TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

AUSTRALIANO [8 records]

Record 1 2022-01-04

English

Subject field(s)
  • Fish
Universal entry(ies)
OBS

A fish of the family Neoceratodontidae.

Key term(s)
  • Australian lung-fish
  • Queensland lung-fish

French

Domaine(s)
  • Poissons
Entrée(s) universelle(s)
OBS

Poisson de la famille des Neoceratodontidae.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Peces
Entrada(s) universal(es)
OBS

Pez de la familia Neoceratodontidae.

Save record 1

Record 2 2021-07-29

English

Subject field(s)
  • Seed Plants (Spermatophyta)
Universal entry(ies)
OBS

A plant of the family Meliaceae.

French

Domaine(s)
  • Plantes à graines (Spermatophyta)
Entrée(s) universelle(s)
OBS

Plante de la famille des Meliaceae.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Plantas con semilla (Spermatophyta)
Entrada(s) universal(es)
Save record 2

Record 3 2018-01-31

English

Subject field(s)
  • Inhabitant Names and Names of Peoples
DEF

A native or long-term resident of Australia, in Oceania.

French

Domaine(s)
  • Noms d’habitants et noms de peuples
DEF

Personne née en Australie, en Océanie, ou qui y habite.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Nombres de habitantes y nombres de pueblos
DEF

Persona nativa o habitante de Australia, en Oceanía.

Save record 3

Record 4 2010-11-12

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Biological Sciences
OBS

... established in 1964, operates as part of the Royal Australian Navy's Directorate of Oceanography and Meteorology. In addition to operating as the Defence Oceanographic Data Centre, the AODC operates as the National Oceanographic Data Centre for Australia within the guidelines established by UNESCO's Intergovernmental Oceanographic Commission. In performing this role, the AODC participates in various national and international oceanographic data collection, exchange and management programs.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Sciences biologiques
Key term(s)
  • Centre australien de données océanographiques

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
  • Ciencias biológicas
Save record 4

Record 5 2010-11-12

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Biological Sciences
OBS

... was established by the Commonwealth government in 1972 to generate the knowledge needed for the sustainable use and protection of the marine environment, through innovative world-class scientific and technological research.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Sciences biologiques

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
  • Ciencias biológicas
Save record 5

Record 6 2008-12-09

English

Subject field(s)
  • Industrial Standardization
  • Food Industries
  • Foreign Trade
  • Pig Raising
DEF

(C425) The portion of the carcass after removing ham and shoulder. Sirloin and related belly portion removed (short cut). Backbone and related cartilage removed. Tenderloin removed. Sternum and blade bone removed. Back ribs and side ribs removed (sheet ribbed or single ribbed as specified by buyer). Soft rib bones between side rib and sternum may remain or be removed as specified by buyer. Rind on or rindless (as specified by buyer). With, trim at flank end and leanness (measured at center of loin) to be specified by buyer.

OBS

Source: Canadian Pork Buyer's Manual. The pork cuts illustrated and described in this manual represent the industry's basic standard for the primal cuts in the Canadian pork industry.

French

Domaine(s)
  • Normalisation industrielle
  • Industrie de l'alimentation
  • Commerce extérieur
  • Élevage des porcs
DEF

(C425) Portion de la demi-carcasse restante après avoir enlevé la cuisse et l'épaule. Pour la coupe courte, surlonge et partie du flanc, correspondante enlevés. Os de l'échine et cartilages correspondants enlevés. Filet, os de poitrine et os de palette enlevés. Côtes levées régulières et de dos enlevées d'une pièce ou individuellement selon les spécifications de l'acheteur. Avec ou sans les cartilages de bout de côte tel que spécifié par l'acheteur. Avec ou sans couenne tel que spécifié par l'acheteur. Dimensions de la pièce, façon de parer le blanc et teneur en gras (mesurée au centre de l'échine) à être spécifiés par l'acheteur.

OBS

Source : Manuel de l'acheteur de porc canadien. Les coupes illustrées et décrites dans ce manuel constituent les normes de base de l'industrie canadienne du porc.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Normalización industrial
  • Industria alimentaria
  • Comercio exterior
  • Cría de ganado porcino
DEF

(C425) Es la parte de la canal que queda después de retirar las piernas y la paleta. También se le extrae el solomillo (cadera), el hueso de la espaldilla y los cartílagos. Se extrae el filete. Se extraen el esternón y la paletilla. Se extraen las costillas traseras y abdominales (costillas en lámina o costillas individuales según lo acordado con el cliente). El costillar blando entre la costilla de los flancos y el esternón se pueden dejar o extraer (según lo acordado con el cliente). Con piel o sin piel (según lo acordado con el cliente). La anchura, el corte en la parte final del flanco y la magrez (medida en el centro del lomo) las especificará el comprador. (Tocino en México)

OBS

Fuente: Manual del Comprador de Carne de Cerdo Canadiense. Los cortes de carne de cerdo ilustrados y descritos en dicho manual representan las normas básicas de la industria porcina canadiense.

Save record 6

Record 7 2003-06-10

English

Subject field(s)
  • Titles of International Programs
  • Environmental Economics
  • Climate Change
  • Air Pollution

French

Domaine(s)
  • Titres de programmes internationaux
  • Économie environnementale
  • Changements climatiques
  • Pollution de l'air
Key term(s)
  • Expérience sur la mousson d'Australie

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Títulos de programas internacionales
  • Economía del medio ambiente
  • Cambio climático
  • Contaminación del aire
Save record 7

Record 8 1997-11-11

English

Subject field(s)
  • National Bodies and Committees (Non-Canadian)
  • Agriculture - General
  • Scientific Research
Key term(s)
  • Australian Center for International Agricultural Research
  • Australian International Agricultural Research Centre

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités nationaux non canadiens
  • Agriculture - Généralités
  • Recherche scientifique

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités nacionales no canadienses
  • Agricultura - Generalidades
  • Investigación científica
Save record 8

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