TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

FOUR BOULANGER [3 records]

Record 1 2017-06-29

English

Subject field(s)
  • Cooking Appliances
  • Breadmaking
CONT

The baking oven occupies a position of prime importance among bakery equipment as it performs the vital function of converting the unpalatable raw dough or batter into bread or cake through the medium of heat.

French

Domaine(s)
  • Appareils de cuisson des aliments
  • Boulangerie
CONT

Le four de boulanger consiste, pour les modèles les plus anciens, en une construction massive de maçonnerie, et se chauffe au bois. [...] À ce modèle primitif [...] ont succédé des modèles nombreux de fours chauffés à la houille, au gaz, au gas-oil ou électriquement.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Aparatos para cocinar alimentos
  • Panificación
Save record 1

Record 2 2006-03-18

English

Subject field(s)
  • Breadmaking
CONT

When the oven reaches 600 degrees, [the baker] pulls out the remains of the fire with an ash rake. Then he lets the oven cool to just below 600 degrees, depending on the density of the bread to be baked.

French

Domaine(s)
  • Boulangerie
DEF

Ringard de boulanger, servant à retirer la braise du four.

OBS

Pluriel : des tire-braises ou des tire-braise.

OBS

tire-braises (pl.) : Cette graphie, puisée des Rectifications de l’orthographe recommandées par le Conseil supérieur de la langue française, est attestée dans le Petit Robert (2004).

Spanish

Save record 2

Record 3 2001-07-30

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Breadmaking
CONT

Peel ovens are basically small oven chambers filled by using long-handled wooden peels. The baker's skill in loading proofed doughs satisfactorily is aptly demonstrated in countless small bakeries around the world using this type of oven.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Boulangerie
CONT

Les fours à sole fixe sont essentiellement des petites chambres de cuisson que l'on charge à l'aide de pelles à enfourner en bois, à long manche. Dans d’innombrables petites boulangeries du monde entier, on peut constater l'habileté du boulanger qui enfourne les pâtons levés dans ce genre de four.

Spanish

Save record 3

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