TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

PESCADO [79 records]

Record 1 2024-12-11

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Freezing and Refrigerating
  • Collaboration with the FAO
CONT

Frozen fish fingers or fish sticks are a processed food made using a whitefish, such as cod, hake, haddock or pollock, which has been battered or breaded.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Congélation, surgélation et réfrigération
  • Collaboration avec la FAO

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Congelación y refrigeración
  • Colaboración con la FAO
Save record 1

Record 2 2024-12-11

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Freezing and Refrigerating
  • Collaboration with the FAO
CONT

A processed fish fillet is produced that has the look and taste of a natural fresh fish steak. Pieces of fish are compressed in a loin frame and frozen, and the frozen fish block is cut into fish fillets.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Congélation, surgélation et réfrigération
  • Collaboration avec la FAO
CONT

Il s'agit ici d'acheter des filets découpés dans un bloc de poisson congelé [...]

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Congelación y refrigeración
  • Colaboración con la FAO
CONT

En la etiqueta o el sello, que se colocarán o estamparán en cada caja o bloque de pescado congelado, se indicarán los siguientes datos: [...]

Save record 2

Record 3 2024-11-13

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
OBS

Means fish flesh that has been ground to a fine, uniform consistency.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
OBS

Désigne de la chair de poisson qui a été hachée jusqu'à consistance fine et uniforme.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
CONT

En un bol batir los huevos, salpimentar y agregar la nata, la salsa de tomate y el pescado desmenuzado.

Save record 3

Record 4 2024-04-03

English

Subject field(s)
  • Titles of Federal Laws and Regulations (Canadian)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Fish
OBS

Bill C-64.

French

Domaine(s)
  • Titres de lois et de règlements fédéraux canadiens
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Poissons
OBS

Projet de loi C-64.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Títulos de leyes y reglamentos federales canadienses
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Peces
Save record 4

Record 5 2022-10-28

English

Subject field(s)
  • Collaboration with the FAO
  • Occupation Names (General)
  • Trade
  • Commercial Fishing
Key term(s)
  • whole sale fish merchant
  • whole sale fishmonger
  • wholesale fish monger
  • whole sale fish monger

French

Domaine(s)
  • Collaboration avec la FAO
  • Désignations des emplois (Généralités)
  • Commerce
  • Pêche commerciale
DEF

Personne spécialisée dans le commerce en gros de produits frais de la pêche.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Colaboración con la FAO
  • Nombramiento de cargos (Generalidades)
  • Comercio
  • Pesca comercial
Save record 5

Record 6 2022-10-28

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
CONT

Frozen seafood can be superior in quality to fresh seafood, so base your purchase on product quality. ... Once you've made a decision about the type of fish you wish to buy, you will need to assess the quality of fresh seafood that you select.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
DEF

Produit de la mer frais destiné à la consommation (poisson, crustacés, coquillages).

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
Save record 6

Record 7 2022-09-30

English

Subject field(s)
  • Collaboration with the FAO
  • Pumps
  • Commercial Fishing
OBS

A pump used to [haul] fish from the net onboard the vessel[,] causing no damage to fish.

French

Domaine(s)
  • Collaboration avec la FAO
  • Pompes
  • Pêche commerciale
DEF

Système comportant une pompe du type centrifuge à vortex ou du type à émulsion [...], généralement immergée[, qui permet] d'embarquer la capture directement à partir de la poche de l'engin de pêche [...]

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Colaboración con la FAO
  • Bombas
  • Pesca comercial
Save record 7

Record 8 2022-08-30

English

Subject field(s)
  • Occupation Names (General)
  • Aquaculture
CONT

[A] fish roe technician ... sorts, grades, and packs egg skeins containing fish roe ... [He or she] examines egg skeins for unacceptable conditions, such as immaturity, bruises, or blood saturation.

French

Domaine(s)
  • Désignations des emplois (Généralités)
  • Aquaculture

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Nombramiento de cargos (Generalidades)
  • Acuicultura
Save record 8

Record 9 2022-07-22

English

Subject field(s)
  • Collaboration with the FAO
  • Commercial Fishing
CONT

The valve chest collecting branch suction lines from cargo holds for fish in bulk shall have no connections from dry compartments.

French

Domaine(s)
  • Collaboration avec la FAO
  • Pêche commerciale

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Colaboración con la FAO
  • Pesca comercial
Save record 9

Record 10 2022-06-22

English

Subject field(s)
  • Occupation Names (General)
  • Commercial Fishing
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
CONT

... fish inspectors ... are ... empowered to inspect and/or give authorization for the inspection of all fishery products, landing sites, fishing vessels and fish processing establishments ...

French

Domaine(s)
  • Désignations des emplois (Généralités)
  • Pêche commerciale
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Nombramiento de cargos (Generalidades)
  • Pesca comercial
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
CONT

El inspector de pescado debe ser capaz de comprender los peligros para la inocuidad de los alimentos asociados con el pescado o los productos pesqueros concretos con los que trabaja y la manera de controlar estos peligros.

Save record 10

Record 11 2022-03-08

English

Subject field(s)
  • Effects of Pollution
  • Fish
CONT

PWQOs [Provincial Water Quality Objectives] are established when a defined minimum information base representing the following effects is available: aquatic toxicity; bioaccumulation; and mutagenicity. ... Additional information on taste and odour in water, tainting of fish flesh, impacts on wildlife and recreation, if available, is taken into consideration and may influence the final PWQO value.

French

Domaine(s)
  • Effets de la pollution
  • Poissons
CONT

Les effets potentiels des déversements d'hydrocarbures, notamment l'altération de la chair des poissons, donnent lieu à des inquiétudes.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Efectos de la polución
  • Peces
Save record 11

Record 12 2022-02-21

English

Subject field(s)
  • Commercial Fishing
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)

French

Domaine(s)
  • Pêche commerciale
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
DEF

Commerce des produits de la pêche maritime au débarquement, et de l'aquaculture.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Pesca comercial
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
Save record 12

Record 13 2022-01-27

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Commercial Fishing
DEF

[A] machine [that] splits fish heads and tears the gills out.

CONT

… a fish head splitter has been developed that removes meat from the cheeks, neck, and other areas previously considered too difficult to access.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Pêche commerciale

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Pesca comercial
Save record 13

Record 14 2021-11-29

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Food Preservation and Canning

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Conservation des aliments et conserverie
DEF

Poisson ayant absorbé le maximum de sel pendant le salage.

OBS

poisson fortement salé : désignation normalisée par le Bureau de normalisation du Québec (BNQ) en 1993.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Conservación de los alimentos y elaboración de conservas
DEF

Pescado seco-salado [con] contenido [...] mayor de 33,0% de sal en base seca.

Save record 14

Record 15 2020-08-05

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Fish
  • Aquaculture
DEF

Fish destined to direct human consumption.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Poissons
  • Aquaculture

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Peces
  • Acuicultura
DEF

Pez sacado del agua, muerto y destinado a la alimentación [humana].

Save record 15

Record 16 2019-11-08

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Collaboration with the FAO
DEF

Fish preserved by combination of salting and drying ...

OBS

... applies mostly to non-fatty fish, particularly cod, ling, coalfish, haddock, hake and tusk: e.g. klipfish or bacalao (Spain).

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Collaboration avec la FAO
DEF

Poisson conservé par une combinaison [de] salage et [de] séchage [...]

OBS

[...] s'applique surtout aux poissons maigres, morue, lingue, lieu noir, églefin, merlu : ex. klipfish ou bacalao (Espagne).

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Colaboración con la FAO
Save record 16

Record 17 2018-09-05

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Prepared Dishes (Cooking)
DEF

A small elongated breaded fillet of fish.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Plats cuisinés

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Platos preparados (Cocina)
DEF

Producto que, comprendido el recubrimiento, pesa como mínimo 20 g y como máximo 50 g y cuya longitud es, como mínimo, tres veces su anchura máxima, [...] mínimo 10 mm de espesor [...] la porción de pescado, comprendido el recubrimiento, [...] podrá tener cualquier forma o tamaño.

OBS

Las barritas y porciones de pescado podrán elaborarse con una sola especie de pescado o con una mezcla de especies de pescado con propiedades sensoriales análogas.

Save record 17

Record 18 2018-06-14

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Food Preservation and Canning
OBS

[In the Fish Inspection Regulations,] chicken haddie means canned haddock, cod, cusk or hake, or any combination thereof, that has not been ground, but does not include dark or sow hake ...

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Conservation des aliments et conserverie
OBS

[Dans le Règlement sur l'inspection du poisson,] miettes de gades désigne une conserve d'aiglefin, de morue, de brosme ou de merluche, ou encore tout mélange non haché de ces poissons, à l'exclusion de la merluche foncée ou noire [...]

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Conservación de los alimentos y elaboración de conservas
OBS

En España hay dos variedades de pescado blanco, los de mar: merluza, bacalao, abadejo, besugo, rape, lenguado, pescadilla, salmonete, y los de río: lucio, carpa, perca, etc.

Save record 18

Record 19 2018-03-27

English

Subject field(s)
  • Chemistry
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Paints and Varnishes (Industries)
DEF

Fatty oil from the bodies of fishes or other aquatic animals, used as food, as drying oils in the paint and varnish industries, and for soapmaking.

OBS

The liver oils of halibut, rockfish, dogfish, and soupfin shark are outstanding sources of vitamin A. The liver oils of tuna, mackerel, swordfish, and sea bass may contain 100 times as much vitamin A and D as cod-liver oil.

OBS

Fish oils are used in the manufacture of margarine and paints.

OBS

fish oil: term officially approved by the Lexicon Project Committee (New Brunswick).

French

Domaine(s)
  • Chimie
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Peintures et vernis (Industries)
CONT

L'industrie et le commerce ont adopté pour les huiles de poissons, une classification empirique. On distingue : 1) Les huiles de poissons entiers; 2) Les huiles de foies; 3) Les huiles de déchets de poissons.

OBS

huile de poisson : terme uniformisé par le Comité du projet de lexiques (Nouveau-Brunswick).

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Química
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Pinturas y barnices (Industrias)
Save record 19

Record 20 2017-04-03

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Animal Feed (Agric.)
CONT

Fish meal is the clean, rendered (cooked down), dried ground tissue of undecomposed whole fish or fish cuttings, either or both, with or without the extraction of part of the oil. Fish meal is made from unspecified types of fish.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Alimentation des animaux (Agric.)
DEF

Broyat obtenu à partir de poissons ou de déchets de poissons déshydratés et déshuilés.

OBS

Ne pas confondre avec le «concentré de protéines de poisson», aussi appelé «farine de poisson comestible» («fish flour»), destiné à l'alimentation humaine.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Alimentación animal (Agricultura)
DEF

Pienso para la alimentación de cerdos, vacas, aves e incluso peces que se obtiene por cocción, prensado, separación y secado del pescado y sus subproductos.

CONT

Otra ventaja de la harina de pescado es su alto contenido en calcio y fósforo de alta disponibilidad, así como su buen contenido en ácidos grasos esenciales y en colina.

Save record 20

Record 21 2017-03-30

English

Subject field(s)
  • Commercial Fishing
DEF

A fishery that is geared towards the reduction of the catch to fishmeal and/or fish oïl.

Key term(s)
  • fishmeal fishery

French

Domaine(s)
  • Pêche commerciale
DEF

Pêche dont les captures sont destinées à la production industrielle de farines et d’huiles de poisson.

OBS

La pêche minotière se pratique avec des filets à petites mailles qui capturent de grandes quantités de poissons, principalement de petits pélagiques; elle n’est pas sélective.

OBS

pêche minotière : terme et définition publiés au Journal officiel de la République française le 19 août 2015.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Pesca comercial
Save record 21

Record 22 2017-02-22

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
DEF

A deodorised, decolorised, defatted fish meal [that is a] cheap source of protein for enrichment of foods ...

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
OBS

Ne pas confondre avec la «farine de poisson» («fish meal»), destinée à l'alimentation animale.

Key term(s)
  • concentré de protéine de poisson

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
OBS

harina de pescado: término utilizado para los fines del Codex Alimentarius.

Save record 22

Record 23 2015-06-17

English

Subject field(s)
  • Plastics Manufacturing
  • Synthetic Fabrics
DEF

A small globular mass that has not blended completely into the surrounding material.

OBS

This defect is particularly evident in a transparent or translucent material.

OBS

fish-eye: term and definition standardized by ISO.

Key term(s)
  • fish eye
  • fisheye

French

Domaine(s)
  • Plasturgie
  • Textiles artificiels et synthétiques
DEF

Petite masse globulaire qui n'a pas été totalement mélangée à la matière environnante.

OBS

Ce défaut est particulièrement apparent dans une matière transparente ou translucide.

OBS

œil de poisson : terme et définition normalisés par l'ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Fabricación de plásticos
  • Tejidos sintéticos
DEF

Pequeña masa globular que no se ha mezclado completamente en el material que la rodea.

OBS

Este defecto es particularmente aparente en un material transparente o translúcido.

Save record 23

Record 24 2014-12-23

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Restaurant Menus
DEF

[Fish] having its original qualities unimpaired, i.e., not deteriorated in any way.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Menus (Restauration)
CONT

Le poisson frais est une denrée très périssable [et] sa détérioration provient généralement d'activités bactériologiques due à une contamination par le milieu, les manipulations ou une mauvaise chaîne du froid.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Menú (Restaurantes)
Save record 24

Record 25 2014-11-07

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
CONT

Poisson grillé et sauce vinaigrette aux agrumes.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
Save record 25

Record 26 2014-10-31

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Restaurant Menus

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Menus (Restauration)

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Menú (Restaurantes)
Save record 26

Record 27 2014-10-31

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
OBS

croquette: A small often rounded mass consisting usually of minced meat, fish, or vegetable coated with egg and bread crumbs and deep-fried.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
CONT

Les croquettes sont façonnées en bouchon, en palet, en bâtonnet, en boule ou en rectangle. Elles sont généralement panées à l'anglaise, puis plongées dans une friture très chaude, qui permet de les saisir et les rend croquantes et dorées [...]

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
DEF

Bola que se hace de [...] pescado picado menudamente y trabado con ralladuras de pan, huevos batidos y especias, y que se come guisada o frita.

OBS

albóndiga de pescado; croqueta de pescado: términos utilizados generalmente en plural.

OBS

No confundir, en español, los términos "croqueta" y "albóndiga". "Croqueta" es una porción de masa hecha con cualquier alimento, la cual se fríe, mientras que "albóndiga" es una bola de carne o pescado con ralladura de pan que puede ser guisada o frita.

Key term(s)
  • albóndigas de pescado
  • croquetas de pescado
Save record 27

Record 28 2014-10-31

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
  • Recipes
DEF

[Reduced fish stock or cooking liquid] made with fish trimmings and bones, onions, shallots, mushrooms and other flavourings boiled in water and wine (white or red, according to the intended use).

OBS

It is used for braising or poaching fish and for making sauces to accompany a dish (normande, suprême, white wine).

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
  • Recettes de cuisine
OBS

Réalisé en cuisant des parures de poisson, ce fumet permet de braiser ou de pocher les poissons et de confectionner des sauces d'accompagnement (normande, suprême, au vin blanc).

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Técnicas culinarias
  • Recetas de cocina
Save record 28

Record 29 2013-03-28

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Liquide obtenu de la cuisson d'un poisson entier ou à partir d'os de poisson, utilisé comme mouillement ou pour préparer des potages ou des sauces.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Técnicas culinarias
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
DEF

Líquido que resulta de cocer pescado, verduras, especias y hierbas de olor.

Save record 29

Record 30 2013-02-28

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Regulations and Standards (Food)
DEF

A fish or fish flesh that is coated with batter and breading.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Plats cuisinés
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
DEF

Poisson ou chair de poisson enrobé de pâte à frire et de panure.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
Save record 30

Record 31 2012-10-10

English

Subject field(s)
  • Commercial Fishing
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Food Industries

French

Domaine(s)
  • Pêche commerciale
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Industrie de l'alimentation

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Pesca comercial
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Industria alimentaria
DEF

Pescado seco-salado [con] contenido [...] menos de 28,0% de sal en base seca.

Save record 31

Record 32 2012-02-06

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Food Preservation and Canning
OBS

The term "wet salted fish" can only be used for fish fully saturated with salt.

OBS

Wet salting (pickling) is the process whereby fish is mixed with suitable food grade salt and stored in watertight containers under the resultant brine (pickle) which forms by solution of salt in the water extracted from the fish tissue. Brine may be added to the container. The fish is subsequently removed from the container and stacked so that the brine drains away.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Conservation des aliments et conserverie
OBS

L'expression «poisson salé en saumure» ne peut être utilisée que pour le poisson totalement saturé de sel.

OBS

Salage en saumure : Le poisson est mélangé à du sel de qualité alimentaire approprié et conservé dans des récipients étanches dans la saumure qui en résulte suite à la dissolution du sel dans l'eau extraite des tissus du poisson. De la saumure peut être ajoutée dans les récipients. Le poisson est ensuite retiré du récipient et mis en pile pour permettre à la saumure de s'écouler.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Conservación de los alimentos y elaboración de conservas
Save record 32

Record 33 2012-02-06

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Food Preservation and Canning
CONT

Salted fish shall be prepared from sound and wholesome fish, fit for human consumption.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Conservation des aliments et conserverie
DEF

Poisson traité par salage.

CONT

Le poisson salé doit être préparé à partir de poissons sains d'une qualité qui leur permette d'être vendus à l'état frais pour la consommation humaine.

OBS

Terme normalisé par le Comité de normalisation de la terminologie des pêches commerciales.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Conservación de los alimentos y elaboración de conservas
Save record 33

Record 34 2011-11-17

English

Subject field(s)
  • Federal Government Bodies and Committees (Canadian)
  • Commercial Fishing
  • Fish
OBS

The purpose of this Division is to develop and promote appropriate product and process standards that contribute to the achievement of acceptable quality, safety and identify of fish and seafood products, and to provide reasonable assurance of compliance with these standards. Part of the Canadian Food Inspection Agency.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités fédéraux (Gouvernement canadien)
  • Pêche commerciale
  • Poissons
OBS

Cette division est chargée de mettre au point et de promouvoir des normes de produits et de procédés qui permettent d'obtenir une qualité, une innocuité et une identité acceptables du poisson et des produits de la mer, et de fournir une assurance raisonnable de l'application de ces normes. Relève de l'Agence canadienne d'inspection des aliments.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités federales (canadienses)
  • Pesca comercial
  • Peces
CONT

La información sobre los requisitos de etiquetado para pescado entra en las competencias de la División de Producción de Pescado y Alimentos del Mar (Fish, Seafood and Production Division) de la CFIA [Canadian Food Inspection Agency].

Save record 34

Record 35 2011-11-09

English

Subject field(s)
  • Commercial Fishing
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Food Industries

French

Domaine(s)
  • Pêche commerciale
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Sel ordinaire (chlorure de sodium) sous forme de particules supérieures à 1 mm.

OBS

Dans cette catégorie, le «sel no. 4» présente la plus grosse granulométrie.

OBS

Terme(s) normalisé(s) par le Comité de normalisation de la terminologie des pêches commerciales.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Pesca comercial
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Industria alimentaria
OBS

La sal puede ser la fina o de mesa: la sal común, que la utilizamos para cocinar; y por último sal gruesa, que sirve para hacer pescados a la sal o para asar a la parrilla distintos pescado o carnes de una determinada forma.

Save record 35

Record 36 2011-10-31

English

Subject field(s)
  • Regulations and Standards (Food)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
OBS

Fish Inspection Regulations.

OBS

Term used in labelling canned fish.

French

Domaine(s)
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
OBS

Règlement sur l'inspection du poisson.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
Save record 36

Record 37 2011-02-07

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Food Industries
CONT

Whole fish are marketed just as they are when they are taken from the water ...

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Poisson qui a toutes ses parties, c'est-à-dire non étêté, non éviscéré.

CONT

Le poisson entier est en marché tel qu'il sort de l'eau.

OBS

poisson entier : Terme et définition recommandés et en instance de normalisation par l'OLF.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Industria alimentaria
Save record 37

Record 38 2010-06-22

English

Subject field(s)
  • Commercial Fishing
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Food Industries

French

Domaine(s)
  • Pêche commerciale
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Sel ordinaire (chlorure de sodium) sous forme de particules inférieures à 1 mm.

OBS

Il est utilisé dans une certaine mesure pour saler les crustacés et les mollusques et pour saumurer le poisson avant le fumage.

OBS

Terme(s) normalisé(s) par le Comité de normalisation de la terminologie des pêches commerciales.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Pesca comercial
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Industria alimentaria
Save record 38

Record 39 2010-06-18

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Food Preservation and Canning
  • Regulations and Standards (Food)
OBS

Means any fish that is sealed in a can and is sterilized.

OBS

Fish Inspection Regulations.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Conservation des aliments et conserverie
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
OBS

Désigne du poisson mis en boîte et stérilisé.

OBS

Règlement [Canadien] sur l'inspection du poisson.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Conservación de los alimentos y elaboración de conservas
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
Save record 39

Record 40 2010-06-15

English

Subject field(s)
  • Commercial Fishing
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Food Industries
DEF

Coarse salt made specially for curing fish.

French

Domaine(s)
  • Pêche commerciale
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Sel ordinaire (chlorure de sodium) utilisé pour saler ou saumurer les produits de la pêche.

OBS

Terme(s) normalisé(s) par le Comité de normalisation de la terminologie des pêches commerciales.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Pesca comercial
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Industria alimentaria
Save record 40

Record 41 2010-06-15

English

Subject field(s)
  • Commercial Fishing
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Food Industries
OBS

The spelling of "dryer" is sometimes more frequent in the technical applications.

French

Domaine(s)
  • Pêche commerciale
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Local ou compartiment ventilé mécaniquement dans lequel les poissons salés sont suspendus sur une armature pour s'égoutter et sécher en surface.

OBS

Terme(s) normalisé(s) par le Comité de normalisation de la terminologie des pêches commerciales.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Pesca comercial
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Industria alimentaria
DEF

Superficie o instalación destinada al secado del pescado o empleada ocasionalmente para estos fines.

Save record 41

Record 42 2010-03-01

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
DEF

Tissu musculaire généralement préparé sous forme de filet.

OBS

chair de poisson : Terme normalisé par l'OQLF.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
Save record 42

Record 43 2010-02-09

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Fish

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Poissons

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
  • Peces
Save record 43

Record 44 2010-02-05

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Commercial Fishing
CONT

For example, intake of deep-frozen fish (such as cod, saithe), pickled herring, other canned fish (such as tuna), salmon, fresh marine fish, spawn, and shellfish gave correlations (r) on the order of 0.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Pêche commerciale
DEF

Poisson soumis à un procédé de congélation suffisant pour abaisser la température de tout l'ensemble du produit à un niveau suffisamment bas pour en préserver la qualité inhérente, et qui a été maintenu à cette basse température tout au long de son transport, de son stockage et de sa distribution, jusqu'au moment de sa vente définitive, inclusivement.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Pesca comercial
Save record 44

Record 45 2010-02-02

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
CONT

L'eau chaude doit être fournie et maintenue à une température minimale de 43° C en quantité suffisante pour assurer le fonctionnement de l'établissement de poisson frais ou congelé.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
Save record 45

Record 46 2009-01-27

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Fish
DEF

All parts of the fish discarded during processing for human consumption.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Poissons
DEF

Toutes les parties de poisson enlevées pendant le parage pour la consommation humaine.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Peces
OBS

desperdicio de pescado; despojo de pescado; residuo de pescado: Términos utilizados generalmente en plural.

Save record 46

Record 47 2008-12-24

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
CONT

... fishy butter has the flavor and aroma characteristic of cod liver oil, or fish meal. The fishy flavor ... is favored by high acid, high salt, overworking and the presence of metallic salts. It results chiefly from the chemical decomposition of lecithin.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

Goût de poisson. Mauvais goût rencontré dans les produits laitiers. Attribué à l'oxydation de la choline, contenue dans la lécithine. Ce corps se décompose en glycocolle et triméthylamine (...)

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
CONT

Evitar la acidez: que dificulta el desarrollo de los fermentos lácticos y favorece la aparición de alteraciones, como el gusto a pescado. [...] por oxidación [...] de lecitinas y glicéridos.

Save record 47

Record 48 2008-06-27

English

Subject field(s)
  • Regulations and Standards (Food)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
CONT

Fish protein is used less in food applications than dietary supplements, and is primarily used for the highly bioavailable protein fractions which aid gastrointestinal and immune health.

French

Domaine(s)
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
CONT

Un test de compression pour la mesure de l'aptitude à la gélification des protéines de poisson.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
CONT

Concentrado de proteína de pescado [...] Este producto se prepara por extracción con disolventes del aceite o la harina de pescado, con lo cual se elimina el gusto a pescado. Se fabrica principalmente para el consumo humano [...] En general, la proteína menos digestible soluble en agua se extrae, lo que hace que el concentrado sea más digestible que la harina de pescado corriente.

Save record 48

Record 49 2008-06-27

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Regulations and Standards (Food)
OBS

Source : Fish Inspection Regulations c. 802, p. 17

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
OBS

Source : Règlement sur l'inspection du poisson

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
Save record 49

Record 50 2007-11-05

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Commercial Fishing
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
DEF

Fish fried, grilled or heated in edible oil or fat, packed in acidified brine, with spices or other ingredients, also with sauces...

OBS

[...] prepared from all species particularly herring.

OBS

In the East of France the term "Bratfischware" is used for fried herring with vinegar.

OBS

Marketed as semi-preserves, also with other preserving additives, pasteurised or canned.

OBS

Bratfischwaren: German term.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Pêche commerciale
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
DEF

Poisson frit, grillé ou cuit dans une huile comestible ou de la graisse, couvert d'une saumure acidifiée, avec des épices et autres ingrédients, ainsi que des sauces.

OBS

Préparé avec toutes espèces de poisson, en particulier du hareng.

OBS

Commercialisé comme semi-conserve, également avec des agents conservateurs, pasteurisé ou mis en conserve.

OBS

Produit de l'Allemagne.

OBS

Dans l'Est de la France (Alsace) le terme «Bratfischware» est utilisé pour des préparations de hareng au vinaigre.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Pesca comercial
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
Save record 50

Record 51 2007-04-23

English

Subject field(s)
  • Industrial Establishments
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)

French

Domaine(s)
  • Établissements industriels
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Establecimientos industriales
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
Save record 51

Record 52 2006-11-23

English

Subject field(s)
  • Animal Anatomy
  • Horse Husbandry
  • Horse Racing and Equestrian Sports
OBS

Said of a horse having a [lean] body running upwards from girth to [hind] quarters. (adj: greyhoundy)

French

Domaine(s)
  • Anatomie animale
  • Élevage des chevaux
  • Courses hippiques et sports équestres
OBS

Trop maigre à l'arrière, la ligne inférieure remonte vers le haut à l'arrière.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Anatomía animal
  • Cría de ganado caballar
  • Carreras de caballos y deportes ecuestres
Save record 52

Record 53 2005-11-03

English

Subject field(s)
  • Ship and Boat Parts
  • Commercial Fishing
DEF

The main space in a fishing vessel, specially designed and fitted for the transportation of fish.

OBS

Terminology officially approved by the Naval Terminology Standardization Committee.

French

Domaine(s)
  • Parties des bateaux
  • Pêche commerciale
DEF

Compartiment d'un navire de pêche réservé au stockage des captures.

OBS

Terminologie officialisée par le Comité de normalisation de la terminologie navale.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Partes de los barcos
  • Pesca comercial
Save record 53

Record 54 2005-09-27

English

Subject field(s)
  • Transport of Goods
  • Commercial Fishing

French

Domaine(s)
  • Transport de marchandises
  • Pêche commerciale
DEF

Charrette qui transportait le poisson du mareyeur au Moyen-âge.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Transporte de mercancías
  • Pesca comercial
Save record 54

Record 55 2004-10-26

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Animal Feed (Agric.)
DEF

The aqueous portion of the press liquor produced during manufacture of fish meal (stickwater) from which some of the moisture has been evaporated to give a thick syrup containing usually 40-50% of solids: may be marketed as such or may be added back to press cake before drying to give a whole fish meal or full fish meal.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Alimentation des animaux (Agric.)
CONT

[...] les solubles de poisson, recommandables surtout par leur richesse en vitamines (B12) et secondairement en acides aminés.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Alimentación animal (Agricultura)
DEF

Producto resultante del desgrasado de la fracción líquida obtenida por cocción de los pescados en medio acuoso, después de concentrado al 50%.

Key term(s)
  • solubles de pescado concentrados
Save record 55

Record 56 2004-10-22

English

Subject field(s)
  • Titles of Monographs
  • Commercial Fishing

French

Domaine(s)
  • Titres de monographies
  • Pêche commerciale
OBS

«Produits du poisson» devrait se traduire par «produits de la pêche». Voir. «Lignes directrices bactériologiques pour le poisson et les produits de la pêche.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Títulos de monografías
  • Pesca comercial
Save record 56

Record 57 2004-08-25

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
DEF

A Southeast Asian staple, made by fermenting small, whole fish in brine, drawing off the liquid, and steeping that in the sunlight before it is bottled.

OBS

In Vietnam, it is called nuoc mam, in Thailand, nam pla, and in the Philippines, patis. It has a very pungent, salty taste, and is an essential ingredient in many dishes in these and neighboring countries.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
DEF

Liquide obtenu par la fermentation des poissons sous l'action de leurs propres enzymes (ex. sucs gastriques) et certains micro-organismes en présence de sel.

OBS

Sauce très populaire dans la cuisine du Sud-Est asiatique, obtenue à partir de la fermentation de poissons salés, en général des anchois ou des maquereaux. Très salée et riche en protéines, elle ajoute une délicate et riche saveur aux plats de viandes, de poissons et de légumes.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
Save record 57

Record 58 2004-07-28

English

Subject field(s)
  • Titles of Federal Government Programs (Canadian)
  • Commercial Fishing
OBS

Fisheries and Ocean Canada.

French

Domaine(s)
  • Titres de programmes fédéraux (Gouvernement canadien)
  • Pêche commerciale

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Títulos de programas federales (Gobierno canadiense)
  • Pesca comercial
OBS

Ministerio de Pesca y Océanos de Canadá.

Save record 58

Record 59 2004-05-17

English

Subject field(s)
  • Titles of Reports
  • Commercial Fishing
  • Fish
OBS

Canadian shellfish program and molluscan shellfish standards.

French

Domaine(s)
  • Titres de rapports
  • Pêche commerciale
  • Poissons
OBS

Source: FAO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Títulos de informes
  • Pesca comercial
  • Peces
OBS

Fuente: FAO.

Save record 59

Record 60 2004-04-15

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Commercial Fishing
CONT

Dressed fish, sometimes called drawn or gutted, are sold with entrails and gills removed ...

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Pêche commerciale
CONT

Le poisson habillé est aussi dit, parfois, vidé ou éviscéré. Le poisson habillé est débarrassé de ses entrailles et de ses ouïes [...]

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Pesca comercial
DEF

Pescado al que se le ha extraído las vísceras, la cabeza y la cola (a algunos se les puede dejar la cola), pero que conserva la piel y los huesos.

Save record 60

Record 61 2003-10-01

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
OBS

Codex Alimentarius Commission, FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations)/WHO (World Health Organization) Food Standards.

Key term(s)
  • Committee on Fish and Fishery Products

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
OBS

Commission du Codex Alimentarius, Normes alimentaires FAO (Organisation des Nations Unies pour l'alimentation et l'agriculture)/OMS (Organisation mondiale de la Santé).

Key term(s)
  • Comité sur le poisson et les produits de la pêche

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
Save record 61

Record 62 2003-09-17

English

Subject field(s)
  • Fatty Substances (Food)
  • Fish
  • Pharmacy
DEF

A fatty oil from the livers of various fishes (as cod, halibut, or sharks) used chiefly as a source of vitamin A and formerly also of vitamin D.

CONT

Fish liver oils ... are used in animal feeds, in pharmaceutical preparations and for fortifying foods such as margarine.

Key term(s)
  • liver oil

French

Domaine(s)
  • Corps gras (Ind. de l'aliment.)
  • Poissons
  • Pharmacie
DEF

Huile extraite de foies de poisson et utilisée pour différents usages industriels.

OBS

Certaines huiles ont une haute teneur en vitamine A et D; ex. huile de foie de morue, huile de foie de flétan.

Key term(s)
  • huile de foie

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Substancias grasas (Industria alimentaria)
  • Peces
  • Farmacia
DEF

Aceite procedente de la cocción del hígado de distintas especies de peces; contiene una apreciable cantidad de vitamina A.

Save record 62

Record 63 2003-06-25

English

Subject field(s)
  • Titles of Laws and Regulations
  • Commercial Fishing
OBS

Fish Inspection Act.

French

Domaine(s)
  • Titres de lois et de règlements
  • Pêche commerciale
OBS

Loi sur l'inspection du poisson.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Títulos de leyes y reglamentos
  • Pesca comercial
Save record 63

Record 64 2002-03-13

English

Subject field(s)
  • Biochemistry
  • Microbiology and Parasitology
  • Biotechnology

French

Domaine(s)
  • Biochimie
  • Microbiologie et parasitologie
  • Biotechnologie

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Bioquímica
  • Microbiología y parasitología
  • Biotecnología
Save record 64

Record 65 2000-03-14

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
  • Fish

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
  • Poissons

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
  • Peces
Save record 65

Record 66 1999-02-09

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Regulations and Standards (Food)
DEF

Fish from which the heads have been cut or broken off.

Key term(s)
  • beheaded fish
  • headless fish
  • headoff fish

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
OBS

Poisson dont la tête a été coupée ou décollée.

OBS

Règlement sur l'inspection du poisson.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
Save record 66

Record 67 1999-02-09

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
OBS

Usually sun-dried or, wind-dried.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
DEF

Poisson dont la teneur en eau a été abaissée pour retarder ou empêcher la contamination par les bactéries et les moisissures. L'activité bactériologique s'arrête quand la teneur en eau est inférieure à 25% environ. Les moisissures ne peuvent se développer quand la teneur en eau est inférieure à 15% environ (exemple POISSON SÉCHÉ AU SOLEIL, [...] AU VENT).

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
Save record 67

Record 68 1999-02-09

English

Subject field(s)
  • Industrial Techniques and Processes
  • Food Industries
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
DEF

Paste prepared from salted fish and allowed to ferment.

French

Domaine(s)
  • Techniques industrielles
  • Industrie de l'alimentation
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
DEF

Pâte préparée à partir du poisson salé qui a macéré quelques temps.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Procesos y técnicas industriales
  • Industria alimentaria
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
Save record 68

Record 69 1999-02-09

English

Subject field(s)
  • Fish

French

Domaine(s)
  • Poissons

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Peces
Save record 69

Record 70 1999-01-08

English

Subject field(s)
  • Drainage and Irrigation (Agric.)

French

Domaine(s)
  • Drainage et irrigation (Agriculture)

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Drenaje y riego (Agricultura)
Save record 70

Record 71 1998-09-22

English

Subject field(s)
  • Industrial Techniques and Processes
  • Food Industries
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
DEF

Fish colored with natural or synthetic dyes.

French

Domaine(s)
  • Techniques industrielles
  • Industrie de l'alimentation
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
DEF

Poisson coloré par des teintures naturelles ou synthétiques.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Procesos y técnicas industriales
  • Industria alimentaria
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
Save record 71

Record 72 1997-07-09

English

Subject field(s)
  • Aquaculture

French

Domaine(s)
  • Aquaculture

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Acuicultura
Save record 72

Record 73 1997-04-08

English

Subject field(s)
  • Commercial Fishing

French

Domaine(s)
  • Pêche commerciale
DEF

Personne qui annonce les enchères dans une criée, et dirige les opérations de vente.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Pesca comercial
Save record 73

Record 74 1996-11-27

English

Subject field(s)
  • Fish
  • Aquaculture
DEF

Fish in which the main reserves of fat are in the liver.

OBS

not to be confused with "whitefish" (=corégone in French).

French

Domaine(s)
  • Poissons
  • Aquaculture
DEF

Poisson dont les principales réserves de graisse sont dans le foie (ex. : Gadidae).

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Peces
  • Acuicultura
Save record 74

Record 75 1996-10-18

English

Subject field(s)
  • Aquaculture

French

Domaine(s)
  • Aquaculture

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Acuicultura
Save record 75

Record 76 1996-10-18

English

Subject field(s)
  • Aquaculture

French

Domaine(s)
  • Aquaculture

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Acuicultura
Save record 76

Record 77 1996-04-15

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
OBS

Referred to in English also as Fish Marketing Information, Promotion and Technical Advisory Services for Arab Countries.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
Save record 77

Record 78 1996-03-12

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
Save record 78

Record 79 1996-02-28

English

Subject field(s)
  • International Bodies and Committees
OBS

Food and Agriculture Organization of the United Nations

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités internationaux
OBS

Organisation des Nations Unies pour l'alimentation et l'agriculture

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Organismos y comités internacionales
OBS

Organización de las Naciones Unidas para la Agricultura y la Alimentación

Save record 79

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