TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

CUISSON VAPEUR [44 records]

Record 1 2024-02-22

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Milling and Cereal Industries
DEF

Rice that has been soaked, steamed, and dried before milling to improve the cooking quality, retain the water-soluble vitamins, and reduce the breakage in milling.

CONT

Uncle Ben's Converted Rice is a type of parboiled rice.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Minoterie et céréales
DEF

Riz paddy ayant subi, après trempage, l'action de la vapeur sous pression, ensuite décortiqué et blanchi, l'amidon est alors dextrinisé, il n’ y a plus de libération d’amidon à la cuisson, le riz est «incollable».

OBS

Étuvage [...] du riz. Opération complexe portant le nom d’étuvage-convertissage (parboiling) ayant pour but d’enrichir le riz blanchi avec les éléments nutritifs localisés dans les fractions externes du grain.

OBS

Le riz «Uncle Ben’s», appelé «Converted Rice», est un type de riz étuvé.

Spanish

Save record 1

Record 2 2024-02-22

English

Subject field(s)
  • Industrial Techniques and Processes
  • Milling and Cereal Industries
CONT

Parboiling is a hydrothermal processing technique [where] rice has to pass through many stages which alter the physicochemical properties and nutritional profile of grain. ... Parboiling has marked influence on organoleptic properties, improved the strength and nutritional profile of grain. 

French

Domaine(s)
  • Techniques industrielles
  • Minoterie et céréales
CONT

On retrouve maintenant sur le marché du riz brun étuvé. Il est précuit à la vapeur avant d’être dégarni de son écorce. L'étuvage permet de transférer une partie des éléments nutritifs compris dans l'écorce et le son vers l'intérieur du grain, et réduit le temps de cuisson de 45 à 20 minutes.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Procesos y técnicas industriales
  • Molinería y cereales
Save record 2

Record 3 2017-07-19

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
  • Prepared Dishes (Cooking)
CONT

Baby potatoes are harvested [between 60 and 80] days after planting and tipically weigh about [26 to 56 grams].

PHR

maple-roasted baby potatoes

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
  • Plats cuisinés
CONT

Guide de la pomme de terre [...] À chair ferme. Elles possèdent une haute teneur en humidité, d’où leur fermeté. Les pommes de terre nouvelles et les grelots se classent dans cette catégorie. Idéales pour la cuisson à la poêle, à l'eau, à la vapeur-elles ne se désagrègent pas [...]

PHR

pommes de terre grelots rôties à l’érable

Spanish

Save record 3

Record 4 2016-07-29

English

Subject field(s)
  • Closing Devices and Nozzles (Mechanical Components)
  • Taps and Plumbing Accessories
  • Cooking Appliances
CONT

After closing and sealing the door, setting the timer, and pulling out the operating handle, the steam inlet valve from the boiler opens, allowing steam at a pressure of 6 psi to enter the compartment. Air from the sealed compartment exits through the vent until the temperature reaches 180°F; then the vent closes and the compartment can become pressurized.

French

Domaine(s)
  • Obturateurs et buses (Composants mécaniques)
  • Robinetterie et accessoires
  • Appareils de cuisson des aliments
CONT

Une fois le temps de cuisson écoulé, interrompre l'admission de vapeur progressivement en ramenant lentement la manette en position première; ceci a pour effet de fermer le robinet d’admission de vapeur et d’ouvrir le robinet de purge ou de vidange.

Spanish

Save record 4

Record 5 2015-04-15

English

Subject field(s)
  • Breadmaking
  • Pastries
DEF

That in which heat is conveyed to the baking chamber from the furnace by hermetically sealed tubes containing a small quantity of water. The tubes slope slightly downwards to the furnace so the water is always being heated and converted to steam.

French

Domaine(s)
  • Boulangerie
  • Pâtisserie
CONT

Parmi les fours à chauffage continu, le four à vapeur a été durant la première moitié du siècle, le plus connu et de loin le plus répandu. [...] Le chauffage est assuré par deux faisceaux de tubes horizontaux, l'un disposé au-dessous de la sole, l'autre au-dessous de la voûte, ce dernier apparent dans la chambre de cuisson. Ces tubes, [...] remplis aux deux tiers d’eau distillée, débouchent dans le foyer dont ils transportent la chaleur à l'intérieur des chambres de cuisson.

Spanish

Save record 5

Record 6 2012-08-14

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
DEF

A moist method of cooking where prepared food is cooked in steam (water vapour) at varying degrees of pressure.

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
CONT

La cuisson à la vapeur est très rapide et permet donc de préserver les saveurs, les sels minéraux et les vitamines.

OBS

La vapeur d’eau, en se condensant, cède la chaleur aux aliments qui s’échauffent et cuisent.

Spanish

Save record 6

Record 7 2011-05-13

English

Subject field(s)
  • Breadmaking
CONT

A traditional bread type of West Germany is known as pumpernickel ... This bread originated in Wesphalia and is made from a coarse rye meal, often flavoured with caraway and sour, and baked in steam for long periods of from five to six hours. The dough pieces are batched together for baking. This produces a heavy, dark and extremely well-keeping bread with a pronounced sour flavour. Commercially, pumpernickel is made in large 4 to 4.5 kilogram units and then sliced and packaged in smaller units.

French

Domaine(s)
  • Boulangerie
CONT

Un des pains traditionnels de l'Allemagne de l'Ouest est le «pumpernickel», [...] ce pain est originaire de Westphalie et on le prépare avec de la farine de seigle grossière, souvent aromatisée avec du cumin et du lait sûri, et cuit longuement à la vapeur durant 5 à 6 heures. Les pâtons sont enfournés l'un contre l'autre pour la cuisson. On obtient ainsi un pain dense, foncé, qui se conserve très bien et dont la saveur aigre est prononcée. Dans le commerce, on produit le «pumpernickel» en gros pain de 4 à 4, 5 kilogrammes et on le tranche et on l'enveloppe en formats plus petits.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Panificación
DEF

[Pan] creado en Westfalia, el pan más oscuro de todos, hecho de harina rústica de centeno [poco molida], no se hornea, sino que se cocina al vapor, de esta forma adquiere su consistencia compacta, jugosa y [con] sabor dulzón, [...] se conserva fresco largo tiempo.

Save record 7

Record 8 2010-05-26

English

Subject field(s)
  • Facilities and Equipment (Rubber)
DEF

A term used to describe certain types of vertical autoclaves for the vulcanizing of large-size pneumatic tyres [that is] sometimes called a "kettle."

OBS

Specifically for tires vulcanization.

French

Domaine(s)
  • Installations et équipement (Caoutchouc)
CONT

Un autoclave est un récipient à parois épaisses et à fermeture hermétique conçu pour réaliser sous pression(de quelques bars) soit une réaction industrielle, soit la cuisson ou la stérilisation à la vapeur.

OBS

Terme générique englobant tous les types d’autoclaves.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Instalaciones y equipo (Caucho)
Save record 8

Record 9 2009-08-18

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
DEF

To brown meat or vegetables in fat and then add a small amount of liquid and finish cooking tightly covered at a low temperature. A tenderizing method good for tougher cuts of meat.

OBS

We have also used the term for vegetable cooked in butter in a covered casserole, as there is no English equivalent for "étuver".

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
DEF

Faire cuire longuement, sur feu doux, dans un récipient fermé pour éviter l’évaporation.

CONT

Le braisage [...] Cuisson s’opérant en vase clos et à très court mouillement. Les viandes braisées sont d’abord revenues de tous côtés dans une matière grasse, puis mouillées et couvertes pour obtenir une cuisson à la vapeur [...]

OBS

La cuisson à l’étuvée ou à l’étouffée et le braisage se ressemblent au point d’être souvent pris l’un pour l’autre.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Técnicas culinarias
Save record 9

Record 10 2008-01-31

English

Subject field(s)
  • Kitchen Utensils
DEF

A bowl-shaped pan used in Chinese cookery, especially for stir-fry dishes.

OBS

wok: A direct borrowing from Cantonese.

French

Domaine(s)
  • Batterie de cuisine
DEF

Ustensile de cuisson chinois présentant des bords inclinés, des parois peu épaisses et une forme bombée, permettant de poêler, frire, mijoter ou cuire à la vapeur.

OBS

Wok signifie en langage cantonais : récipient de cuisine.

Spanish

Save record 10

Record 11 2008-01-31

English

Subject field(s)
  • Cooking Appliances
CONT

In general, ovens are either direct fired, or heated by steam. In a direct fired oven the heat is generated through combustion of the fuel, while in the steam heated oven, the steam needed to heat the oven is generated in a boiler.

French

Domaine(s)
  • Appareils de cuisson des aliments
DEF

Four où la cuisson d’un aliment s’effectue grâce à la vapeur produite par un liquide contenu dans un récipient clos.

Spanish

Save record 11

Record 12 2007-02-01

English

Subject field(s)
  • Restaurant Equipment
  • Food Industries
CONT

Enclosed cabinet with one or more sealed compartments having individual controls into which (chemically clean) steam is introduced for cooking or heating. Cooker may be direct connected or equipped with gas-fired electric or seam coil generator in the base.

French

Domaine(s)
  • Équipement (Restaurants)
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Appareil dans lequel les produits alimentaires subissent une cuisson partielle ou totale soit à l'air libre, soit dans la vapeur d’eau, soit dans l'eau ou dans une matière grasse.

CONT

Nombreux sont les constructeurs de moyenne importance qui proposent un modèle de cuiseur à vapeur humide [...]

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Equipo para restaurantes
  • Industria alimentaria
Save record 12

Record 13 2007-01-15

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Chemistry
  • Fatty Substances (Food)
DEF

A chemical compound containing the univalent radical-NCS.

CONT

In addition to extraction of the glucosinolates from RSM as a means of overcoming their toxicity, many investigators have attempted chemical alternation of the glucosinolates to destroy or remove the toxic compounds. Some have added unheated crushed rapeseed to the meal to provide a source of myrosinase, so as to autolyse the glucosinolates and liberate isothiocyanates, which are then steam volatilised. This is only partially successful since most of the isothiocyanates formed in rapeseed meal are not sufficiently volatile to flash off. Others have tried ammonia treatment and heat, cooking with soda under pressure, or treatment with ferrous salts and distillation.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Chimie
  • Corps gras (Ind. de l'aliment.)
CONT

On extrait donc les glucosinolates des tourteaux de colza pour leur enlever leur toxicité, mais bon nombre de chercheurs ont également essayé de les modifier chimiquement pour détruire ou éliminer les composés toxiques. Certains ont ajouté aux tourteaux du colza broyé non chauffé comme source de myrosinase, afin de provoquer une autolyse des glucosinolates et de libérer des isothiocyanates qui peuvent être volatilisés par la vapeur. Ce procédé ne réussit pas parfaitement, parce que la plus grande partie des isothiocyanates formés dans les tourteaux de colza ne sont pas suffisamment volatils. D'autres ont essayé un traitement par l'ammoniac et la chaleur, une cuisson sous pression avec de la soude, ou un traitement avec des sels ferreux suivi d’une distillation.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Química
  • Substancias grasas (Industria alimentaria)
Save record 13

Record 14 2006-12-05

English

Subject field(s)
  • Pulp Preparation (papermaking)
CONT

Acid maker ... controls rotary or spray sulfur furnaces and alkali absorption towers to make cooking acid for use in digesting woodpulp ...

French

Domaine(s)
  • Préparation de la pâte à papier
CONT

Lorsque la pression du digesteur augmente, le dioxyde de soufre est purifié et se mélange à l'acide de cuisson. Lorsqu'il ne reste plus qu'environ 1, 5 heure de cuisson, on interrompt le chauffage et fait baisser la pression ce qui dégage du gaz et de la vapeur d’eau. La pâte est déchargée dans une cuve, puis elle est lavée et tamisée.

Spanish

Save record 14

Record 15 2005-07-19

English

Subject field(s)
  • Recipes
  • Restaurant Menus

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
  • Menus (Restauration)
OBS

Par analogie avec «pommes de terre à l’étuvée».

OBS

(À l') étuvée :(Avec une) cuisson des aliments en vase clos, en utilisant la vapeur d’eau qui s’en dégage.

Spanish

Save record 15

Record 16 2004-06-15

English

Subject field(s)
  • Recipes
OBS

French for boiled potatoes.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
OBS

Cuisson à l'eau salée ou à la vapeur.

Spanish

Save record 16

Record 17 2001-08-09

English

Subject field(s)
  • Brewing and Malting
  • Industrial Tools and Equipment
OBS

cooker: a utensil, device, or apparatus for cooking.

OBS

grain: the seed or fruit resembling seed of any cereal grass (as wheat, oats, rice, millet).

French

Domaine(s)
  • Brasserie et malterie
  • Outillage industriel
OBS

Renseignement obtenu de l’Association des brasseries du Canada.

OBS

cuiseur : Appareil dans lequel les produits alimentaires subissent une cuisson partielle ou totale soit à l'air libre, soit dans la vapeur d’eau, soit dans l'eau ou dans une matière grasse.

Key term(s)
  • chaudière à grains crus

Spanish

Save record 17

Record 18 2001-05-22

English

Subject field(s)
  • Binders and Mastics (Constr.)
  • Masonry Practice

French

Domaine(s)
  • Liants et mastics (Construction)
  • Maçonnerie
DEF

Procédé de déshydratation du gypse par chauffage direct en atmosphère de vapeur saturée permettant d’obtenir du demi-hydrate alpha.

CONT

Déshydratation en atmosphère de vapeur saturée(ou en solutions salines au-dessus de 45 C) c'est-à-dire atmosphère dans laquelle le demi-hydrate a la possibilité de cristalliser sous forme compacte : c'est le procédé dit de «cuisson humide».

Spanish

Save record 18

Record 19 1999-02-04

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Brewing and Malting
  • Industrial Techniques and Processes
OBS

pressure boiling: Term also used in the beer industry.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Brasserie et malterie
  • Techniques industrielles

Spanish

Save record 19

Record 20 1998-10-15

English

Subject field(s)
  • Pulp and Paper
DEF

Wood pulp processed so that only a very small percentage of hemicellulose remains.

DEF

A chemical pulp with a high alpha-cellulose content, specifically produced for conversion into viscose rayon or cellulose acetate. This type of pulp is usually produced by the sulphite pulping process, as it must have a very high brightness and low lignin content. It is also produced by the prehydrolyzed kraft process.

OBS

dissolving pulp: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Pâtes et papier
DEF

Pâtes fabriquées pour la production de cellulose pure et de ses dérivés(rayonne, viscose, acétate de cellulose, etc.) soit par cuisson au bisulfite, soit par préhydrolyse des copeaux à la vapeur suivie d’une cuisson kraft. Ces pâtes doivent posséder un très haut niveau de blancheur et un contenu en lignine négligeable.

OBS

pâte pour transformation chimique : terme normalisé par l’ISO et l’AFNOR.

OBS

On trouvera le terme «pâte pour dissolution» sous l’article 3.2.9 du «Cours de formation papetière» de Jean Vilars (code : VIPAP).

Spanish

Save record 20

Record 21 1998-06-16

English

Subject field(s)
  • Tire Manufacturing
DEF

Heated cavity in which tires are cured. Includes steam chamber, matrix, and adjusting devices. Chamber may also use electricity as heat source.

French

Domaine(s)
  • Fabrication des pneumatiques
DEF

Moule chauffant dans lequel les pneus rechapés sont cuits. Il est formé de plusieurs secteurs qui s’emboîtent les uns aux autres. Il comporte également une chambre de cuisson qu'on remplit de vapeur.

OBS

Les données que l’on retrouve sur cette fiche sont utilisées dans une entreprise française de fabrication de pneumatiques.

Spanish

Save record 21

Record 22 1998-01-29

English

Subject field(s)
  • Ovens and Baking (Ceramics)
DEF

The stage in the firing of clay products when water-vapour is being evolved.

French

Domaine(s)
  • Fours et cuisson (Céramique industrielle)
DEF

Stade de la cuisson de produits à base d’argile, pendant lequel s’effectue l'élimination de vapeur d’eau.

Spanish

Save record 22

Record 23 1997-12-05

English

Subject field(s)
  • Renewable Energy
OBS

First, the material undergoes pretreatment, which consists of cooking with high-temperature steam in the presence of dilute sulfuric acid. The resulting material is of a muddy texture, with the fiber structure largely destroyed. However, little destruction or solubilization of the cellulose is desired in the pretreatment. [Source: ethanol project - Iogenwk p. 1].

French

Domaine(s)
  • Énergies renouvelables
OBS

D'abord, le matériel subit un prétraitement, qui consiste en une cuisson sous une vapeur à haute température en présence d’acide sulfurique dilué. La substance qu'on obtient a une texture boueuse, les fibres étant en grande partie détruites. Cependant, le but du prétraitement n’ est pas d’atteindre un degré élevé de destruction ou de solubilisation de la cellulose. {Source : projet éthanol-Iogenwk. fr p. 1].

Spanish

Save record 23

Record 24 1996-02-06

English

Subject field(s)
  • Packaging Techniques
DEF

A retorting process by which opened cans and trays are sterilized by the use of steam.

French

Domaine(s)
  • Techniques d'emballage
DEF

Stérilisation sous atmosphère stérile vapeur de boîtes de conserves ou de barquettes ouvertes.

Spanish

Save record 24

Record 25 1994-07-15

English

Subject field(s)
  • Kitchen Utensils
OBS

A two-part pot with a cover, but the base of the upper pot is perforated and sits on top of simmering water in the lower pot.

French

Domaine(s)
  • Batterie de cuisine
DEF

Ustensile de cuisson, à couvercle, contenant un panier percé de trous dans lequel on dépose des aliments devant cuire à l'étuvée, le panier se maintenant au-dessus du niveau de l'eau contenue dans la marmite et dont le liquide(ayant atteint le degré d’ébullition) produit de la vapeur qui s’échappe partiellement par les évents du couvercle.

Spanish

Save record 25

Record 26 1994-07-08

English

Subject field(s)
  • Milling and Cereal Industries
OBS

e.g. of soybean rapeseed meal

French

Domaine(s)
  • Minoterie et céréales
OBS

Les tourteaux subissent le traitement technologique du toastage, procédé de cuisson et d’injection de vapeur surchauffée en fin de fabrication pour éliminer l'hexane et une partie des éléments nocifs du tourteau.

Spanish

Save record 26

Record 27 1993-07-19

English

Subject field(s)
  • Animal Feed (Agric.)
OBS

e.g. of feed oats

French

Domaine(s)
  • Alimentation des animaux (Agric.)
CONT

Floconnage des céréales fourragères :cuisson à la vapeur et passage en laminoir.

Spanish

Save record 27

Record 28 1993-06-15

English

Subject field(s)
  • Ovens, Furnaces and Boilers (Heating)
  • Pulp and Paper
DEF

A combination unit in a pulp mill used to recover the spent chemicals from cooking liquor and to produce steam.

OBS

According to The Dictionary of Paper (APAPE, 1981) and the Pulp and Paper Dictionary (LAPUP), "recovery boiler" and "recovery furnace" are not synonymous. "Recovery furnace" is more specific than "recovery boiler".

French

Domaine(s)
  • Fours et chaudières (Chauffage)
  • Pâtes et papier
DEF

Chaudière employée dans une usine de pâtes et papier afin de brûler la matière organique dissoute dans la lessive au cours de la cuisson. La récupération des réactifs permet de produire de la vapeur.

Spanish

Save record 28

Record 29 1993-03-25

English

Subject field(s)
  • Pulp and Paper
CONT

The Messing and Durkee [digester] ... design of inclined tube with conveyor flights .... By using two M & D tubes in series ... it is possible to maintain better control over the impregnation stage. It has been shown that, with complete impregnation, the cooking stage can be carried out very quickly in a high-temperature steam atmosphere. This technique [is] known as "rapid vapor phase cooking" ....

French

Domaine(s)
  • Pâtes et papier

Spanish

Save record 29

Record 30 1993-02-25

English

Subject field(s)
  • Pulp Preparation (papermaking)
DEF

The unit in a sulfate pulp mill in which concentrated spent cooking liquor (black liquor) is burnt to a smelt to recover inorganic sodium salts and to generate steam.

French

Domaine(s)
  • Préparation de la pâte à papier
CONT

Le combustible brûlé dans la chaudière de récupération, ou chaudière à liqueur noire («recovery furnace»), est essentiellement la matière organique (surtout la lignine et les hémicelluloses) dissoute dans la lessive au cours de la cuisson.

OBS

Il existe deux procédés principaux de fabrication de la pâte cellulosique : le procédé au bisulfite, acide, et le procédé au sulfate, basique. Les caractéristiques des liqueurs résiduaires(«spent liquor») de ces deux procédés, et partant, les procédés de récupération des réactifs, diffèrent considérablement. Toutefois, dans tous les cas, l'objectif est de tirer parti de la chaleur latente(«latent heat») des matières combustibles. Les réactifs de la liqueur blanche, dégradés pendant la cuisson, sont récupérés sous forme de sels, tandis que les fumées, ou gaz de combustion(«flue gas»), servent à produire de l'eau chaude ou de la vapeur pour les lessiveurs, les évaporateurs, la sécherie de la machine à papier, etc.

Spanish

Save record 30

Record 31 1992-06-30

English

Subject field(s)
  • Pulp and Paper
DEF

A chip cooking process sometimes used in a sulfite pulp mill in which fully impregnated chips are separated from the excess impregnation liquor. Cooking subsequently takes place predominately in a vapor phase.

French

Domaine(s)
  • Pâtes et papier

Spanish

Save record 31

Record 32 1991-08-23

English

Subject field(s)
  • Translation and Interpretation
  • Food Industries

French

Domaine(s)
  • Traduction et interprétation
  • Industrie de l'alimentation
OBS

végétaux NDB

Spanish

Save record 32

Record 33 1989-01-05

English

Subject field(s)
  • Restaurant Equipment
  • Industrial Tools and Equipment
OBS

In list of kitchen equipment: grills, ovens, steam lines (3m x 0.9 m x 0.6 m)

French

Domaine(s)
  • Équipement (Restaurants)
  • Outillage industriel

Spanish

Save record 33

Record 34 1988-11-21

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Industrial Tools and Equipment
OBS

hot breakers-steam cooking coils

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Outillage industriel
OBS

ENCLI, vol. 1, p. 307

Spanish

Save record 34

Record 35 1988-02-23

English

Subject field(s)
  • Wood Drying

French

Domaine(s)
  • Séchage du bois

Spanish

Save record 35

Record 36 1986-09-02

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires

Spanish

Save record 36

Record 37 1986-09-02

English

Subject field(s)
  • Restaurant Equipment
CONT

Another remaining major barrier to heat transfer in steam cooking has been the condensate that normally forms on the food. Cleveland has overcome this problem with forced convection steam. The turbulent force of the steam literally strokes off the condensate, so the food surface is more accessible to the available heat energy.

French

Domaine(s)
  • Équipement (Restaurants)
CONT

L'autre obstacle primordial au transfert de la chaleur dans la cuisson à la vapeur était la condensation qui se formait normalement sur les aliments. Celevelant a résolu le problème par la vapeur à convection forcée. La turbulence de la vapeur élève vraiment la condensation, ce qui rend la surface de l'aliment plus accessible à l'énergie de chaleur disponible.

Spanish

Save record 37

Record 38 1986-09-02

English

Subject field(s)
  • Restaurant Equipment
CONT

The compensating timer will automatically adjust the length of time the steam is on. Then, the steam will shut off and a visual and audible signal given to the operator. Uniform quality results every time - no matter who is using the Cleveland Convection Steamer.

French

Domaine(s)
  • Équipement (Restaurants)
CONT

La minuterie compensatrice ajuste automatiquement la durée de cuisson selon l'état de l'aliment. Quand l'aliment est prêt, la vapeur est coupée. Un interrupteur automatique et un signal sonore entrent en jeu. Une qualité uniforme en résulte... peu importe qui opère le Convection Steamer [marque déposée] Cleveland.

Spanish

Save record 38

Record 39 1986-09-02

English

Subject field(s)
  • Restaurant Equipment
CONT

Air in a steam environment has proved to be a major barrier to efficient heat transfer. So the Cleveland Convection Steamer is designed to purge the air from the cooking compartment.

French

Domaine(s)
  • Équipement (Restaurants)
CONT

Dans un milieu de vapeur, l'air se révélait un obstacle important au transfert efficace de l'énergie. Le Convection Steamer [marque déposée] Cleveland, par sa conception, laisse échapper l'air de la chambre de cuisson par le truchement d’un courant continu de vapeur pure en turbulence.

Spanish

Save record 39

Record 40 1986-06-18

English

Subject field(s)
  • Restaurant Equipment
CONT

Stainless Steel Steam Jacketed Roaster for quantity roasting.

French

Domaine(s)
  • Équipement (Restaurants)
CONT

Rôtissoire à vapeur en acier inoxydable pour cuisson en quantité.

Spanish

Save record 40

Record 41 1986-05-27

English

Subject field(s)
  • Restaurant Equipment

French

Domaine(s)
  • Équipement (Restaurants)

Spanish

Save record 41

Record 42 1985-10-01

English

Subject field(s)
  • Papermaking Machines

French

Domaine(s)
  • Machines à papier
DEF

Lessiveur dont la température de cuisson est obtenue et maintenue par injection de vapeur.

Spanish

Save record 42

Record 43 1985-10-01

English

Subject field(s)
  • Steam-Powered Machines and Condensers
  • Papermaking Machines

French

Domaine(s)
  • Machines à vapeur et condenseurs
  • Machines à papier
DEF

Réchauffeur à vapeur, situé à l'extérieur d’un lessiveur à chauffage indirect, servant à élever la température de la liqueur en vue d’obtenir la température de cuisson désirée.

Spanish

Save record 43

Record 44 1976-06-19

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Industrial Techniques and Processes

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Techniques industrielles

Spanish

Save record 44

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