TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

MATURATION ACCELEREE [2 records]

Record 1 2013-06-10

English

Subject field(s)
  • Crop Conservation and Storage
  • General Warehousing
  • Food Preservation and Canning
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
DEF

A procedure for accelerating the natural process of ripening by physical means, such as by heating (preservation in a room at a temperature of 20 °C to 28 °C), with an increase in the oxygen content of the atmosphere inside the room.

OBS

accelerated ripening: term and definition standardized by the International Organization for Standardization (ISO).

PHR

Accelerated ripening of fruits.

French

Domaine(s)
  • Conservation des récoltes
  • Entreposage général
  • Conservation des aliments et conserverie
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
DEF

Procédé susceptible d’entraîner une accélération du processus naturel de la maturation par l’emploi de moyens physiques tels que la chaleur (conservation en chambre à température de 20 °C à 28 °C) associée à l’augmentation de la concentration en oxygène de l’atmosphère de la chambre.

OBS

maturation accélérée : terme et définition normalisés par l'Organisation internationale de normalisation(ISO).

PHR

Maturation accélérée des fruits.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Conservación de las cosechas
  • Almacenaje general
  • Conservación de los alimentos y elaboración de conservas
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
DEF

Procedimiento para acelerar el proceso natural de maduración por medios físicos, como calentamiento (conservación en una temperatura entre 20 °C y 28 °C), con un aumento en el contenido de oxígeno de la atmósfera dentro del recinto.

Save record 1

Record 2 1992-07-28

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Milling and Cereal Industries
DEF

Flour whose baking performance has been improved by either chemical or physical treatment, by natural oxidation during storage, or a combination of two or more of these factors. (Bread Science and Technology 1971).

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Minoterie et céréales
OBS

Les propriétés fonctionnelles des farines(propriétés liées à la formation d’une bonne pâte boulangère) s’améliorent au cours de l'entreposage. Le phénomène déterminant de cette "maturation" n’ est pas bien connu mais paraît être lié à l'oxydation des groupements sulfhydrile ou au réarrangement de certains ponts disulfure du gluten.(...) La maturation des farines peut être accélérée par l'addition de faibles quantités d’agents de maturation tels que bromates ou bioxyde de chlore.

Spanish

Save record 2

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