TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

FRUIT BOUCHE [3 records]

Record 1 2014-08-27

English

Subject field(s)
  • Spices and Condiments
  • Culture of Fruit Trees
CONT

Small but symbolic, table olives have been part of everyday life in Spain since ancient times. This gastronomic delicacy comes in a tremendous range of styles ... Spain is the world's leading table olive producer, exporting this healthy, tasty, authentic food to more than 150 countries.

French

Domaine(s)
  • Épices et condiments
  • Arboriculture fruitière
CONT

Le choix de la variété dépendra de la destination finale du fruit : olives de table ou huile d’olive ou les deux. L'olive de table(ou olive de conserve, ou olive de bouche) est le nom générique de l'olive destinée à être consommée. Récoltées avec un soin tout particulier, les olives destinées à la table sont contrairement à celles destinées à l'huile pratiquement récoltées une à une.

Spanish

Save record 1

Record 2 2004-12-13

English

Subject field(s)
  • Botany
  • Culture of Fruit Trees
DEF

The small fleshy fruit of a temperate North American bush or small tree, Asimina triloba.

OBS

The pulp has a rich, custardlike flavor.

OBS

Native to the United States.

OBS

The name "pawpaw" is also used for the fruit of the papaya [Carica papaya].

French

Domaine(s)
  • Botanique
  • Arboriculture fruitière
DEF

Fruit de l’asiminier.

CONT

Dégustation de ma première asimine [...] La couleur de la peau présente des nuances allant du vert au jaune, avec quelques taches marron. [...] Chair de la couleur de la mangue, texture fondante, goût rappelant à la fois celui de la banane et de l'ananas, arôme toutefois moins perceptible en bouche qu'à l'odorat. Les graines assez grosses, aplaties, de couleur marron soutenu et lustrées n’ altèrent pas de façon significative le plaisir de déguster le fruit. Certains cultivars présentent moins de graines.

Spanish

Save record 2

Record 3 1993-07-30

English

Subject field(s)
  • Food Industries
DEF

Fresh fruit, as contrasted to canned, dried, or preserved produce. (based on WINAG, 1962, p. 317)

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
OBS

par opposition aux fruits d’industrie ou de transformation

Spanish

Save record 3

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