TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

CAFE DECAFEINE [5 records]

Record 1 2012-08-27

English

Subject field(s)
  • Beverages
  • Restaurant Menus
DEF

A coffee from which caffeine has been extracted.

OBS

decaffeinated coffee: term and definition standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
  • Menus (Restauration)
DEF

Café obtenu après extraction de la caféine.

OBS

café décaféiné : terme et définition normalisés par l'ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Bebidas
  • Menú (Restaurantes)
DEF

[Café] al que se ha reducido el contenido de cafeína.

CONT

Un café se le considera descafeinado cuando se ha eliminado en torno al 97% de la cafeína. La cafeína no desaparece al 100%.

Save record 1

Record 2 2005-09-27

English

Subject field(s)
  • Beverages
  • Industrial Techniques and Processes
DEF

A chemical-free method of removing caffeine from coffee beans by first steaming the beans and then mechanically scraping away the outer layer of caffeine; the process can weaken the flavor of the beverage made from such beans.

OBS

A trademark and patented process involving the use of coffee charged.

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
  • Techniques industrielles
CONT

Le procédé suisse consiste à décaféiné le café vert par ses propres propriétés. Le café est immergé dans une immense cuve d’eau pour en retirer la caféine(l'eau ayant comme propriété d’extraire). De cette façon le café est décaféiné naturellement sans produit chimique et aura conservé presque toutes ses propriétés aromatiques et gustatives.

Spanish

Save record 2

Record 3 2003-02-06

English

Subject field(s)
  • Chemical Elements and Compounds
  • Biochemistry
  • Beverages
  • Winemaking
CONT

The slightly flared glass is most suited to the young "acidic" white wines such as Riesling, Grüner Veltiner and Sylvaner. The presence of natural carbonic acid produces the overly acidic taste which is compensated for by the flared rim of the glass which helps to deposit the wine on the tip of the tongue where it is least sensitive to acids.

French

Domaine(s)
  • Éléments et composés chimiques
  • Biochimie
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
  • Industrie vinicole
CONT

[...] si l'on raffole de l'association café plus lait, on peut avoir recours, [si on veut éviter les problèmes de digestion liés au fait que la caféine fait coaguler les protéines du lait dans l'estomac], à un café sans caféine(décaféiné à l'aide d’un solvant «irréprochable» [comme] l'eau ou l'acide carbonique naturel).

Spanish

Save record 3

Record 4 2001-07-24

English

Subject field(s)
  • Beverages
  • The Product (Marketing)
DEF

A designation that can be a reference to the specific estate or farm from which the coffee came, or to one particular region of a country in which the coffee is grown.

CONT

There is now a wide range of premium quality fairtrade marked coffees: they include single origin, blends, organic, expresso roasts, roasted filter coffee and decaf.

Key term(s)
  • single-origin coffee
  • single origin
  • single-origin

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
  • Produit (Commercialisation)
CONT

Il existe aujourd’hui du café équitable de première qualité, qu'il s’agisse de café pur, de mélanges, de café biologique, d’expresso, de café filtre torréfié ou de décaféiné.

Key term(s)
  • café d'origine pure

Spanish

Save record 4

Record 5 2001-07-24

English

Subject field(s)
  • Beverages
  • The Product (Marketing)
CONT

There is now a wide range of premium quality fairtrade marked coffees: they include single origin, blends, organic, expresso roasts, roasted filter coffee and decaf.

Key term(s)
  • premium-quality coffee

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
  • Produit (Commercialisation)
CONT

Il existe aujourd’hui du café équitable de première qualité, qu'il s’agisse de café pur, de mélanges, de café biologique, d’expresso, de café filtre torréfié ou de décaféiné.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Bebidas
  • Producto (Comercialización)
CONT

Los tostadores saben mejor cómo hacer una mezcla de café de alta calidad.

Save record 5

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