TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

EXTRACCION CUALIDADES [2 records]

Record 1 2024-05-09

English

Subject field(s)
  • Artificial Intelligence
  • Telecommunications
  • Computer Graphics
DEF

A process that allows the computer to list, usually numerically, the various features of the object it views.

OBS

The first stage in pattern recognition.

French

Domaine(s)
  • Intelligence artificielle
  • Télécommunications
  • Infographie
DEF

Détermination des valeurs des caractéristiques à utiliser dans une analyse d'image. [ISO/CEI JTC N1746, 1995]

OBS

En reconnaissance de la parole et de l'image, étape du prétraitement qui permet de façonner une représentation condensée et structurée de l'information présente dans l'émission de parole, ou la scène observée. Cette description intermédiaire s'appuie sur des paramètres physiques et géométriques (lignes de contraste, zones homogènes) et sur des graphes représentant des relations géométriques (positions relatives) ou topologiques (voisinage, inclusion) entre les caractéristiques extraites.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Inteligencia artificial
  • Telecomunicaciones
  • Gráficos de computadora
DEF

Selección de las características dominantes para obtener un reconocimiento de patrón.

Save record 1

Record 2 2004-03-09

English

Subject field(s)
  • Milling and Cereal Industries
  • Agricultural Economics
OBS

Term(s) used at the Canadian Grain Commission in the field of cereal terminology.

French

Domaine(s)
  • Minoterie et céréales
  • Économie agricole
OBS

Terme(s) en usage à la Commission canadienne des grains dans le domaine céréalier.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Molinería y cereales
  • Economía agrícola
CONT

Alimento adulterado es aquel que ha experimentado por intervención del hombre, cambios que le modifican sus características o cualidades propias. Ejemplo : a) la extracción parcial o total de cualquiera de los componentes del producto original; b) la sustitución parcial o total de cualquiera de los componentes del producto original por otros inertes o extraños, incluida la adición de agua u otro material de relleno; c) la mezcla, coloración, pulverización o encubrimiento, en tal forma que se oculte su inferioridad o disminuya su pureza.

Save record 2

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2025
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: