TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

RAW [6 records]

Record 1 2015-04-29

English

Subject field(s)
  • Titles of Courses
  • Systems Analysis (Information Processing)
  • Criminology
  • Police
Universal entry(ies)
RAW
classification system code, see observation
OBS

This workshop provides the participants with the necessary skills to forensically analyze registry database files within the Microsoft Windows operating system.

OBS

RAW: a Canadian Police College course code.

French

Domaine(s)
  • Titres de cours
  • Analyse des systèmes informatiques
  • Criminologie
  • Police
Entrée(s) universelle(s)
RAW
classification system code, see observation
OBS

L'atelier permet aux participants d'acquérir les compétences nécessaires [à] faire l'analyse judiciaire des données des fichiers registres dans un système d'exploitation Microsoft Windows.

OBS

RAW: code de cours du Collège canadien de police.

Spanish

Save record 1

Record 2 1995-10-04

English

Subject field(s)
  • Respiratory System
DEF

The resistance to the passage of air exhibited by any part of the respiratory tract.

French

Domaine(s)
  • Appareil respiratoire
DEF

Ensemble des forces d'origine bronchique qui s'opposent à l'écoulement du flux aérien.

OBS

«Résistances bronchiques» n'est pas un synonyme parfait de «résistances aériennes» mais il est souvent utilisé comme tel parce que les résistances aériennes se situent souvent au niveau des bronches.

Spanish

Save record 2

Record 3 1993-01-12

English

Subject field(s)
  • Various Military Titles
  • Small Arms

French

Domaine(s)
  • Appellations militaires diverses
  • Armes légères
OBS

Projectile propulsé par une fusée et fixé sous la bouche du canon du fusil d'où il est tiré.

Spanish

Save record 3

Record 4 1992-04-03

English

Subject field(s)
  • Textile Industries

French

Domaine(s)
  • Industries du textile

Spanish

Save record 4

Record 5 1991-11-13

English

Subject field(s)
  • Cooking and Gastronomy (General)
CONT

Very rare or almost raw: Sear the steak for about 1 minute on each side. The meat will be browned on the outside, cooked just beneath the surface, and very red in the center.

French

Domaine(s)
  • Cuisine et gastronomie (Généralités)
CONT

en gastronomie, bleu se dit d'un bifteck à peine grillé.

CONT

Bleu (...) Saisissement vif; sous la croûte, la viande reste crue et ne manifeste aucune résistance au toucher.

Spanish

Save record 5

Record 6 1976-06-19

English

Subject field(s)
  • Textile Industries

French

Domaine(s)
  • Industries du textile
OBS

Fil, soie, toile etc... non préparé à l'état naturel Larousse 2 vol (aoust 22) RA

Spanish

Save record 6

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2025
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: