TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

CREPE [6 records]

Record 1 2016-02-23

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
CONT

French pancakes or crepes are popular all over France. They can be filled with fruit, jams, honey and sugar using the sweet batter recipe, or they can be filled with cheese or meats using the savoury batter.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Mince galette de pâte sucrée ou salée, souple et légère, cuite à la poêle, sur une plaque de fonte ou dans une crêpière.

CONT

En cuisine classique, les crêpes se servent en hors-d'œuvre chaud, fourrées d'un appareil assez serré à base de béchamel ou de velouté, additionné d'éléments très divers.

PHR

Crêpe bretonne, de froment, de sarrasin, dentelle, flambée, Suzette.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
DEF

Tortilla muy delgada y redonda que se elabora con harina, huevos, leche, mantequilla y azúcar, puede estar rellena con frutas, mermelada, queso, jamón u otros ingredientes dulces o salados.

CONT

Las crepas, crepes o simplemente creps, son conocidas en practicamente todo el mundo pues, al igual que la pizza y la torta, resulta ser un alimento muy versátil para satisfacer gustos de todo tipo, pues pueden estar rellenas de todo tipo de guisos.

Save record 1

Record 2 2015-04-21

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
OBS

Las crepas, crepes o simplemente creps, son conocidas en practicamente todo el mundo pues, al igual que la pizza y la torta, resulta ser un alimento muy versátil para satisfacer gustos de todo tipo, pues pueden estar rellenas de todo tipo de guisos.

Save record 2

Record 3 2015-02-25

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
CONT

Try filling your spinach crepes with mushrooms, bacon and caramelized onions.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
Save record 3

Record 4 2014-07-03

English

Subject field(s)
  • Recipes
  • Restaurant Menus

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
  • Menus (Restauration)
CONT

Crêpe aux fruits de mer [...] Assortiments de pétoncles, crevettes et crabe dans une sauce à la crème et au vin blanc.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Recetas de cocina
  • Menú (Restaurantes)
Save record 4

Record 5 2004-12-20

English

Subject field(s)
  • Fabric Nomenclature
DEF

A fabric characterized by a crinkled or puckered surface.

OBS

The effect [of crepe] may be produced in a variety of ways, e.g., by the use of S and Z hard-twisted yarns, by the use of a crêpe weave, or chemical or thermal treatment to produce differential shrinkage.

CONT

Crepes ... They all have a pebbled, rough feel and appearance. Yarns have a high twist in the filling or the warp or both. Most crepes launder well with care.

French

Domaine(s)
  • Nomenclature des tissus
DEF

Crêpe : Toutes les étoffes présentant une surface spéciale et non lisse, grenue, à grains non lisses et parfois élastiques.

OBS

À l'origine, fabriqué en soie, on emploie de nos jours toutes les sortes de fibres, naturelles ou chimiques.

CONT

[...] La demande porte sur la suppression permanente des droits de douane sur les importations de tissus crêpes, à savoir la faille, le crêpe Georgette et le crêpe de Chine [...] destinés à être utilisés dans la confection de vêtements.

OBS

Parmi les crêpes tissés, les plus connus sont : crêpe chiffon, crêpe de Chine, crêpe Georgette, crêpe de laine, crêpe marocain.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Nomenclatura de los tejidos
Save record 5

Record 6 1999-02-10

English

Subject field(s)
  • Raw Materials (Rubber)
DEF

Crepe rubber of lower quality than pale crepe; it is made from the pre-coagulated lumps which form in the latex before the coagulation process is carried out.

French

Domaine(s)
  • Matières premières (Caoutchouc)
CONT

Les crêpes bruns [...] sont préparés : soit dans les plantations, à partir des déchets, déjà coagulés, formés au cours de la récolte et de l'usinage; soit dans les usines, dites de remilling, qui traitent les formes les plus variées de coagulats, plus ou moins secs et plus ou moins propres, provenant principalement des smallholdings, ainsi que des déchets de feuille fumée.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Materias primas (Caucho)
Save record 6

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2025
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: