TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

CAFE TORREFIE [12 records]

Record 1 2016-11-09

English

Subject field(s)
  • Beverages
DEF

A coffee obtained by roasting green coffee.

OBS

roasted coffee: term extracted from the “Glossaire de l’agriculture” and reproduced with permission of the Organisation for Economic Co-operation and Development.

OBS

roasted coffee: term and definition standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
DEF

Café obtenu par torréfaction du café vert.

OBS

Le café torréfié ne doit pas être appelé «café brûlé», terme qui est parfois utilisé improprement en France pour désigner ce produit.

OBS

café torréfié : terme extrait du «Glossaire de l'agriculture» et reproduit avec l'autorisation de l'Organisation de coopération et de développement économiques.

OBS

café torréfié, café grillé : termes et définition normalisés par l'ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Bebidas
Save record 1

Record 2 2011-11-09

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Beverages
CONT

Once the coffee beans are delivered to the Gold Star Coffee Roasting Plant, the sacks are quickly offloaded. The Roasting plant is completely temperature controlled in order to preserve the coffee freshness. The sacks are quickly opened and checked and a small sample of the coffee is sampled to confirm coffee quality. The roaster is pre-heated to around 400°F by gas flames. Coffee beans are roasted at specific temperatures and durations since all our coffees are roasted to fulfill special orders. ... Roastmasters use both smell and sight and colour ("roasting shades") to determine when the type of roast desired has been achieved.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
DEF

Atelier où l'on brûle(torréfie) le café.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Bebidas
CONT

[...] la principal planta torrefactora de café de la península Ibérica [tiene] capacidad para torrefactar y empaquetar 167.500 y 232.500 kilos diarios [de café], respectivamente.

Save record 2

Record 3 2011-09-15

English

Subject field(s)
  • Beverages
DEF

The product obtained by grinding roasted coffee.

OBS

ground coffee: term and definition standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
DEF

Produit obtenu par mouture du café torréfié.

OBS

café moulu : terme et définition normalisés par l’ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Bebidas
Save record 3

Record 4 2010-05-03

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Beverages
DEF

A mechanical operation intended to produce fragmentation of roasted coffee beans, resulting in ground coffee.

OBS

grinding: term and definition standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
DEF

Opération mécanique destinée à fragmenter le café torréfié en grains, en vue d’obtenir du café moulu.

OBS

mouture: terme et définition normalisés par l’ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Bebidas
DEF

Proceso [tras el tueste] durante el cual se reduce notablemente [el] tamaño [del grano de café] con el objetivo de aumentar la superficie de contacto y facilitar así, la extracción de los sólidos solubles.

CONT

La molienda. El grado de espesor de la molienda tiene un impacto importante en el proceso de elaboración de la bebida, y es crítico saber combinar la consistencia del grado de fineza del café con el método de elaboración para poder extraer un sabor óptimo de los granos tostados. Los métodos de la elaboración del café que exponen la molienda de café a agua calentada durante mucho tiempo necesita que las partículas tengan un mayor grosor que si, en cambio, se utilizan métodos más rápidos. Los granos que se muelen demasiado para un determinado método de elaboración expondrán demasiada área superficial al agua caliente y producirán un gusto amargo y áspero. En el otro extremo, si se muele poco y se dejan partículas excesivamente gruesas, se producirá un café débil, acuoso y falto de sabor.

Save record 4

Record 5 2009-11-24

English

Subject field(s)
  • Beverages
DEF

The dried, water-soluble product, obtained exclusively from roasted coffee by physical methods using water as the only carrying agent which is not derived from coffee.

OBS

soluble coffee, instant coffee: terms and definition standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
DEF

Produit séché, soluble dans l'eau, obtenu exclusivement à partir du café torréfié, par des méthodes physiques utilisant l'eau comme seul agent d’entraînement ne provenant pas du café.

OBS

café instantané, café soluble : termes et définition normalisés par l’ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Bebidas
DEF

Producto seco que resulta de la extracción del café tostado por medio de agua potable y que contiene exclusivamente los principios solubles, sápidos y aromáticos del café.

CONT

Café soluble o instantáneo. Es el extracto de café en polvo, granulado, en escamas, hojuelas o en cualquier otra forma sólida, obtenido por la deshidratación del extracto acuoso de granos de café tostados y molidos. El producto obtenido puede ser adicionado de aromas y aceites provenientes exclusivamente de café tostado y molido.

Save record 5

Record 6 2006-11-07

English

Subject field(s)
  • Beverages
DEF

The beverage obtained either by treatment of ground roasted coffee with water or by the addition of water to a coffee extract, an instant coffee or freeze-dried coffee.

OBS

coffee brew: term and definition standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
DEF

Boisson obtenue, soit à partir d’eau et de café torréfié moulu, soit par addition d’eau à un extrait de café, à un café soluble ou à un café lyophilisé.

OBS

café boisson : terme et définition normalisés par l’ISO.

Spanish

Save record 6

Record 7 2006-11-07

English

Subject field(s)
  • Beverages
DEF

The product obtained exclusively form roasted coffee by physical methods using water as the only carrying agent which is not derived from coffee.

OBS

coffee extract: term and definition standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
DEF

Produit obtenu exclusivement à partir du café torréfié, par des méthodes physiques utilisant l'eau comme seul agent d’entraînement ne provenant pas du café.

OBS

extrait de café : terme et définition normalisés par l’ISO.

Spanish

Save record 7

Record 8 2005-05-13

English

Subject field(s)
  • Horse Husbandry
  • Zoology
DEF

[Said of a horse with] a very dark red chestnut [coat], with mane, tail, and legs the same color as the body or flaxen.

CONT

Dark chestnut/liver chestnut with washed-out / flaxen mane and tail: Mane and tail may be almost white.

French

Domaine(s)
  • Élevage des chevaux
  • Zoologie
DEF

Se dit de la plus foncée des robes alezanes, d’une couleur brun-roux qui rappelle celle du café torréfié.

CONT

Alezan brûlé à crins lavés : Les crins peuvent être de couleur crème ou presque blancs.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Cría de ganado caballar
  • Zoología
CONT

Alazán quemado: es un alazán más oscuro.

Save record 8

Record 9 2004-04-01

English

Subject field(s)
  • Beverages
CONT

Our coffee is roasted in small batches, and packaged in vacuum-valve foil laminated bags, to retain freshness of the bean.

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
OBS

Une fois traité, [le café] doit être torréfié, pour que l'arôme [...] se développe [...]

Spanish

Save record 9

Record 10 2001-07-24

English

Subject field(s)
  • Beverages
  • The Product (Marketing)
DEF

A designation that can be a reference to the specific estate or farm from which the coffee came, or to one particular region of a country in which the coffee is grown.

CONT

There is now a wide range of premium quality fairtrade marked coffees: they include single origin, blends, organic, expresso roasts, roasted filter coffee and decaf.

Key term(s)
  • single-origin coffee
  • single origin
  • single-origin

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
  • Produit (Commercialisation)
CONT

Il existe aujourd’hui du café équitable de première qualité, qu'il s’agisse de café pur, de mélanges, de café biologique, d’expresso, de café filtre torréfié ou de décaféiné.

Key term(s)
  • café d'origine pure

Spanish

Save record 10

Record 11 2001-07-24

English

Subject field(s)
  • Beverages
  • The Product (Marketing)
CONT

There is now a wide range of premium quality fairtrade marked coffees: they include single origin, blends, organic, expresso roasts, roasted filter coffee and decaf.

Key term(s)
  • premium-quality coffee

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
  • Produit (Commercialisation)
CONT

Il existe aujourd’hui du café équitable de première qualité, qu'il s’agisse de café pur, de mélanges, de café biologique, d’expresso, de café filtre torréfié ou de décaféiné.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Bebidas
  • Producto (Comercialización)
CONT

Los tostadores saben mejor cómo hacer una mezcla de café de alta calidad.

Save record 11

Record 12 1996-01-13

English

Subject field(s)
  • Food Industries

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
CONT

Les boissons à usage unique autochauffantes Baritalia.

CONT

Par une simple pression puis une agitation d’une durée de 40 secondes, la boisson d’une contenance de 40 ml. voit sa température s’élever de 40°C. Fabriqué en Italie par la société Baritalia Spa, ce produit, le café auto-chauffant Baritalia, est actuellement, dans le monde, la seule boisson auto-chauffante. Il s’agit d’un véritable café obtenu par percolation classique d’un mélange de café torréfié.

Spanish

Save record 12

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