TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

CARNICO [6 records]

Record 1 2018-01-29

English

Subject field(s)
  • Animal Husbandry
  • Slaughterhouses
CONT

The aim of all beef producers is to increase the quantity (kg) and quality of beef sold off the property, within the given resources. Retail Beef Yield is determined primarily by the weight of the animal, the degree of fatness, and to a lesser extent, by eye muscle area (EMA).

French

Domaine(s)
  • Élevage des animaux
  • Abattoirs
CONT

Le classement d'une carcasse comprend aussi une évaluation de son rendement. Lorsqu'une carcasse obtient la classe Canada Primé ou une des classes A, une prédiction quant au rendement en viande est aussi estimée [...] Le rendement en viande est différent du pourcentage d'habillage (pourcentage mort/vivant). Agence canadienne de classement du bœuf, Bovins du Québec, juin-juillet 2002.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Cría de ganado
  • Mataderos
DEF

Cantidad de carne producida por un animal.

Save record 1

Record 2 2012-11-01

English

Subject field(s)
  • Animal Husbandry
  • Meats and Meat Industries
OBS

Animal, livestock.

French

Domaine(s)
  • Élevage des animaux
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

animal, bétail.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Cría de ganado
  • Industria cárnica, de fiambres y embutidos
DEF

Perteneciente o relativo a las carnes destinadas al consumo.

Save record 2

Record 3 2011-12-29

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
CONT

In addition, the roasted groats may be used as a meat extender or as an ingredient in breakfast cereals, soups, and energy bars for athletes.

OBS

meat extender: term adopted by the DTSD-Agriculture (CULSEC).

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
CONT

Le gruau rôti peut servir d'allongeur de viande ou entrer dans la préparation des céréales de petit déjeuner, de potages ou de barres énergétiques pour les athlètes.

OBS

allongeur de viande : terme adopté par le Comité d'uniformisation linguistique de la DSTM-agriculture (CULSEC).

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria cárnica, de fiambres y embutidos
DEF

Materia prima no cárnica que se emplea en la elaboración de productos cárnicos con el objetivo de sustituir una parte de la carne que se emplearía en el producto, con un aporte proteico y funcional adecuado.

CONT

El empleo de extensores, aunque surgido como respuesta a un problema esencialmente económico, abre también interesantes perspectivas en cuanto al aprovechamiento de fuentes alternativas de proteínas.

Save record 3

Record 4 2011-03-01

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria cárnica, de fiambres y embutidos
Save record 4

Record 5 2004-09-23

English

Subject field(s)
  • Horse Husbandry
  • Horse Racing and Equestrian Sports
OBS

Horse breed.

French

Domaine(s)
  • Élevage des chevaux
  • Courses hippiques et sports équestres
DEF

Race de trait espagnole.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Cría de ganado caballar
  • Carreras de caballos y deportes ecuestres
CONT

Existe un número indeterminado de animales de carácter cárnico que no he considerado en el análisis y que no son fundamentalmente de raza Burguete, sino mezcla de Burguete con Jaca Navarra.

Save record 5

Record 6 2003-01-06

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
DEF

The manufactured meat sold at meat markets and food stores (cured and pickled meat, smoke frozen or canned meat).

Key term(s)
  • manufactured meat
  • meat products

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
DEF

Tous les produits comestibles préparés avec de la viande par un procédé quelconque : viande salée, fumée, séchée, rôtie, cuite, chair à saucisse, charcuterie et saucisses, conserves et marinades de viandes, pâtés de viande, pâté de viande à tartiner et produits similaires.

OBS

Habituellement au pluriel.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria cárnica, de fiambres y embutidos
OBS

producto cárnico : término proveniente del Código Zoosanitario Internacional, 2002.

Key term(s)
  • productos cárnicos
Save record 6

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2025
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: