TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

BEURRE LACTOSERUM [4 records]

Record 1 2018-05-18

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
CONT

The regulation concerning butter products states that these products are in the form of a solid, malleable emulsion, principally of the water-in-oil type, derived exclusively from milk.

OBS

[It] means calorie-reduced butter, dairy spread, light butter (lite butter) and whey butter.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

[Il s’agit de] beurre de lactosérum, [de] beurre léger, [de] beurre réduit en calories ou [de] tartinade laitière.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
Save record 1

Record 2 2017-08-09

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
  • Regulations and Standards (Food)
CONT

... milk product means any of the following, namely, (a) partly skimmed milk, skim milk, cream, buttermilk, whey and whey cream, (b) milk in concentrated, dried, frozen or reconstituted form and any product referred to in paragraph (a) in concentrated, dried, frozen or reconstituted form, (c) butter, butter oil and whey butter, (d) milk solids, and (e) whey protein concentrate ...

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
CONT

produit du lait. a) Le lait partiellement écrémé, le lait écrémé, la crème, le babeurre, le lactosérum ou la crème de lactosérum; b) le lait sous forme concentrée, desséchée, congelée ou reconstituée, ou tout produit visé à l'alinéa a) sous forme concentrée, desséchée, congelée ou reconstituée; c) le beurre, l'huile de beurre et le beurre de lactosérum; d) les solides du lait; e) le concentré protéique de lactosérum.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
Save record 2

Record 3 2008-11-05

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
DEF

Butter made from the small amount of fat left in whey; it has a slightly different fatty acid composition from ordinary butter.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

[...] beurre de sérum [...] beurre obtenu par barattage de la crème récupérée lors de l’écrémage du sérum de fromagerie. Parfois cette crème de sérum est mélangée à de la crème douce avant d’être barattée.

OBS

Le terme lactosérum est le terme technique pour sérum de fromagerie.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
DEF

Producto lácteo derivado exclusivamente de la crema del suero de la leche.

Save record 3

Record 4 1981-12-31

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
CONT

In cheese factories, where a large amount of whey is available, it is passed through a cream separator in order to recover the fat. The whey cream is churned and made into ... butter.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

Beurre de crème de lactosérum.(...) on appelle couramment crème de sérum le lactosérum enrichi en matière grasse. La crème de sérum est produite par écrémage du sérum de fromagerie.

OBS

Le terme sérum employé en fromagerie, a pour synonyme technique le terme lactosérum (ANMON, 1978 p 33).

Key term(s)
  • crème de sérum

Spanish

Save record 4

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