TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

YOGHOURT [8 records]

Record 1 2006-04-06

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

yogourt : Cette graphie, puisée des Rectifications de l’orthographe recommandées par le Conseil supérieur de la langue française, est attestée dans le Petit Robert (2006).

OBS

Fabrication du yoghourt. [...] Après chauffage, le lait est refroidi à 45 degrés Celsius et ensemencé à l'aide d’une culture pure de Streptococcus et de Lactobacillus, associés en quantités sensiblement égales. La dose de levain est de 2 à 3 %. Après agitation, on répartit rapidement dans des pots généralement en matière plastique que l'on maintient ensuite, après capsulage à l'aluminium, dans une étude à 40 degrés-50 degrés Celsius. L'incubation dure généralement 2 à 3 heures.

Spanish

Save record 1

Record 2 2003-07-22

English

Subject field(s)
  • Beverages
CONT

The Japanese drink a probiotic drink called yakult, which is consumed by 24 million people daily.

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
CONT

Le groupe EMMI est présent sur le marché allemand avec de nombreux produits novateurs tels que la boisson probiotique Aktifit/Emmifit, le pot de yoghourt Premium etc...

Spanish

Save record 2

Record 3 2000-03-06

English

Subject field(s)
  • Chemical Elements and Compounds
  • Food Additives
DEF

A salt or ester of gallic acid.

CONT

Gallates [are] found in many plants ... Propyl, octyl and dodecyl gallates are legally permitted antioxidants.

CONT

The antioxidant formulations most commonly used in edible products contain various combinations of BHA, BHT, and/or propyl gallate together with citric acid in a suitable solvent. The higher gallates, such as dodecyl gallate, while approved for food use in several foreign countries, are not widely used.

French

Domaine(s)
  • Éléments et composés chimiques
  • Additifs alimentaires
DEF

Sel ou ester de l’acide gallique, naturellement présent dans certaines plantes, employé comme antioxydant des graisses alimentaires.

CONT

Les gallates sont utilisés parfois comme antioxydants des graisses, dans le beurre, dans le yoghourt et dans différentes graisses.

Spanish

Save record 3

Record 4 1996-03-18

English

Subject field(s)
  • Opening and Closing Devices (Packaging)
  • Food Industries

French

Domaine(s)
  • Modes d'ouverture et de fermeture (Emball.)
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Bouché ou fermé par une pellicule d’aluminium ou composite.

OBS

cas de certains pots de yoghourt et de barquettes par exemple

Spanish

Save record 4

Record 5 1993-07-12

English

Subject field(s)
  • Opening and Closing Devices (Packaging)
DEF

In the field of flexible-packaging technology, a seal comprising a membrane of foil, plastic film or else adhered to the top end of a container as a final means of closure (e.g. food trays and yogurt containers) or as an innerseal.

OBS

The term "diaphragm" was taken from the technical documentation supplied in 1986 by REMY, a processing, filling and packaging company located in Dreux, near Paris, France.

French

Domaine(s)
  • Modes d'ouverture et de fermeture (Emball.)
DEF

Découpe en aluminium mince, pellicule plastique ou complexe servant à la fermeture de récipients. On retrouve ce dispositif employé seul(cas de certains pots de yoghourt et de barquettes par exemple) ou encore en combinaison avec une capsule ou un couvercle.

CONT

Le concept d’opercule prend en compte la structure en feuille du matériau fixé généralement par collage ou soudage sur le contenant lui-même (...)

Spanish

Save record 5

Record 6 1993-06-09

English

Subject field(s)
  • Opening and Closing Devices (Packaging)
DEF

A peelable closure that comprises a membrane of aluminum foil adhered to the top end of a container used as a final means of closure or as an innerseal.

OBS

All the terms mentioned after "foil seal" and "foil closure" on this record relate to the same concept but we cannot guarantee that they are official expressions.

OBS

The term "foil" was taken from the technical documentation supplied by REMY, a packaging company from France.

French

Domaine(s)
  • Modes d'ouverture et de fermeture (Emball.)
DEF

Découpe en aluminium mince servant à la fermeture de petits récipients. On retrouve ce dispositif employé seul(cas de certains pots de yoghourt par exemple) ou encore surmonté d’une capsule ou d’un couvercle.

OBS

Le concept d’opercule prend en compte la structure en feuille du matériau fixé généralement par collage ou soudage sur le contenant lui-même (...)

Spanish

Save record 6

Record 7 1989-06-09

English

Subject field(s)
  • Opening and Closing Devices (Packaging)
DEF

A peelable closure comprising a membrane of aluminum foil adhered to the top end of a container used as an inner seal.

OBS

At the point of use, the membrane is torn or peeled off, and subsequent reclosure is accomplished by the screw cap or snap-on lid that initially protected the membrane against mechanical damage. Such a membrane provides visual evidence of tampering.

French

Domaine(s)
  • Modes d'ouverture et de fermeture (Emball.)
DEF

Découpe en aluminium mince servant à la fermeture de petits récipients. On retrouve ce dispositif employé seul(cas de certains pots de yoghourt par exemple) ou encore surmonté d’une capsule ou d’un couvercle.

OBS

Le concept d’opercule prend en compte la structure en feuille du matériau fixé généralement par collage ou soudage sur le contenant lui-même (...)

Spanish

Save record 7

Record 8 1987-07-29

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

Lactobacillus bulgaricus, puissant acidifiant et l'un des constituants de la flore du yoghourt.

Spanish

Save record 8

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