TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

BEURRE COCO [2 records]

Record 1 2000-10-16

English

Subject field(s)
  • Fatty Substances (Food)
  • Toiletries
CONT

Coconut. ... The nuts are sold on the spot in tropical countries and opened in front of the buyer who quenches his thirst by drinking coconut water, a delicious and bacteriologically sterile drink, with a straw. The dietetic virtues of coconut butter have ... been praised. It is very easy to digest and assimilate. Thanks to its composition, coconut butter is relatively stable to rancidity. The nut is a flavouring ingredient for the making of cakes and sweets.

CONT

In Amsterdam a factory is being started for the purpose of extracting from cocoa-nuts a substance styled cocoa-nut butter.

Key term(s)
  • cocoanut butter

French

Domaine(s)
  • Corps gras (Ind. de l'aliment.)
  • Articles de toilette
CONT

Les noix de coco sont vendues sur place dans les pays tropicaux et ouvertes devant l'acheteur qui, à l'aide d’une paille, se désaltère avec l'eau de coco, boisson délicieuse et bactériologiquement stérile. Très tôt, on a vanté les vertus diététiques du «beurre de coco», aliment de digestion et d’assimilation très faciles. Grâce à sa composition, le beurre de coco est relativement stable au rancissement.

OBS

Les noix de coco atteignent la grosseur d’une tête d’homme. Avant leur maturité, elles renferment un liquide blanc [...] Plus tard, ce liquide forme l'amande(coprah), dont le goût rappelle celui de la noisette. On retire de ces fruits de l'huile, du beurre(végétaline, cocose), utilisés dans les préparations culinaires et dans la fabrication des savons.

Key term(s)
  • beurre de noix de coco

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Substancias grasas (Industria alimentaria)
  • Artículos de tocador
Save record 1

Record 2 1997-03-14

English

Subject field(s)
  • Fatty Substances (Food)
  • Pig Raising
DEF

oleo oil: a butterlike oil obtained from animal fat.

DEF

oleo oil: liquid portion of the oleo stock.

DEF

olein: the liquid part of any fat, as distinguished from the solid part

OBS

substance used in the confection of oleomargarine.

OBS

Oleo oil is a butter substitute.

French

Domaine(s)
  • Corps gras (Ind. de l'aliment.)
  • Élevage des porcs
DEF

Ester de l'acide oléique et du glycérol qui entre dans la composition de nombreux corps gras(beurre, huile d’olive, de soja, beurre de noix de coco).

OBS

Huile utilisée dans la fabrication de l’oléomargarine.

OBS

L’oléine est extraite de la graisse qui entoure les rognons.

Spanish

Save record 2

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2025
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: