TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

BEURRE CONCENTRE [6 records]

Record 1 2022-08-29

English

Subject field(s)
  • Drugs and Drug Addiction
CONT

Budder, also known as batter or badder, is the fluffiest form of [cannabis] concentrate, able to be scooped just like a tablespoon of butter. To create its unique texture, the oils are essentially whipped like cake batter during purification, creating the frosting-like consistency ...

OBS

Not to be confused with cannabutter, which is not a cannabis concentrate, but a butter (dairy product) that has been infused with cannabis.

French

Domaine(s)
  • Drogues et toxicomanie
OBS

Ne pas confondre avec le beurre de cannabis, qui n’ est pas un concentré de cannabis, mais plutôt un beurre(produit laitier) dans lequel on a infusé du cannabis.

Spanish

Save record 1

Record 2 2018-05-11

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
  • Regulations and Standards (Food)
  • Collaboration with the FAO
CONT

While butter contains about 20% water, the remaining aqueous material released by the churning of cream is termed buttermilk. ... The buttermilk is first pasteurized, then concentrated with an evaporator and finally dried (spray or roller dried) to produce buttermilk powder.

Key term(s)
  • powdered buttermilk

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
  • Collaboration avec la FAO
CONT

Le beurre contient 20 p. cent d’eau et le reste de la matière aqueuse libérée par le barattage de la crème s’appelle le babeurre. [...] Le babeurre est d’abord pasteurisé puis concentré au moyen d’un évaporateur pour être enfin séché(atomisé ou séché à rouleaux), ce qui produit la poudre de babeurre.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
  • Colaboración con la FAO
Save record 2

Record 3 2017-08-09

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
  • Regulations and Standards (Food)
CONT

... milk product means any of the following, namely, (a) partly skimmed milk, skim milk, cream, buttermilk, whey and whey cream, (b) milk in concentrated, dried, frozen or reconstituted form and any product referred to in paragraph (a) in concentrated, dried, frozen or reconstituted form, (c) butter, butter oil and whey butter, (d) milk solids, and (e) whey protein concentrate ...

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
CONT

produit du lait. a) Le lait partiellement écrémé, le lait écrémé, la crème, le babeurre, le lactosérum ou la crème de lactosérum; b) le lait sous forme concentrée, desséchée, congelée ou reconstituée, ou tout produit visé à l'alinéa a) sous forme concentrée, desséchée, congelée ou reconstituée; c) le beurre, l'huile de beurre et le beurre de lactosérum; d) les solides du lait; e) le concentré protéique de lactosérum.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
Save record 3

Record 4 1994-05-10

English

Subject field(s)
  • Perfume and Cosmetics Industry
CONT

Certain delicate oils may be obtained by solvent extraction, a process also employed to extract waxes and perfume oil, yielding - by removal of the solvent - a solid substance called a concrete.

CONT

Concretes - are processed products resulting from extracting the natural raw material (jasmine flowers, orris root, labdanum leaves, etc.) with purified petroleum ether or other non-polar solvents. The solvents are then removed by vacuum distillation. The remaining materials are mostly solids or semi-solids at room temperature, as they contain in addition to the essential oil also di- and tri-terpenes, waxes, glycerides, and other similar type materials.

French

Domaine(s)
  • Parfumerie
CONT

Le produit aromatique obtenu après évaporation du solvant s’appelle «concrètes»

CONT

Essence concrète ou concrète absolue : masse parfumée qui reste après l’évaporation des solvants volatils par la méthode d’extraction portant ce nom.

CONT

Le produit concentré qui a été recueilli [...] après évaporation du dissolvant [...] est loin d’être pur [...]. Il faut l'épurer et le débarrasser de tous les corps étrangers. [...] On recueille alors l'essence concrète qui se présente sous la forme de beurre.

Spanish

Save record 4

Record 5 1989-06-29

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

Lorsque le produit contient au minimum 99,8% de matière grasse butyrique.

Spanish

Save record 5

Record 6 1984-05-28

English

Subject field(s)
  • Recording and Control Instrumentation

French

Domaine(s)
  • Appareils de contrôle et d'enregistrement
DEF

Une tartinade de lait de beurre qui(...) a le goût du beurre mais contient beaucoup moins de matières grasses que ce produit et la margarine. Les principaux ingrédients en sont l'huile de beurre, un concentré de protéine de lait de beurre et l'huile de soya non hydrogénée. La teneur en matières grasses est de 40%. La saveur en est rehaussée par des ingrédients aromatiques utilisés dans la margarine et la teneur en protéines du produit est de 7. 5 grammes par 100 grammes.

Spanish

Save record 6

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