TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

DECOCTION PROCESS [2 records]

Record 1 2010-04-30

English

Subject field(s)
  • Brewing and Malting
CONT

Less well-modified malt, however, benefits from a period of mashing at lower temperatures to permit the breakdown of proteins and glucans. This requires some form of temperature programming, which is achieved by decoction mashing. After grist is mashed in at 35° to 40°C (95° to 105°F), a proportion is removed, boiled, and added back. Mashing with two or three of these decoctions raises the temperature in stages to 65°C. The decoction process, traditional in lager brewing, uses four to six volumes of water per volume of grist and requires a second vessel called the mash cooker.

French

Domaine(s)
  • Brasserie et malterie
CONT

Les méthodes de brassage peuvent se ramener à deux : brassage par infusion, brassage par décoction [...] Dans la méthode par décoction, le malt empâté est réchauffé en une ou deux fois par une ou deux trempes prélevées en cuve-matière et portées successivement aux températures de saccharification puis d'ébullition et renvoyées ensuite dans l'empâtage.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Fabricación de cerveza y malta
DEF

Acción de sumergir un cuerpo en un líquido frío que luego se calienta hasta que hierva, prolongándose la ebullición durante un tiempo más o menos largo.

Save record 1

Record 2 2001-08-09

English

Subject field(s)
  • Brewing and Malting
  • Industrial Techniques and Processes
CONT

Canadian breweries normally employ a double mash system in which the adjunct if first cooked with a small quantity of malt (about 15%) in a "cereal cooker" and subsequently added to the main malt mash. The amount of adjunct used varies with the type of beer being produced. Usually a larger proportion of adjunct is used in the production of lager beer than in the production of ale.

French

Domaine(s)
  • Brasserie et malterie
  • Techniques industrielles
CONT

Les brasseries canadiennes emploient généralement une méthode à deux trempes où les succédanés sont d'abord bouillis avec une petite quantité de malt (environ 15%) dans un cuiseur à céréales, puis ajoutés à la pâte de malt et d'eau. La quantité de succédanés utilisée varie en fonction du genre de bière qui est fabriqué. Habituellement, il entre une plus grande proportion de succédanés dans la fabrication des lagers que des ales.

Spanish

Save record 2

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