TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

CERISES MARASQUIN [6 records]

Record 1 - external organization data 2023-03-08

English

Subject field(s)
  • Compartment - National Occupational Classification (NOC)

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Classification nationale des professions (CNP)

Spanish

Save record 1

Record 2 2007-05-07

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
DEF

A cherry marinated in Maraschino liqueur and used for garnishing cocktails, desserts and baked goods.

OBS

maraschino cherry: term usually used in the plural (maraschino cherries).

Key term(s)
  • maraschino cherries

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
OBS

cerise au marasquin : terme habituellement utilisé au pluriel(cerises au marasquin).

Key term(s)
  • cerises au marasquin

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
Save record 2

Record 3 2007-04-27

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
CONT

... Maraschino Cherries, Creme de Menthe Cherries and Cocktail Cherries are the common product names of the canned foods that (a) are made from properly prepared sweet cherries of varieties of Prunus avium (L), that are coloured and flavoured during a conditioning process, are substantially whole, have their pits substantially removed, and may be stemless or have their stems attached ...

OBS

cocktail cherry: term usually used in the plural (cocktail cherries).

Key term(s)
  • cocktail cherries

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
CONT

[...] «cerises au marasquin», «cerises à la crème de menthe» et «cerises à cocktail» sont les noms usuels des produits alimentaires en conserve qui a) sont obtenus à partir de cerises douces des variétés de Prunus avium(L.), bien préparées, essentiellement toutes dénoyautées, essentiellement entières, avec ou sans queues, qui, au cours du conditionnement, sont colorées et aromatisées [...]

OBS

cerise à cocktail : terme habituellement utilisé au pluriel (cerises à cocktail).

Key term(s)
  • cerises à cocktail

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
Save record 3

Record 4 2004-01-09

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
  • Chocolate and Confectionery
CONT

... Maraschino Cherries, Creme de Menthe Cherries and Cocktail Cherries are the common product names of the canned foods that (a) are made from properly prepared sweet cherries of varieties of Prunus avium (L), that are coloured and flavoured during a conditioning process, are substantially whole, have their pits substantially removed, and may be stemless or have their stems attached ...

OBS

creme de menthe cherry: term usually used in the plural (creme de menthe cherries).

Key term(s)
  • creme de menthe cherries

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
  • Confiserie et chocolaterie
CONT

[...] «cerises au marasquin», «cerises à la crème de menthe» et «cerises à cocktail» sont les noms usuels des produits alimentaires en conserve qui a) sont obtenus à partir de cerises douces des variétés de Prunus avium(L.), bien préparées, essentiellement toutes dénoyautées, essentiellement entières, avec ou sans queues, qui, au cours du conditionnement, sont colorées et aromatisées [...]

OBS

cerise à la crème de menthe : terme habituellement utilisé au pluriel (cerises à la crème de menthe).

Key term(s)
  • cerises à la crème de menthe

Spanish

Save record 4

Record 5 2001-11-05

English

Subject field(s)
  • Cooking and Gastronomy (General)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Cuisine et gastronomie (Généralités)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Save record 5

Record 6 1999-05-12

English

Subject field(s)
  • Chemistry
  • Food Additives
DEF

An essential oil from the leaves of Prunus laurocerasus, (Rosaceae), mainly composed of cyanhydric acid and benzaldehyde. A flavoring for maraschino cherries, bread and Vienna bakery products.

OBS

Cherry laurel (Prunus Laurocerasus, also Laurocerasus officinalis), evergreen shrub, of the rose family (Rosaceae), native to Europe ...

French

Domaine(s)
  • Chimie
  • Additifs alimentaires
DEF

Huile essentielle des feuilles d’une rosacée(Prunus laurocerasus), composée principalement d’acide cyanhydrique et de benzaldéhyde. Aromatisant pour cerises au marasquin, pains et viennoiseries.

OBS

Le laurier-cerise est un arbrisseau [dont] les fleurs et les feuilles contiennent de l’acide cyanhydrique et une essence aromatique; elles ont le parfum de l’amande amère.

Spanish

Save record 6

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