TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

STANDARDIZED [3 records]

Record 1 2015-01-09

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
CONT

A bacterial starter is added to warm milk that may be standardized to adjust the fat content.

OBS

[It] is necessary to remove some fat to provide a uniform and economically competitive product.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

[Le] lait doit être standardisé. Cette opération consiste à régler sa composition [...] par addition de crème ou de lait écrémé au lait mis en œuvre selon que celui-ci présente un excès d'extrait sec dégraissé ou, au contraire, un excès de matière grasse.

OBS

Selon que le fromage sera plus ou moins riche que le lait initial en matière grasse, on règlera la teneur par addition de lait écrémé pour l'abaisser ou par addition de crème pour l'augmenter.

Spanish

Save record 1

Record 2 2012-05-29

English

Subject field(s)
  • Vocabulary of the Terminology Bank
DEF

A parameter indicating that the designation has been recommended by a standardization body in its sector of activity or for a community.

French

Domaine(s)
  • Vocabulaire de la Banque de terminologie
DEF

Paramètre indiquant qu'une désignation est préconisée par un organisme de normalisation dans son secteur d'activités ou pour une collectivité.

Spanish

Save record 2

Record 3 1986-01-28

English

Subject field(s)
  • Statistics
OBS

(fraction)

French

Domaine(s)
  • Statistique
OBS

(fraction)

Spanish

Save record 3

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