TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

PAR-FRIED [1 record]

Record 1 2017-01-26

English

Subject field(s)
  • General Vocabulary
  • Food Industries
CONT

Catfish strips are breaded, par-fried (partially fried), frozen, and ready-to-cook.

CONT

After the potatoes are peeled and sliced into thin strips, they are steam-blanched, air-dried, partially fried, and then flash frozen.

French

Domaine(s)
  • Vocabulaire général
  • Industrie de l'alimentation
CONT

Sachez que ce produit est préfrit donc la cuisson est déjà à moitié faite, ce qui simplifie le problème.

CONT

Les pommes de terre, selon la technologie mise en œuvre pour ces produits, sont soumises aux mêmes processus de départ des autres produits déjà mentionnés. Seule différence, les taux de rendement en produit fini : pour les frites, le bâtonnet classique surgelé préfrit, le déchet varie de 15 à plus de 30/35 %.

Spanish

Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: