TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

SMOKEHOUSE [4 records]

Record 1 - external organization data 2021-03-18

English

Subject field(s)
  • Compartment – Nomenclature 4.0
  • Museums and Heritage (General)
OBS

smokehouse: an item in the "Structures" class of the "Built Environment Objects" category.

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Nomenclature 4.0
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
OBS

fumoir : objet de la classe «Constructions» de la catégorie «Éléments du bâtiment».

Spanish

Save record 1

Record 2 2008-05-26

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Food Preservation and Canning
  • Commercial Fishing
  • Meats and Meat Industries
DEF

Chamber or compartment in a smoking plant in which fish is smoke cured.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Conservation des aliments et conserverie
  • Pêche commerciale
  • Salaison, boucherie et charcuterie
DEF

Chambre ou compartiment d'un fumoir où les produits sont traités par la fumée.

OBS

Terme(s) normalisé(s) par le Comité de normalisation de la terminologie des pêches commerciales.

Key term(s)
  • fumerie

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Conservación de los alimentos y elaboración de conservas
  • Pesca comercial
  • Industria cárnica, de fiambres y embutidos
Save record 2

Record 3 2007-09-20

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Food Preservation and Canning
DEF

A building, especially an outbuilding ... where meats, fish, etc. are smoked in order to cure and flavor them.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Conservation des aliments et conserverie
DEF

Usine où l'on saure les poissons, et spécialement les harengs.

Spanish

Save record 3

Record 4 2000-03-10

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Meats and Meat Industries
  • Commercial Fishing
Key term(s)
  • smokehouse

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Salaison, boucherie et charcuterie
  • Pêche commerciale
DEF

Fumoir dans lequel la fumée est produite au niveau du plancher et monte par convection autour des produits.

OBS

Terme(s) normalisé(s) par le Comité de normalisation de la terminologie des pêches commerciales.

Key term(s)
  • boucanerie

Spanish

Save record 4

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