TERMIUM Plus®

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PH OPTIMUM [3 records]

Record 1 2011-10-21

English

Subject field(s)
  • Biological Sciences
CONT

Recombinant techniques ... allow saturation mutagenesis of selected regions or sites of a gene. By these techniques, families of related enzymes are produced in a single cloning exercise. A population of bacterial colonies so produced will carry the mutant genes; each colony will harbor the gene coding for a single recombinant enzyme. Screening techniques may allow the colonies to be rapidly examined for mutant protein activity. Only the subset of colonies containing active enzymes will require further characterization. A comparison of mutant and wild-type proteins (or genes) will reveal sites that modulate activity or function.

French

Domaine(s)
  • Sciences biologiques
CONT

L'ingénierie des protéines est l'ensemble des techniques qui permettent, si possible à partir de la connaissance de la structure tridimensionnelle des protéines, de fabriquer des protéines "sur mesure" entièrement nouvelles ou de remodeler d’une manière rationnelle et spécifique la structure des protéines naturelles afin d’améliorer leur fonction et rentabiliser ainsi leur emploi dans la technologie des aliments, ou les industries pharmaceutique et agrochimique. On peut, par exemple, modifier la stabilité thermique, la spécificité, l'activité, ou déplacer le pH optimum des enzymes.(...) Les enzymes recombinantes supplanteront, par de meilleures performances, les enzymes actuelles.

Spanish

Save record 1

Record 2 2011-10-21

English

Subject field(s)
  • Biological Sciences
CONT

The tools of contemporary molecular biology generate a bewildering prospect in that an astronomical number of single amino acid replacements can be generated in even a small enzyme containing only about 100 amino acid residues... Oligodeoxynucleotide-directed mutagenesis allows the systematic replacement of every single amino acid residue in a protein in turn ... Since only a small subset of possible mutant proteins can be examined in the design and production of engineered proteins, target proteins must be carefully considered, and research must be guided by tools such as X-ray crystallography and molecular modeling. Clearly, however, the predictive power of X-ray diffraction techniques and molecular modeling will be much greater for some amino acid substitutions than for others. Mechanism-based inactivation of enzymes will be easy to predict given a known mechanism of action for an enzyme.

French

Domaine(s)
  • Sciences biologiques
CONT

L'ingénierie des protéines est l'ensemble des techniques qui permettent, si possible à partir de la connaissance de la structure tridimensionnelle des protéines, de fabriquer des protéines "sur mesure" entièrement nouvelles ou de remodeler d’une manière rationnelle et spécifique la structure des protéines naturelles afin d’améliorer leur fonction et rentabiliser ainsi leur emploi dans la technologie des aliments, ou les industries pharmaceutique et agrochimique. On peut, par exemple, modifier la stabilité thermique, la spécificité, l'activité, ou déplacer le pH optimum des enzymes. Au sens strict, la modification de la structure moléculaire(obtenue par substitutions d’acides aminés) se fait grâce aux modifications correspondantes au niveau des gènes par mutagénèse dirigée. Il faut souligner cependant que des protéines améliorées peuvent être obtenues également par la modification chimique des résidus d’acides aminés accessibles.

Spanish

Save record 2

Record 3 2011-08-09

English

Subject field(s)
  • Biological Sciences
DEF

pH at which an enzymatic ... reaction or process is most effective.

CONT

All enzymes exhibit various features that could conceivably be elements in the regulation of their activity in living cells. All have a characteristic optimum pH, which makes possible alteration of their catalytic rates with changes in intracellular pH.... Enzymes immobilized on inorganic supports by covalent attachment show unique pH optimums, thermal profiles and kinetics.

French

Domaine(s)
  • Sciences biologiques
DEF

Valeur du pH pour laquelle la vitesse d’une réaction enzymatique passe par un maximum.

CONT

Plusieurs effets dus au pH ont une influence significative sur l'activité enzymatique. Le plus simple [...] est représenté par la dénaturation de la protéine enzymatique [...]. Un second effet, ne tenant pas à l'enzyme lui-même, est le phénomène d’ionisation du substrat. Un troisième effet est représenté par l'ionisation de l'enzyme [...]. Au pH optimum, la protéine enzymatique possède une charge minimale. Le pH optimum est en général assez voisin du point iso-ionique de la protéine.

Spanish

Save record 3

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