TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

ALLIUM SATIVUM [7 records]

Record 1 2012-10-10

English

Subject field(s)
  • Seed Plants (Spermatophyta)
  • Vegetable Crop Production
Universal entry(ies)
OBS

A plant of the family Amaryllidaceae.

French

Domaine(s)
  • Plantes à graines (Spermatophyta)
  • Production légumière
Entrée(s) universelle(s)
OBS

Plante de la famille des Amaryllidaceae.

OBS

Est utilisé comme condiment et comme plante médicinale.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Plantas con semilla (Spermatophyta)
  • Producción hortícola
Entrada(s) universal(es)
DEF

Planta de olor fuerte, cuyo bulbo está compuesto de varias partes o dientes, y que se utiliza como condimento.

Save record 1

Record 2 2012-01-19

English

Subject field(s)
  • Spices and Condiments
OBS

Nomenclature on spices and condiments: natural vegetable products or mixtures thereof, free from extraneous matter, used for flavouring, seasoning and imparting aroma to foods.

OBS

The term "dehydrated garlic" applies equally to the product in the whole form or in the ground form.

OBS

dehydrated garlic: term standardized by ISO.

OBS

Allium sativum: scientific name of the plant from which the spice is produced.

French

Domaine(s)
  • Épices et condiments
OBS

Nomenclature sur les épices : produits végétaux naturels ou mélanges de ceux-ci, exempts de matières étrangères, utilisés pour donner de la saveur et de l’arôme et pour assaisonner les aliments.

OBS

Le terme «ail déshydraté» est applicable à la fois au produit entier et au produit en poudre.

OBS

ail déshydraté : terme normalisé par l’ISO.

OBS

Allium sativum : nom scientifique de la plante dont est tirée l'épice.

Spanish

Save record 2

Record 3 2004-07-07

English

Subject field(s)
  • Botany
  • Vegetable Crop Production
  • Spices and Condiments
OBS

Morphological and structural nomenclature of the garlic (Allium sativum Linnaeus).

OBS

clove: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Botanique
  • Production légumière
  • Épices et condiments
CONT

[L’ail est une] plante bulbeuse vivace, de la famille des liliacées cultivée pour ses caïeux, appelées gousses, qui sont utilisés comme condiment.

OBS

Nomenclature morphologique et structurale de l'ail(Allium sativum Linnaeus).

OBS

caïeu; gousse : termes normalisés par l’AFNOR.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Botánica
  • Producción hortícola
  • Especias y condimentos
Key term(s)
  • diente de ajo
Save record 3

Record 4 1994-05-19

English

Subject field(s)
  • Plant Biology
OBS

Morphological and structural nomenclature of the garlic (Allium sativum Linnaeus).

OBS

Term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Biologie végétale
OBS

Nomenclature morphologique et structurale de l'ail(Allium sativum Linnaeus).

OBS

Termes normalisés par l’AFNOR.

Spanish

Save record 4

Record 5 1994-05-19

English

Subject field(s)
  • Plant Biology
OBS

Morphological and structural nomenclature of the garlic (Allium sativum Linnaeus).

OBS

Term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Biologie végétale
OBS

Nomenclature morphologique et structurale de l'ail(Allium sativum Linnaeus).

OBS

Terme normalisé par l’AFNOR.

Spanish

Save record 5

Record 6 1994-05-19

English

Subject field(s)
  • Plant Biology
OBS

Morphological and structural nomenclature of the garlic (Allium sativum Linnaeus).

OBS

Term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Biologie végétale
OBS

Nomenclature morphologique et structurale de l'ail(Allium sativum Linnaeus).

OBS

Terme normalisé par l’AFNOR.

Spanish

Save record 6

Record 7 1994-05-19

English

Subject field(s)
  • Plant Biology
OBS

Morphological and structural nomenclature of the garlic (Allium sativum Linnaeus).

OBS

Term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Biologie végétale
OBS

Nomenclature morphologique et structurale de l'ail(Allium sativum Linnaeus).

OBS

Terme normalisé par l’AFNOR.

Spanish

Save record 7

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