TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

CREAMER [4 records]

Record 1 2017-07-19

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
  • Prepared Dishes (Cooking)
CONT

Baby potatoes are harvested [between 60 and 80] days after planting and tipically weigh about [26 to 56 grams].

PHR

maple-roasted baby potatoes

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
  • Plats cuisinés
CONT

Guide de la pomme de terre [...] À chair ferme. Elles possèdent une haute teneur en humidité, d'où leur fermeté. Les pommes de terre nouvelles et les grelots se classent dans cette catégorie. Idéales pour la cuisson à la poêle, à l'eau, à la vapeur - elles ne se désagrègent pas [...]

PHR

pommes de terre grelots rôties à l'érable

Spanish

Save record 1

Record 2 2008-07-15

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
DEF

A product used to lighten and dilute coffee and tea; made from a hydrogenated oil or saturated fat such as coconut or palm oil, sweeteners, preservatives and emulsifiers; it is available in powdered, liquid or frozen form.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

colorant à café : Équivalent adopté par le Comité intergouvernemental de terminologie de l'industrie laitière.

Spanish

Save record 2

Record 3 1996-04-25

English

Subject field(s)
  • Dishes
  • Household Articles - Various
DEF

A small pitcher for cream.

French

Domaine(s)
  • Vaisselle
  • Articles ménagers divers
DEF

Petit pot à crème de lait.

OBS

Ne pas confondre avec «crémière» qui est un récipient servant à conserver la crème jusqu'au moment du battage. (Voir Trésor de la langue française, 1971, vol. 6, p. 457).

Spanish

Save record 3

Record 4 1993-05-17

English

Subject field(s)
  • Special Packaging
  • Cheese and Dairy Products
DEF

A one-portion, disposable container that is available commercially to the food industry.

French

Domaine(s)
  • Emballages spéciaux
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

Le mini-berlingot, portion de crème stérile pour le café : Cet emballage-portion pour une tasse offre un volume intérieur de 25 cc., mais n'est rempli que de 8 à 18 cc. de crème. Pour ouvrir : il suffit de tirer la languette qui découvre l'orifice verseur pré-perforé.

Spanish

Save record 4

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: