(s)
  • Labour and Employment
  • Agriculture - General
  • Special-Language Phraseology
CONT

The improvement of economic conditions sufficient for sustainable access to adequate food depends in large measure on the implementation of minimum wage provisions. This is particularly true for low-caste agricultural labourers and freed bonded labourers.

French

Domaine(s)
  • Travail et emploi
  • Agriculture - Généralités
  • Phraséologie des langues de spécialité
CONT

L’amélioration des conditions économiques permettant d’assurer un accès durable à une alimentation adéquate dépend dans une large mesure de l’application des dispositions relatives au salaire minimum. Cela vaut particulièrement pour la main-d’œuvre agricole de castes inférieures et les travailleurs asservis qui ont été affranchis.

Spanish

Save record 26

Record 27 2017-02-08

English

Subject field(s)
  • Cropping Systems
CONT

In 2002, the Centre implemented three projects, listed below, in the framework of its research and development programme....(a) Stabilization of upland agriculture and rural development in countries vulnerable to El Niño;(b) Prospects of feed crops in South Asia;(c) Management of agricultural policies for sustainable development, with a focus on the supply of food for urban consumers.

OBS

Designating crops or crop varieties which are grown on upland in contrast to lowland areas.

French

Domaine(s)
  • Systèmes de culture
CONT

L'agriculture de montagne est caractérisée par de petites exploitations intensives de cultures de subsistance et de rente. Si la culture en terrasses est courante dans une grande partie de l'Asie et de l'Amérique latine, elle nécessite une forte main d'œuvre et n'est pas toujours utilisée par les agriculteurs les plus pauvres sur les terrains en pente abrupte et sur les reliefs accidentés.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Sistemas de cultivo
Save record 27

Record 28 2017-01-25

English

Subject field(s)
  • Names of Special Years, Weeks, Days
  • Plant and Crop Production
  • Food Safety
OBS

Washington, D.C., October 1994.

French

Domaine(s)
  • Désignations d'années, de semaines et de jours spéciaux
  • Cultures (Agriculture)
  • Salubrité alimentaire

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Designaciones de años, semanas y días especiales
  • Producción vegetal
  • Inocuidad Alimentaria
Save record 28

Record 29 2017-01-19

English

Subject field(s)
  • Titles of International Programs
  • Grain Growing
  • Food Safety
OBS

The International Research Initiative for Wheat Improvement(IRIWI) aims to enhance cooperation and coordination between national and international bread and durum wheat research programs, including those operating under the aegis of the International Wheat Genome Sequencing Consortium. The initiative will support improvements in food security, nutritional value, and food safety with consideration for meeting societal demands for sustainable and resilient agricultural production systems capable of adapting to changing climates and extreme weather patterns.

French

Domaine(s)
  • Titres de programmes internationaux
  • Culture des céréales
  • Salubrité alimentaire

Spanish

Save record 29

Record 30 2017-01-19

English

Subject field(s)
  • Conference Titles
  • Commercial Fishing
  • Regulations and Standards (Food)
OBS

Kyoto, Dec. 1995; adopted the Kyoto Declaration and Plan of Action.

French

Domaine(s)
  • Titres de conférences
  • Pêche commerciale
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Títulos de conferencias
  • Pesca comercial
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
Save record 30

Record 31 2017-01-18

English

Subject field(s)
  • Titles of International Programs
  • Agriculture - General
OBS

The Special Program for African Agricultural Research(SPAAR) is an open coalition that seeks to enhance the contribution of agricultural research for food security, environmental sustainability and economic development in Africa. Its principal mission is to promote institutional reforms of agricultural research institutions, as a precondition for their sustainability and impact. SPAAR was established in 1985 by a group of donors that had come to realize that their approach to supporting African agricultural research was not effective in developing sustainable local capacity. In view of the pressures to account for resources and demonstrate impact donors tended to design free-standing projects that they could control. SPAAR was established to persuade donors to coordinate their projects, avoid duplication, and invest more in building local capacity.

Key term(s)
  • Special Program for African Agricultural Research

French

Domaine(s)
  • Titres de programmes internationaux
  • Agriculture - Généralités
OBS

Le Programme spécial pour la recherche agricole en Afrique (SPAAR) a été créé en 1985 par un groupe de donateurs, sous le parrainage de la Banque mondiale. Ayant pour mandat d'accroître l'efficacité de l'aide aux systèmes africains de recherche agricole, il articule son action autour des axes suivants : optimiser l'utilisation des ressources existantes; éviter les duplications d'activités; développer les échanges d'informations sur la recherche; et encourager la collaboration régionale et internationale afin de maximiser les synergies. Le SPAAR, qui se présentait au départ comme un cercle restreint de donateurs, est devenu au fil du temps une large coalition rassemblant tous les acteurs intéressés par la recherche agricole en Afrique. Cette évolution a été officialisée en 1994 à sa quatorzième session plénière, au cours de laquelle les donateurs ont décidé d'ouvrir la participation au SPAAR «à toutes les organisations qui appuient ses activités et sont disposées à collaborer à leur mise en œuvre».

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Títulos de programas internacionales
  • Agricultura - Generalidades
Save record 31

Record 32 2016-10-26

English

Subject field(s)
  • Environmental Economics
  • Farm Management and Policy
  • Grain Growing
CONT

For IRRI [International Rice Research Institute], the task is especially challenging: to spearhead a ’double green revolution’ (an increase in grain supplies with protection of the environment) in rice, the staple food on which nearly two and a half billion people already depend.

CONT

In the 21st century, ecological access to food seems to be the biggest challenge because of the damage being done to land, flora and the atmosphere. What we need is a new "double green revolution"-environmentally sustainable as well as yield-increasing.

French

Domaine(s)
  • Économie environnementale
  • Gestion et politique agricole
  • Culture des céréales
CONT

La révolution doublement verte est une réponse par anticipation aux risques de dégradation à long terme de la situation alimentaire mondiale et des ressources naturelles.

OBS

C'est parce qu'elle devra associer productivité élevée et viabilité écologique que la nouvelle révolution est dite «doublement verte». Fondamentalement destinée à réduire la pauvreté et l'insécurité alimentaire, elle ne s'appuie plus sur des bases purement techniques. Elle doit partir de la demande des populations pauvres, créer des emplois pour ceux qui n'ont que peu ou pas de terre, s'occuper autant des petites exploitations que des autres, de l'ensemble des régions agricoles et non plus seulement des régions à potentiel élevé. Elle doit impliquer fortement les politiques agricoles de façon à créer, à toutes les échelles, des environnements économiques favorables.

OBS

révolution doublement verte : terme extrait du «Glossaire de l’agriculture» et reproduit avec l’autorisation de l’Organisation de coopération et de développement économiques.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Economía del medio ambiente
  • Gestión y política agrícola
  • Cultivo de cereales
Save record 32

Record 33 2016-10-25

English

Subject field(s)
  • Private-Sector Bodies and Committees
  • Food Industries
  • Social Services and Social Work
OBS

Eden Food for Change is committed to increasing access to good food in a dignified manner, developing food skills to encourage healthy eating and empowering the community through education, outreach and advocacy.

OBS

... in 2002, Eden Food Bank was incorporated and became an officially registered charity.... In 2007 [its] name was changed to Eden Community Food Bank... In the spring of 2014, [it] adapted again to meet the needs of [its] community and announced a transition away from the stereotypical food bank model of food collection and distribution to a community food centre model that better responds to the needs of hungry families taking a more relational, long-term and sustainable approach.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités du secteur privé
  • Industrie de l'alimentation
  • Services sociaux et travail social

Spanish

Save record 33

Record 34 2016-08-18

English

Subject field(s)
  • Organizations, Administrative Units and Committees
  • Bioengineering
OBS

CSBE/SCGAB(Canadian Society for Biological Engineering/La Société Canadienne de Génie Agroalimentaire et de Bioingénierie) is the technical society of choice for all professionals who are interested and active in the scientific development and application of engineering principles to environmentally sustainable biological systems for the production of food, bio‐products, and bio‐energy.

Key term(s)
  • Canadian Society for Bioengineering

French

Domaine(s)
  • Organismes, unités administratives et comités
  • Technique biologique
Key term(s)
  • Société Canadienne de Génie Agroalimentaire et de Bioingénierie

Spanish

Save record 34

Record 35 2016-06-22

English

Subject field(s)
  • National Bodies and Committees (Non-Canadian)
  • Dietetics
OBS

American Vegan Society(AVS) is a... nonprofit organization that promotes, supports, and explores a compassionate, healthful, and sustainable lifestyle. The diet is entirely plant-sourced, varied and abundant. For ethical, health, environmental, and other reasons [the group] rejects all animal products in food, clothing and commodities. [They] also refuse to exploit animals for sport, entertainment, and experimentation. AVS is guided by the doctrines reverence for life and ahisma(nonharming and nonviolence) with taking positive action for social change. AVS provides community and friendship to those following and learning about this way of living.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités nationaux non canadiens
  • Diététique

Spanish

Save record 35

Record 36 2016-05-19

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Food Industries
OBS

The International Bio-Food Institute(IBI) is a non-profit specialized institute which provides expertise in sustainable capacity-building and consultation in international bio-food trade policies and quality regulations to the industry, institutions and civil society, while promoting the improvement of food development. Founded in June 2001, IBI, now an autonomous entity, has been initiated primarily with the support of Agriculture and Agri-Food Canada. Its objectives are to : Provide information and international trade practices; Strengthen stakeholders’ capacities, and foster multi-sector co-operation. The International Bio-Food Institute is located in the city of Montreal, Canada.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Industrie de l'alimentation
OBS

L'Institut bioalimentaire international (IBI) est un organisme sans but lucratif qui possède une expertise en matière de politiques commerciales internationales et de réglementation des produits alimentaires qu'il offre aux intervenants de l'industrie bioalimentaire des pays en développement et des économies en transition. Sa mission est d'offrir un renforcement durable des capacités des intervenants de l'industrie, de ses institutions et de la société civile, tout en promouvant l'amélioration de la sécurité alimentaire, de l'environnement, de la démocratie et du développement économique plus équitable.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
  • Industria alimentaria
Save record 36

Record 37 2015-02-25

English

Subject field(s)
  • Funeral Services
  • Environment
CONT

A green funeral incorporates environmentally-friendly options [such as :] no embalming or embalming with formaldehyde-free products; the use of sustainable biodegradable clothing, shroud or casket; using recycled paper products, locally-grown organic flowers, organic food; carpooling; arranging a small memorial gathering in a natural setting; natural or green burial.

French

Domaine(s)
  • Pompes funèbres
  • Environnement
CONT

L’objectif des funérailles écologiques consiste à limiter au maximum les impacts des obsèques sur l’environnement. Les anciens cercueils de luxe en bois massif sont alors proscrits pour céder leur place à des modèles biodégradables.

OBS

Dans le contexte écologique, qui se veut économique et sobre, on emploie indifféremment les termes «obsèques» et «funérailles».

OBS

obsèques vertes; obsèques écologiques; éco-obsèques; funérailles vertes; funérailles écologiques; éco-funérailles : termes inusités au singulier.

Spanish

Save record 37

Record 38 2015-02-03

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Plant and Crop Production
OBS

GFAR mission statement : to mobilize all the stakeholders involved in agricultural research for development and support their efforts to alleviate poverty, increase food security, and promote a more sustainable use of natural resources.

OBS

The Global Forum on Agricultural Research (GFAR) was formally established in Washington in October 1996, on the basis of an agreement between the stakeholders of agricultural research for development (ARD), a group of donors who supported the initiative and four facilitating agencies (Food and Agriculture Organization, International Fund for Agricultural Development, International Service for National Agricultural Research, and the World Bank) who played a key role in this process.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Cultures (Agriculture)
OBS

[...] le Forum mondial sur la recherche agronomique (FMRA) a été fondé le 31 octobre 1996 par des représentants des systèmes nationaux de recherche agricole des pays en développement (SNRA), d’instituts de recherche supérieure, d’organisations régionales et sous-régionales, d’universités, d’organisations non gouvernementales (ONG), d’organisations d’agriculteurs, du secteur privé, de centres internationaux de recherche agronomique (CIRA) et de la communauté des donateurs.

Spanish

Save record 38

Record 39 2014-04-16

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Economic Co-operation and Development
OBS

Development Cooperation. The Canadian International Development Agency(CIDA) is Canada's lead agency for development assistance to help people living in poverty. Its mandate is to : manage Canada's support and resources effectively and accountably to achieve meaningful, sustainable results and; engage in policy development in Canada and internationally, enabling Canada's effort to realize its development objectives. Through Canada's aid effectiveness agenda, CIDA is focusing its efforts geographically on 20 countries and thematically on three priority themes where Canada has proven its leadership : Increasing food security. Securing the future of children and youth. Stimulating sustainable economic growth.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Coopération et développement économiques
OBS

Coopération au développement. Au Canada, l'Agence canadienne de développement international (ACDI) est le principal organisme responsable de l'aide au développement qui vise à aider les populations vivant dans la pauvreté. Son mandat consiste à : gérer l'appui du Canada au développement international et les ressources qu'il y consacre de façon efficace et responsable en vue d'obtenir des résultats durables et significatifs; s'engager dans l'élaboration de politiques de développement au Canada et sur la scène internationale afin d'aider le Canada à atteindre ses objectifs au chapitre du développement. Par l'entremise du Plan d'action du Canada pour accroître l'efficacité de l'aide, l'ACDI concentre ses efforts dans 20 pays et autour de trois thèmes prioritaires à l'égard desquels son leadership est reconnu : Accroître la sécurité alimentaire. Assurer l'avenir des enfants et des jeunes. Favoriser une croissance économique durable.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
  • Cooperación y desarrollo económicos
OBS

Cooperación en desarrollo. Canadá en el mundo. La Agencia de Desarrollo Internacional de Canadá (ACDI), es el principal vehículo de Canadá para asistencia en desarrollo en todo el mundo. La ACDI apoya el desarrollo sustentable en países en vías de desarrollo para reducir la pobreza y contribuir a un mundo más seguro, equitativo y próspero.

Save record 39

Record 40 2013-05-17

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Ecology (General)
  • Biomass Energy
OBS

GBEP brings together public, private and civil society stakeholders in a joint commitment to promote bioenergy for sustainable development. The Partnership focuses its activities in three strategic areas :Sustainable Development-Climate Change-Food and Energy Security.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Écologie (Généralités)
  • Énergie de la biomasse
OBS

[Le] Global Bioenergy Partnership (GBEP) [comprend] 29 partenaires (19 gouvernements et dix organisations) et 30 observateurs, dont l'objectif est de mettre en œuvre les engagements du G8 et de valoriser, particulièrement dans les pays en développement, l'utilisation de la biomasse et des biocarburants[.]

Spanish

Save record 40

Record 41 2013-04-23

English

Subject field(s)
  • Titles of Laws and Regulations
  • Commercial Fishing
  • Food Industries
OBS

Adopted at the International Conference on the Sustainable Contribution of Fisheries to Food Security, Kyoto, December 1995.

French

Domaine(s)
  • Titres de lois et de règlements
  • Pêche commerciale
  • Industrie de l'alimentation

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Títulos de leyes y reglamentos
  • Pesca comercial
  • Industria alimentaria
OBS

La escritura Kioto es la transcripción adecuada al español del nombre de esta ciudad japonesa. Evítese, por tanto, la grafía inglesa Kyoto.

Save record 41

Record 42 2012-10-03

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Dietetics
CONT

Fortification of food staples with iron, vitamin A, iodine and other micronutrients is the most cost-effective, sustainable option for eliminating micronutrient deficiencies. Salt iodization, reaching an additional 1. 5 billion consumers worldwide since 1990 and sparing millions of babies from mental retardation each year, is testimony to how successful fortification programmes can be.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Diététique
CONT

Une autre solution présentant un bon rapport coût-efficacité consiste à enrichir les aliments de base que consomme la plus grande partie de la population et dont les méthodes de production se prêtent à l'enrichissement, comme les huiles ou la farine.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Dietética
CONT

Alimentos enriquecidos: El enriquecimiento de alimentos - el agregado de uno o más micronutrientes esenciales para un alimento con el propósito de evitar o corregir una carencia de esos nutrientes en las poblaciones beneficiarias - es un método para lograr el objetivo de eliminar o reducir de manera sustancial las carencias importantes de micronutrientes.

Save record 42

Record 43 2011-11-17

English

Subject field(s)
  • Meetings
  • Silviculture
OBS

UNEP [United Nations Environment Programme] FAO [Food and Agriculture Organization of the United Nations] refers to the Expert Meeting on Criteria and Indicators for Sustainable Forest Management in Dry-Zone Africa.

French

Domaine(s)
  • Réunions
  • Sylviculture

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Reuniones
  • Silvicultura
Save record 43

Record 44 2011-07-19

English

Subject field(s)
  • Federal Government Bodies and Committees (Canadian)
  • Environmental Management
OBS

The National Environmental Management Office(NEMO) is the(Canadian Food Inspection Agency) CFIA's centre of knowledge for planning and guiding the implementation of environmental management initiatives. Created in 2003, NEMO's mandate is to ensure that the Agency's operations and activities are conducted in an environmentally sustainable manner and meet federal environmental laws and policies.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités fédéraux (Gouvernement canadien)
  • Gestion environnementale
OBS

Le Bureau national de gestion de l'environnement (BNGE) est le centre de connaissances de l'ACIA (Agence canadienne d'inspection des aliments) qui permet de planifier et d'orienter la mise en œuvre d'initiatives de gestion de l'environnement. Créé en 2003, le Bureau a pour mandat de faire en sorte que les opérations et les activités de l'Agence soient conduites de manière durable sur le plan de l'environnement et respectent les lois et politiques fédérales afférentes.

Spanish

Save record 44

Record 45 2011-01-13

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Food Industries
  • Agriculture - General
  • Genetics
OBS

The Commission on Genetic Resources for Food and Agriculture is a permanent forum where governments discuss and negotiate matters relevant to genetic resources for food and agriculture. The main objectives of the CGRFA are to ensure the conservation and sustainable utilization of genetic resources for food and agriculture, as well as the fair and equitable sharing of benefits derived from their use, for present and future generations. The Commission was originally established in 1983 as the Commission on Plant Genetic Resources.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Industrie de l'alimentation
  • Agriculture - Généralités
  • Génétique
OBS

La Commission des ressources génétiques pour l'alimentation et l'agriculture est une enceinte permanente où les gouvernements examinent et négocient des questions ayant trait aux ressources génétiques utiles à l'alimentation et à l'agriculture. Elle a pour principaux objectifs d'assurer la conservation et l'utilisation durable de ces ressources génétiques, ainsi que le partage juste et équitable des avantages découlant de leur utilisation, au profit des générations actuelles et futures. La Commission des ressources phytogénétiques a été créée en 1983. En 1995, son mandat a été élargi de façon à englober tous les éléments de la diversité agrobiologique présentant un intérêt pour l'alimentation et l'agriculture et elle est devenue la «Commission des ressources génétiques pour l'alimentation et l'agriculture» (CRGAA).

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
  • Industria alimentaria
  • Agricultura - Generalidades
  • Genética
OBS

La Comisión de Recursos Genéticos para la Alimentación y la Agricultura es un foro permanente en el que los gobiernos debaten y negocian asuntos de interés en relación con los recursos genéticos para la alimentación y la agricultura. Los principales objetivos de la CRGAA son garantizar la conservación y la utilización sostenible de los recursos genéticos para la alimentación y la agricultura, así como la distribución justa y equitativa de los beneficios derivados de su utilización para las generaciones presentes y futuras. La Comisión se estableció originalmente en 1983 como Comisión de Recursos Fitogenéticos. En 1995 se amplió su mandato para abarcar todos los componentes de la agrobiodiversidad de interés para la alimentación y la agricultura. En consecuencia, se le cambió el nombre a Comisión de Recursos Genéticos para la Alimentación y la Agricultura (CRGAA).

Save record 45

Record 46 2010-09-16

English

Subject field(s)
  • Economic Co-operation and Development
CONT

Hunger and malnutrition are pervasive across Nepal both in food surplus and food deficit districts. In food deficit districts, chronic shortages in sustainable access to food suggest structural constraints, whereas in food surplus districts, external influences such as natural disaster or discrimination are the primary causes of hunger.

French

Domaine(s)
  • Coopération et développement économiques
CONT

La faim et la malnutrition sévissent dans tout le Népal, tant dans les districts de surplus alimentaire que dans ceux de déficit alimentaire. Dans les districts de déficit alimentaire, les ruptures chroniques dans l’accès régulier à la nourriture laissent penser à des contraintes structurelles, alors que dans les districts de surplus alimentaire, des facteurs externes, comme les catastrophes naturelles ou la discrimination, constituent les principales causes de la faim.

Spanish

Save record 46

Record 47 2010-07-28

English

Subject field(s)
  • Rights and Freedoms
  • Special-Language Phraseology
CONT

In food deficit districts, chronic shortages in sustainable access to food suggest structural constraints, whereas in food surplus districts, external influences such as natural disaster or discrimination are the primary causes of hunger.

French

Domaine(s)
  • Droits et libertés
  • Phraséologie des langues de spécialité
CONT

Dans les districts de déficit alimentaire, les ruptures chroniques dans l’accès régulier à la nourriture laissent penser à des contraintes structurelles, alors que dans les districts de surplus alimentaire, des facteurs externes, comme les catastrophes naturelles ou la discrimination, constituent les principales causes de la faim.

Spanish

Save record 47

Record 48 2010-05-20

English

Subject field(s)
  • National Bodies and Committees (Non-Canadian)
  • Economic Co-operation and Development
DEF

The Nepal Food Corporation(NFC), established in 1974, distributes cereals at subsidized prices in food deficit areas and delivers emergency food relief to communities that have been affected by natural disasters. The NFC assures support prices for farmers and affordable prices for customers. However, the NFC does not monitor the impact of its food distribution on nutrition or sustainable access to food for vulnerable groups.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités nationaux non canadiens
  • Coopération et développement économiques
DEF

La Nepal Food Corporation (NFC), créée en 1974, distribue des céréales subventionnées dans les régions de déficit alimentaire et apporte des secours alimentaires d’urgence aux communautés victimes de désastres naturels. Elle garantit des prix de soutien aux fermiers et des prix abordables aux clients. Toutefois, elle n’effectue pas de suivi de l’impact de ses distributions de nourriture sur la nutrition, ni de la durabilité de l’accès à la nourriture pour les groupes vulnérables.

Spanish

Save record 48

Record 49 2010-04-20

English

Subject field(s)
  • Labour Law
  • Labour and Employment
CONT

The improvement of economic conditions sufficient for sustainable access to adequate food depends in large measure on the implementation of minimum wage provisions.

French

Domaine(s)
  • Droit du travail
  • Travail et emploi
CONT

L’amélioration des conditions économiques permettant d’assurer un accès durable à une alimentation adéquate dépend dans une large mesure de l’application des dispositions relatives au salaire minimum.

Spanish

Save record 49

Record 50 2010-04-07

English

Subject field(s)
  • Titles of Federal Government Programs (Canadian)
  • Agriculture - General
OBS

The Ontario Research Enhancement Program(OREP) is a $4-million two-year federal research initiative that will be administered by the Research Branch of Agriculture and Agri-Food Canada(AAFC), with input from the agriculture and agri-food sector, universities and the province. The Program is expected to be of particular interest to the corn, soybean, greenhouse, fruit and vegetable sectors and the emphasis will be on projects focusing on food quality improvement and sustainable crop production management.

French

Domaine(s)
  • Titres de programmes fédéraux (Gouvernement canadien)
  • Agriculture - Généralités
OBS

Le Programme de facilitation de la recherche de l'Ontario (PFRO) est un projet fédéral de recherche doté d'un budget de 4 millions de dollars sur deux ans; il sera administré par la Direction générale de la recherche d'Agriculture et Agroalimentaire Canada (AAC), avec la participation du secteur agricole et agroalimentaire, des universités et de la province. Le Programme devrait intéresser tout particulièrement les producteurs de maïs, de soja, de légumes de serre ainsi que de fruits et légumes, et l'accent sera mis sur les projets conçus pour améliorer la qualité des aliments et favoriser l'implantation de pratiques agricoles durables.

Spanish

Save record 50

Record 51 2009-09-07

English

Subject field(s)
  • National Bodies and Committees (Canadian)
  • Economic Co-operation and Development
OBS

The Unitarian Service Committee of Canada(USC Canada) is a non-profit, non-denominational, voluntary organization committed to the enhancement of human development through an international partnership of people linked in the challenge to eradicate poverty. Founded in 1945 by the late Dr Lotta Hitschmanova, USC' s early mandate was to undertake relief and reconstruction activities in war-ravaged countries in Europe. Over the years USC' s work has evolved to focus almost entirely on long-term, sustainable development programs. USC Canada currently supports programs in Nepal, Indonesia/East Timor, Bangladesh, Mali and Lesotho. USC projects are centred around a number of important development issues including food security, environment, community development, income generation for women and training and education.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités nationaux canadiens
  • Coopération et développement économiques

Spanish

Save record 51

Record 52 2008-05-26

English

Subject field(s)
  • Names of Events
  • Trade Fairs, Exhibitions, and Shows
OBS

On show at Expo 2015 : the great issues of sustainable development. Expo 2015 will be an extraordinary universal event displaying tradition, creativity and innovation in the business of food. It will bring together many themes that have already been handled by this event in the past, and set them out anew in light of new global possibilities whose common core is the idea that everyone on the planet should have access to food that is healthy, safe and sufficient.

French

Domaine(s)
  • Noms de manifestations et d'activités diverses
  • Salons, foires et expositions (Commerce)
OBS

Les grands problèmes du développement durables seront présentés à l'Expo : L'Expo 2015 sera une extraordinaire manifestation universelle qui donnera de la visibilité à la tradition, à la créativité et à l'innovation dans le secteur de l'alimentation, en reprenant des thèmes déjà traités lors des éditions précédentes de cette exposition et en les reconsidérant à la lumière des nouveaux cadres globaux au centre desquels il y a le thème du droit à une alimentation saine, sûre et suffisante pour toute notre planète.

Spanish

Save record 52

Record 53 2008-03-06

English

Subject field(s)
  • Occupation Names (General)
  • Agriculture - General
  • Food Industries
CONT

Consumers everywhere are looking for ways to keep their food dollars in their own communities, to make better, sustainable choices and to help the environment. Supporting a local farmer is one of the best ways to do so.

French

Domaine(s)
  • Désignations des emplois (Généralités)
  • Agriculture - Généralités
  • Industrie de l'alimentation
CONT

Nous faisons le choix de nous associer à un «Fermier de famille». Ce faisant, nous devenons ainsi «partenaire» d'une ferme biologique de notre milieu en achetant une part de récolte à l'avance. Les fermes participantes livrent les paniers de légumes variés à un point de chute de notre quartier, et ce, à chaque semaine.

Spanish

Save record 53

Record 54 2007-07-18

English

Subject field(s)
  • Personnel Management (General)
CONT

A sustainable workforce-The CFIA [Canadian Food Inspection Agency] 's current and future viability will be dependent on its ability to manage the skills and knowledge of agency employees.

French

Domaine(s)
  • Gestion du personnel (Généralités)
CONT

La responsabilisation se mesure en fonction des cinq principaux domaines de résultats contenus dans le Cadre : le leadership, les valeurs, la productivité, un milieu de travail habilitant et un effectif durable.

OBS

effectif durable; effectif viable; effectif en mesure de se renouveler: dans un sens général, ces termes sont considérés synonymes à développement durable des ressources humaines.

Spanish

Save record 54

Record 55 - external organization data 2007-04-16

English

Subject field(s)
  • Culture of Fruit Trees
  • Crop Protection
  • Compartment - Agriculture and Agri-Food Canada
CONT

A relatively new concept in the word of fruit production is known as IFP or Integrated Fruit Production. At the heart of this program is integrated pest management. However, IFP goes beyond that in that it looks at the whole orchard system from the planting of trees through to storage and packing of the harvested fruit. In IFP, the whole fruit growing system is considered. Cultural practices, environmental management, safety, record keeping and education are all a part of integrated fruit production. As a result of practicing IFP, the following goals can be achieved : production of optimum yields of quality fruit; achievement of a standard of sustainable food production; production of a safe, high quality food product for consumers.

French

Domaine(s)
  • Arboriculture fruitière
  • Protection des végétaux
  • Tiroir - Agriculture et Agroalimentaire Canada
OBS

Un des objectifs de la PFI est de réduire les populations futures d'insectes.

OBS

Approuvé par le Comité de terminologie d'Agriculture et Agroalimentaire Canada.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Fruticultura
  • Protección de las plantas
  • Compartimiento -Ministerio de Agricultura y Agroalimentación de Canadá
Save record 55

Record 56 2007-03-09

English

Subject field(s)
  • Names of Special Years, Weeks, Days
  • Grain Growing
OBS

The International Year of Rice promotes improved production and access to this vital food crop, which feeds more than half the world's population while providing income for millions of rice producers, processors and traders. Development of sustainable rice-based systems will reduce hunger and poverty, and contribute to environmental conservation and a better life for present and future generations.

French

Domaine(s)
  • Désignations d'années, de semaines et de jours spéciaux
  • Culture des céréales
OBS

L'Année internationale du riz a pour objectif d'encourager un accroissement de la production rizicole ainsi qu'un accès amélioré à cette récolte vivrière primordiale qui nourrit plus de la moitié de la population mondiale tout en faisant vivre des millions de personnes chargées de la production, du traitement et du commerce du riz. Le développement de systèmes de riziculture viables permettra d'éliminer la faim et de réduire la pauvreté tout en contribuant à préserver l'environnement et à assurer une vie meilleure aux générations présentes et futures pour qui le riz, c'est la vie.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Designaciones de años, semanas y días especiales
  • Cultivo de cereales
OBS

El Año Internacional del Arroz promueve un aumento de la producción y un mayor acceso a este cultivo alimentario vital, que da de comer a más de la mitad de la población mundial a la vez que proporciona ingresos a millones de productores arroceros, procesadores y comerciantes. El desarrollo de unos sistemas sostenibles basados en el arroz mitigará el hambre y la pobreza y contribuirá a la conservación medioambiental y a ofrecer una mejor vida a las generaciones actuales y futuras para las que el Arroz es Vida.

Save record 56

Record 57 2006-03-08

English

Subject field(s)
  • Food Industries
CONT

A basic economic principle states that an increase in consumer demand for a product will encourage more firms to supply that product, eventually causing its price to fall. This is good news for the growing community of consumers interested in purchasing sustainable foods.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
CONT

Elle fournit des réponses aux préoccupations exprimées par les Canadiens en ce qui a trait à la sécurité des aliments, à la sécurité et à la santé humaines; à la production d'aliments durables [...]

Spanish

Save record 57

Record 58 2005-12-19

English

Subject field(s)
  • Federal Government Bodies and Committees (Canadian)
  • Crop Protection
OBS

The Southern Crop Protection and Food Research Centre and its research sites bring a long-term commitment in crop protection research to the agri-food industry in southern Ontario. The Centre's mandate is to : Develop alternative and environmentally acceptable technologies for the protection of vegetables, tree fruit, field and ornamental crops from disease and insect pests, determine the impacts of agricultural practices on soil and water quality, develop alternative crops and sustainable management practices for coarse-textured soils.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités fédéraux (Gouvernement canadien)
  • Protection des végétaux
OBS

Le Centre de recherches du Sud sur la phytoprotection et les aliments et ses établissements de recherche exécutent des programmes à long terme en matière de protection des cultures et de recherche sur les aliments au bénéfice de l'industrie agro-alimentaire du sud de l'Ontario. Leur mandat est le suivant : Mettre au point des technologies de rechange et respectueuses de l'environnement en vue de protéger les arbres fruitiers, les légumes, les grandes et les cultures ornementales contre la maladie et les insectes ravageurs. Mettre au point des pratiques culturales et de gestion durable adaptées aux sols légers. Déterminer les effets des pratiques agronomiques durables sur la qualité des sols et des eaux. élaborer des procédés pour la répression des pathogènes d'origine alimentaire. Mettre au point des méthodes de détection de résidus chimiques et de constituants alimentaires mineurs pour améliorer la qualité des aliments. Intégrer qualité des aliments et méthodes de production durable.

Spanish

Save record 58

Record 59 2005-10-05

English

Subject field(s)
  • Restaurant Industry (General)
CONT

Post-secondary foodservice providers are increasingly becoming sensitive to college student demands as they realize the need to curb the obesity epidemic. Other trends are a demand for authentic ethnic foods, vegan/vegeterian foods, healthy options, and organic/sustainable foods. Campus convenient stores which are becoming "hybrid" operations that offer partially prepared meals, flexible lifestyle menus, a choice of food service outlets on each campus, and more flexible meal plans.

French

Domaine(s)
  • Restauration (Généralités)
OBS

Plats composant des repas plus spécifiquement axé vers les personnes ayant un style de vie flexible et des habitudes alimentaires négligées et déséquilibrées, repas pris sur le pouce en dehors des heures normales.

Spanish

Save record 59

Record 60 2005-08-12

English

Subject field(s)
  • Provincial Government Bodies and Committees (Canadian)
  • Food Industries
  • Agriculture - General
OBS

The Agriculture and Food Council was formed in 1993 to champion the Creating Tomorrow vision and goals. Made up of representatives from all links in the agri-food industry value-chain the Council is a catalyst to help Alberta's agri-food sector : Increase Alberta's share of world food, agriculture and agribusiness markets; Improve sustainable resource and environmental management; and Expand the vision, competency and quality of life of people in the industry. The AFC has three core programs to support their goals : The Canada Agriculture Rural Adaptation Fund(CARD), The Value Chain Strategic Initiative, and Growing Alberta-a public awareness program. Funding is provided to AFC from Agriculture and Agri-Food Canada's $60 million per year Canadian Adaptation and Rural Development(CARD) Fund. This multi-million dollar program is now into its second phase with many vital investments that are showing positive dividends.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités de gouvernements provinciaux canadiens
  • Industrie de l'alimentation
  • Agriculture - Généralités
OBS

Le Agriculture and Food Council (AFC) a vu le jour en 1993 et a reçu pour mandat de réaliser la vision et les objectifs de Creating Tomorrow. Constitué de représentants de toutes les composantes de la chaîne de valeur du secteur agroalimentaire, le Conseil joue le rôle de catalyseur pour le secteur agroalimentaire albertain : élargir la part que détient l'Alberta sur les marchés mondiaux des produits alimentaires et agricoles et de l'agrinégoce; améliorer la gestion des ressources et de l'environnement; élargir les horizons, les compétences et la qualité de vie des membres du secteur. Le AFC applique trois programmes principaux dans la poursuite de ses objectifs : le Fonds d'adaptation rurale et agricole du Canada (FCADR), la Value Chain Strategic Initiative et Growing Alberta, programme de sensibilisation publique. Il tire les fonds nécessaires à son fonctionnement du FCADR (Fonds canadien d'adaptation et de développement rural) d'Agriculture et Agroalimentaire Canada, qui est doté d'un budget de 60 millions de dollars par année. Ce programme au budget de plusieurs millions en est dans sa seconde phase et un bon nombre des investissements importants faits rapportent déjà des dividendes.

Spanish

Save record 60

Record 61 2005-04-21

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Organic Farming
OBS

CropLife International is a global network which represents the plant science industry. It supports a network of regional and national associations and their member companies worldwide. Through balancing environmental, economic and social concerns the plant science industry contributes significantly to promoting sustainable agriculture which is fundamental to food production and poverty alleviation. The plant science industry invents, develops, manufactures and sells products in a sustainable way. The industry performs this mission through the use of biology, chemistry, biotechnology, plant breeding and other techniques while following the highest ethics and standards and providing safeguards for human health and the environment.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Agriculture biologique
OBS

CropLife International, un réseau à l'échelle mondiale représentant l'industrie de la phytologie. CropLife International soutient un réseau d'associations régionales et nationales ainsi que leurs compagnies membres partout dans le monde. Grâce à un équilibre des questions environnementales, économiques et sociales, l'industrie de la phytologie contribue de manière significative à encourager l'agriculture durable, laquelle est primordiale à la production alimentaire et à la réduction de la pauvreté. L'industrie de la phytologie innove, élabore, fabrique et vend des produits de manière durable. L'industrie exécute cette mission grâce à la biologie, la chimie, la biotechnologie, l'amélioration des plantes et autres techniques tout en respectant l'éthique et les normes les plus élevées, et en mettant en place des mesures de sécurité pour la santé des gens et pour l'environnement.

Spanish

Save record 61

Record 62 2004-02-27

English

Subject field(s)
  • Titles of Federal Government Programs (Canadian)
  • Farm Management and Policy
  • Regulations and Standards (Food)
OBS

Canadian Rural Partnership (CRP) Pilot Project - 1998-1999, lead federal partner (Health Canada), Quebec.

French

Domaine(s)
  • Titres de programmes fédéraux (Gouvernement canadien)
  • Gestion et politique agricole
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
OBS

Projet pilote du Partenariat rural canadien (PRC) - 1998-1999, principal partenaire fédéral (Santé Canada), Québec.

Spanish

Save record 62

Record 63 2003-06-10

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Economics
OBS

Founded in 1970 by the decision taken by the Council of Arab League, the Arab Organization for Agricultural Development(AOAD) commenced its duties in 1972 from its headquarters in Khartoum. AOAD's objectives were to establish and enhance ties amongst Arab states and coordinate their cooperation in all agricultural fields and activities; particularly in the development of human and natural resources, raising the efficiency of agricultural & animal production, developing water resources, reaching Arab agricultural integration and sustainable development to achieve Arab food security and Pan Arab economical integration aiming at achieving the Arab common market.

Key term(s)
  • A.O.A.D.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Économique
Key term(s)
  • A.O.A.D.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
  • Economía
Save record 63

Record 64 2003-02-13

English

Subject field(s)
  • Titles of International Programs
  • Food Industries
  • Economics
OBS

The Special Programme for Food Security(SPFS) aims to help those living in developing countries, in particular the low-income food deficit countries(LIFDCs) to improve their food security through rapid increases in food production and productivity, by reducing year-to-year variability in food production on an economically and environmentally sustainable basis and by improving people's access to food, in line with the 1996 World Food Summit Plan of Action.

Key term(s)
  • Special Program for Food Security in Low-Income Food-Deficit Countries

French

Domaine(s)
  • Titres de programmes internationaux
  • Industrie de l'alimentation
  • Économique
OBS

Le principal objectif du Programme Spécial pour la Sécurité Alimentaire (PSSA) est d'aider les pays en voie de développement, et en particulier les pays à faible revenu et à déficit vivrier (PFRDV), à améliorer leur sécurité alimentaire à travers un accroissement de la productivité et de la production alimentaire, en réduisant la variabilité de la production d'une année à l'autre sur une base durable sur le plan économique et environnemental et en facilitant l'accès à la nourriture pour les populations, en concordance avec le Plan d'Action du Sommet Mondial de l'Alimentation du 1996.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Títulos de programas internacionales
  • Industria alimentaria
  • Economía
OBS

El principal objetivo del Programa Especial para la Seguridad Alimentaria (PESA) es ayudar a los que viven en los países en desarrollo, especialmente en los de bajos ingresos con déficit de alimentos (PBIDA) a mejorar su seguridad alimentaria mediante un incremento acelerado de la productividad y la producción de alimentos, reduciendo la variabilidad anual de la producción alimentaria en forma económica y ecológicamente sostenible y mejorando el acceso de la población a los alimentos, de conformidad con el Plan de Acción de la Cumbre Mundial sobre la Alimentación de 1996.

Save record 64

Record 65 2002-09-23

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Agriculture - General
OBS

The International Institute of Tropical Agriculture(IITA) was funded in 1967 with a mandate for improving food production in the humid tropics and to develop sustainable production systems. It became the first African link in the worldwide network of agricultural research centers supported by the Consultative Group on International Agricultural Research(CGIAR), now known as the Future Harvest Centers.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Agriculture - Généralités
OBS

Appellation et abréviation confirmées par l'organisme.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
  • Agricultura - Generalidades
Save record 65

Record 66 2001-09-20

English

Subject field(s)
  • Conference Titles
  • Forestry Operations
OBS

FAO [Food and Agriculture Organization] in collaboration with UNEP, ITTO, CIFOR and IUFRO organized an Expert Consultation on Criteria and Indicators for Sustainable Forest Management, 15-17 November 2000.

OBS

UNEP: United Nations Environment Programme; ITTO: International Tropical Timber Organization; CIFOR: Center for International Forestry Research; IUFRO: International Union of Forest Research Organization.

French

Domaine(s)
  • Titres de conférences
  • Exploitation forestière
OBS

La FAO [Organisation des Nations Unies pour l'alimentation et l'agriculture] a organisé en collaboration avec le PNUE, l'OIBT, le CIFOR et l'IUFRO, une Consultation d'experts sur les critères et indicateurs de l'aménagement durable des forêts du 15 au 17 novembre 2000.

OBS

PNUE : Programme des Nations Unies pour l'environnement; OIBT : Organisation internationale des bois tropicaux; CIFOR : Center for International Forestry Research; IUFRO : International Union of Forest Research Organization.

Spanish

Save record 66

Record 67 1998-09-29

English

Subject field(s)
  • Non-Gov. Provincial Bodies and Committees (Canadian)
  • Toxicology
  • Environment
OBS

The objectives of this organization, which is established in Edmonton, Alberta, are to promote reduction in the common use of toxic substances and zero discharge of toxic wastes; to ensure clean air and water and safe food for Albertans and to facilitate sustainable communities and environmental citizenship.

Key term(s)
  • Alberta Toxics Watch Society
  • Alberta Society of Toxics Watch
  • Society of Toxics Watch of Alberta

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités provinciaux non gouv. canadiens
  • Toxicologie
  • Environnement
OBS

Organisme établi à Edmonton (Alberta).

Spanish

Save record 67

Record 68 1997-11-28

English

Subject field(s)
  • Federal Government Bodies and Committees (Canadian)
  • Agriculture - General
OBS

Agriculture and Agri-Food Canada(AAFC). Mandate : The Fredericton Research Centre develops new cultivars and technologies for the production, handling, and management of potatoes. The Centre also maintains a national repository of potato gene resources and conducts research on soil management and conservation. In addition, the Centre develops technologies for sustainable food production from beef cattle at the Nappan Research Farm, Nappan, N. S.

Key term(s)
  • Fredericton Research Center

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités fédéraux (Gouvernement canadien)
  • Agriculture - Généralités
OBS

Agriculture et Agroalimentaire Canada (AAC). Mandat : Le Centre de recherches de Fredericton crée de nouveaux cultivars et met au point de nouvelles techniques de production, de manutention et d'exploitation de la pomme de terre. Le Centre maintient également une banque nationale de gènes pour la pomme de terre. En outre, le Centre met au point des techniques de production durable pour les aliments carnés d'origine bovine à la Ferme de recherche de Nappan (Nouvelle-Écosse) .

Spanish

Save record 68

Record 69 1997-11-11

English

Subject field(s)
  • Organizations, Administrative Units and Committees
  • Sociology of the Family
OBS

FAO [Food and Agriculture Organization of the United Nations] ;of the Sustainable Development Department; part of new structure.

French

Domaine(s)
  • Organismes, unités administratives et comités
  • Sociologie de la famille

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos, unidades administrativas y comités
  • Sociología de la familia
Save record 69

Record 70 1997-11-11

English

Subject field(s)
  • Titles of International Programs
  • Regulations and Standards (Food)
  • Agricultural Engineering
  • Agricultural Economics
OBS

Designed to focus multi-sectoral attention to nutrition problems and to be responsive to the Programme of Action for the least developed, land-locked and small island countries for the 1990s.

Key term(s)
  • Special Action Program on Policy and Programming Assistance for Food Security and Sustainable Agriculture and Rural Development

French

Domaine(s)
  • Titres de programmes internationaux
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
  • Génie agricole
  • Économie agricole

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Títulos de programas internacionales
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
  • Ingeniería agrícola
  • Economía agrícola
Save record 70

Record 71 1997-11-11

English

Subject field(s)
  • Geographical Names
  • Statistics
  • Commercial Fishing
OBS

Source : FAO [Food and Agriculture Organization]. In reference to the collection since the mid-1960s of detailed data on fish species, by country and by area, inland and marine, to ensure, inter alia, that fish stocks are exploited in a sustainable manner.

French

Domaine(s)
  • Noms géographiques
  • Statistique
  • Pêche commerciale

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Nombres geográficos
  • Estadística
  • Pesca comercial
Save record 71

Record 72 1997-11-11

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Environmental Management
OBS

Of the Sustainable Development Department of FAO [Food and Agriculture Organization of the United Nations].

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Gestion environnementale

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
  • Gestión del medio ambiente
Save record 72

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