TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

VIANDE SALEE [3 records]

Record 1 2018-01-29

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
CONT

Sausages are made from pork, beef, lamb and sometimes, mechanically deboned poultry. The meat is truffed into casings of various sizes.

OBS

The term "saucissons" refers to large sausages.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
DEF

Préparation de charcuterie à base, le plus souvent, de viande de porc, de veau ou de bœuf et de gras de porc hachés, épicée et salée, contenue dans un boyau, de forme allongée et fermée aux deux bouts.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria cárnica, de fiambres y embutidos
Save record 1

Record 2 2015-01-13

English

Subject field(s)
  • Pastries (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A tiny round pastry made from eclair paste; filled with savory fillings and served as an hors d'oeuvre, or filled with ice cream and served as a dessert.

French

Domaine(s)
  • Pâtisserie (Art culinaire)
  • Menus (Restauration)
DEF

Petit chou fourré soit d’une préparation salée pour accompagner viande ou gibier, soit d’une préparation sucrée(crème pâtissière, glace à la vanille) et nappé, alors, d’une sauce au chocolat chaude.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Pastelería (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
DEF

Pastelillo relleno de crema u otros ingredientes y cubierto de chocolate caliente.

Save record 2

Record 3 2003-01-06

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
DEF

The manufactured meat sold at meat markets and food stores (cured and pickled meat, smoke frozen or canned meat).

Key term(s)
  • manufactured meat
  • meat products

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
DEF

Tous les produits comestibles préparés avec de la viande par un procédé quelconque :viande salée, fumée, séchée, rôtie, cuite, chair à saucisse, charcuterie et saucisses, conserves et marinades de viandes, pâtés de viande, pâté de viande à tartiner et produits similaires.

OBS

Habituellement au pluriel.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria cárnica, de fiambres y embutidos
OBS

producto cárnico: término proveniente del Código Zoosanitario Internacional, 2002.

Key term(s)
  • productos cárnicos
Save record 3

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