TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

VIANDE GRILLER [7 records]

Record 1 2018-01-25

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
DEF

Beef that has been stored in a controlled refrigerated environment to ultimately increase [its] overall flavor ...

OBS

During this "drying," the beef goes through an enzymatic process, changing the flavor, tenderness and weight of the beef.

OBS

aged beef: term extracted from the “Glossaire de l’agriculture” and reproduced with permission of the Organisation for Economic Co-operation and Development.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

Une viande maturée : maturation des morceaux à griller ou à rôtir [...] pour une meilleure tendreté de la viande.

OBS

viande de bœuf maturée; viande de bœuf attendrie : termes extraits du «Glossaire de l’agriculture» et reproduits avec l’autorisation de l’Organisation de coopération et de développement économiques.

Spanish

Save record 1

Record 2 2007-03-09

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
OBS

skewer: A long wooden or metal pin, used especially to fasten meat or the like together, to keep it in form while being cooked.

OBS

Butchers ustensile.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

brochette : Petite broche qui sert soit à assujettir de grosses pièces de viande à la pièce principale, soit(plus courant) à faire rôtir ou griller de petites pièces.

OBS

Ustensile de boucher.

Spanish

Save record 2

Record 3 2005-11-24

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
CONT

All Tandoori dishes are delicately prepared and marinated and blended in traditional Indian herbs and spices, grilled or cooked over charcoal fire in our special clay oven.

OBS

Tandoori dishes derive their name from the Tandoor oven that they are cooked in.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
CONT

Les mets Tandoori doivent leur nom au tandouri, un four d’argile alimenté au charbon de bois qui sert à griller, à cuire au barbecue ou au four les viandes, les fruits de mer et le pain. Les viandes et les fruits de mer sont marinés dans une sauce traditionnelle moyennement épicée et ensuite rôtis lentement dans un tandouri. Cette méthode donne un mets succulent dont la saveur tient à la fois de la cuisson au barbecue et de la cuisson au four [...] On reconnaît les recettes Tandoori à [la] couleur rouge distincte que prend la viande.

Spanish

Save record 3

Record 4 1991-07-12

English

Subject field(s)
  • Household Utensils and Appliances (General)
DEF

a pin of wood or metal for fastening meat to keep in form while roasting or to hold small pieces of meat and vegetables for broiling.

French

Domaine(s)
  • Équipement ménager (Généralités)
DEF

Petite broche de métal ou de bois dont on se sert, soit pour assujettir la viande à la broche, soit pour faire rôtir ou griller de petites pièces de gibier et d’autres viandes.

Spanish

Save record 4

Record 5 1986-09-08

English

Subject field(s)
  • Cooking Appliances
CONT

The West Bend and TR930 took considerably longer to broil hamburgers because their upper elements cycled on and off. Such cycling prevented these small [toaster/broiler] ovens from overheating.

French

Domaine(s)
  • Appareils de cuisson des aliments
CONT

Le West Bend et le CGE Toast-R-Oven TR 930 ont mis beaucoup plus de temps que les autres fours à griller la viande puisque leur élément supérieur suivait un cycle conçu pour éviter que le four ne surchauffe.

Spanish

Save record 5

Record 6 1975-03-11

English

Subject field(s)
  • Household Refrigerators and Freezers
OBS

E.Kettle Barbecue cooks better and more evenly without need for a spit. Heat is bounced all round food from domed inner walls. Top and bottom --.

French

Domaine(s)
  • Réfrigérateurs et congélateurs domestiques
OBS

I. un barbecue australien sous une forme sphérique(...) Un réglage de l'admission d’air combiné avec un réflecteur permet à l'utilisateur de fumer la viande [ou] de la griller. Fig.

Spanish

Save record 6

Record 7 1975-03-11

English

Subject field(s)
  • Cooking Appliances
  • Garden and Outdoor Furniture
CONT

Kettle BBQ. Deluxe Kettle barbecue ... Fast, thorough cooking by reflected heat, no messy spit. Cover keeps juices in, retains heat so you use less charcoal ... Heat control dampers extinguish coals.

French

Domaine(s)
  • Appareils de cuisson des aliments
  • Mobilier de jardin
CONT

Un barbecue australien se présente sous une forme sphérique [...] Un réglage de l'admission d’air combiné avec un réflecteur permet à l'utilisateur de fumer la viande [ou] de la griller. Monté sur roues [...].

Spanish

Save record 7

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2025
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: