TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

VIANDE MARINEE [4 records]

Record 1 2018-01-05

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
DEF

Highly spiced, smoked beef, esp. from a shoulder cut.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
DEF

Viande de bœuf prise dans la ronde, marinée, cuite et fumée légèrement.

OBS

Le pastrami est plus assaisonné et moins gras que le smoked-meat.

Spanish

Save record 1

Record 2 2008-08-06

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
CONT

Pickled meat. Meat may be preserved by dry curing or with a pickling solution. The ingredients used in curing and pickling are sodium nitrate, sodium nitrite, sodium chloride, sugar, and citric acid or vinegar. Various methods are used: the meat may be mixed with dry ingredients; it may be soaked in pickling solution; pickling solution may be pumped or injected into the flesh ...

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
CONT

La viande marinée dans un mélange de vinaigre, de vin et d’épices peut se conserver jusqu'à une semaine. Mettre la viande dans un sachet plastique, placer celui-ci dans un récipient, recouvrir la viande de marinade et refermer le sachet.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria cárnica, de fiambres y embutidos
OBS

Escabeche [...] Se puede preparar con este método verduras, aves, carnes y pescados [...] el escabeche no trata de eliminar el agua que contienen los alimentos; utiliza al ácido acético (el vinagre) como "antiséptico" para evitar la acción bacteriana [...]

Save record 2

Record 3 1996-06-06

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Recipes

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Recettes de cuisine
DEF

Plat de la cuisine russe, originaire de Géorgie, fait de brochettes de viande de mouton crue(du gigot bien rassis), coupée en cubles et marinée dans une vinaigrette aromatisée avec du thym, de la muscade, du laurier et des oignons. Les brochettes sont grillées et servies avec du riz arrosé de beurre fondu [...]

Spanish

Save record 3

Record 4 1989-05-30

English

Subject field(s)
  • Restaurant Industry (General)
  • Commercial Practice (Restaurants)
  • Restaurant Menus
DEF

... Spiced beef garnished with onion, tomato and sweet sauce and rolled up in pita bread, it is similar to a gyro sandwich ...

OBS

Food referred to as donairs, pizza roll-ups or those products made with croissants, bagels, pita breads, pizza crusts, buns, rolls etc.

Key term(s)
  • DONER

French

Domaine(s)
  • Restauration (Généralités)
  • Exploitation commerciale (Restauration)
  • Menus (Restauration)
OBS

pain pita farci de viande marinée. Cette viande est cuite sur une broche tournante à la mode Libanaise.

Key term(s)
  • DONER

Spanish

Save record 4

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