TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

FRUIT DESHYDRATE [19 records]

Record 1 2011-08-10

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
DEF

Dried seedless raisins, varieties of Vitis vinifera, family Vitaceae, used mainly in breads and pastries.

OBS

Largely produced in Corinth, Greece.

OBS

dried fruit: Fruit which have been subjected to a process of drying and commonly traded as dried fruits.

OBS

currant: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
OBS

Nom du fruit déshydraté.

OBS

fruit déshydraté : Fruits soumis, à l'étape appropriée de la maturation, au séchage(naturel ou artificiel) en vue de la suppression d’une partie de l'eau qu'ils contiennent, soit pour en augmenter la durée de conservation, soit pour les préparer en vue de différentes utilisations.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
DEF

Pasa que procede de uvas propias de esta región griega y se distingue por su pequeño tamaño y que carece de pepita.

Save record 1

Record 2 2011-02-21

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
  • Food Preservation and Canning
DEF

A fruit subjected at an appropriate stage of maturity to a process of drying (natural or artificial), by removing a major part of [its] water content, either to increase [its] storage life or to prepare [it] for certain uses.

OBS

Commercially classified as dry fruit.

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
  • Conservation des aliments et conserverie
DEF

Fruit soumis, à l’étape appropriée de la maturation, au séchage (naturel ou artificiel), en vue de la suppression d’une partie de l’eau qu’il contient, soit pour en augmenter la durée de conservation, soit pour le préparer en vue de différentes utilisations.

OBS

Commercialisé comme fruit sec.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
  • Conservación de los alimentos y elaboración de conservas
Save record 2

Record 3 2009-05-29

English

Subject field(s)
  • Culture of Fruit Trees
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
OBS

Common name of the dried fruit most commonly traded as dried fruit.

OBS

Terms standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Arboriculture fruitière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
OBS

Nom commun du fruit déshydraté le plus courant dans le commerce.

OBS

Terme normalisé par l’ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Fruticultura
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
Save record 3

Record 4 2009-02-11

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
DEF

The dried fruit of certain varieties of Vitis vinifera.

CONT

[One] of the most popular of all dried fruits, raisins are produced mainly in California and the Middle East.

OBS

raisin: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
OBS

Nom commun du fruit déshydraté utilisé dans le commerce.

OBS

raisin : terme normalisé par l’ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
DEF

Uva seca, enjugada naturalmente en la vid, o artificialmente al sol o por otros procedimientos.

Save record 4

Record 5 2007-08-15

English

Subject field(s)
  • Culture of Fruit Trees
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
OBS

Common name of the dried fruit most commonly traded as dried fruit.

OBS

blackberry: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Arboriculture fruitière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
OBS

Nom commun du fruit déshydraté le plus courant dans le commerce.

OBS

mûre sauvage, mûre de ronce : termes normalisés par l’ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Fruticultura
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
Save record 5

Record 6 2007-05-07

English

Subject field(s)
  • Botany
  • Culture of Fruit Trees
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
OBS

Common name of the dried fruit most commonly traded as dried fruit.

OBS

prune: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Botanique
  • Arboriculture fruitière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
OBS

Nom commun du fruit déshydraté le plus courant dans le commerce.

OBS

pruneau : terme normalisé par l’ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Botánica
  • Fruticultura
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
Save record 6

Record 7 2007-05-07

English

Subject field(s)
  • Botany
  • Culture of Fruit Trees
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
OBS

Common name of the dried fruit most commonly traded as dried fruit.

OBS

mulberry: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Botanique
  • Arboriculture fruitière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
OBS

Nom commun du fruit déshydraté le plus courant dans le commerce.

OBS

mûre blanche : terme normalisé par l’ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Botánica
  • Fruticultura
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
Save record 7

Record 8 2007-04-27

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
  • Culture of Fruit Trees
  • Botany
OBS

Common name of the dried fruit most commonly traded as dried fruit.

OBS

Japanese plum: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
  • Arboriculture fruitière
  • Botanique
OBS

Nom commun du fruit déshydraté le plus courant dans le commerce.

OBS

prune d’Asie : terme normalisé par l’ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
  • Fruticultura
  • Botánica
Save record 8

Record 9 2007-04-23

English

Subject field(s)
  • Botany
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
OBS

Common name of the dried fruit most commonly traded as dried fruit.

OBS

peach: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Botanique
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
OBS

Nom commun du fruit déshydraté le plus courant dans le commerce.

OBS

pêche : terme normalisé par l’ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Botánica
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
Save record 9

Record 10 2007-04-23

English

Subject field(s)
  • Culture of Fruit Trees
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
OBS

Common name of the dried fruit [Berberis vulgaris] most commonly traded as dried fruit.

OBS

Term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Arboriculture fruitière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
OBS

Origine Iran : Petites baies rouges acidulées et parfumées à utiliser entières ou écrasées dans les sauces aigres-douces.

OBS

épine vinette : Nom commun du fruit [Berberis vulgaris] déshydraté le plus plus courant dans le commerce.

OBS

Terme normalisé par l’ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Fruticultura
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
Save record 10

Record 11 2006-03-17

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
OBS

Common name of the dried fruit most commonly traded as dried fruit.

OBS

black currant: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
CONT

Il existe jusqu’à 150 espèces différentes de cassis, variant en goûts et en couleurs. À noter que le cassis est cousin avec la groseille; on l’appelle d’ailleurs la groseille noire.

OBS

Nom commun du fruit déshydraté le plus courant dans le commerce.

OBS

cassis : terme normalisé par l’ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
Save record 11

Record 12 2006-03-15

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
  • Culture of Fruit Trees
OBS

Common name of the dried fruit most commonly traded as dried fruit.

OBS

gooseberry: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
  • Arboriculture fruitière
OBS

Nom commun du fruit déshydraté le plus courant dans le commerce.

OBS

groseille à maquereau : terme normalisé par l’ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
  • Fruticultura
Save record 12

Record 13 2006-03-15

English

Subject field(s)
  • Culture of Fruit Trees
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
OBS

Common name of the dried fruit most commonly traded as dried fruit.

OBS

red currant, white currant: terms standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Arboriculture fruitière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
OBS

Nom commun du fruit déshydraté le plus courant dans le commerce.

OBS

groseille à grappe : terme normalisé par l’ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Fruticultura
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
Save record 13

Record 14 2005-07-14

English

Subject field(s)
  • Botany
  • Culture of Fruit Trees
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
OBS

Common name of the dried fruit most commonly traded as dried fruit.

OBS

wild pear: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Botanique
  • Arboriculture fruitière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
OBS

Nom commun du fruit déshydraté le plus courant dans le commerce.

OBS

poire sauvage : terme normalisé par l’ISO.

Spanish

Save record 14

Record 15 2005-07-14

English

Subject field(s)
  • Botany
  • Culture of Fruit Trees
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
OBS

Common name of the dried fruit most commonly traded as dried fruit.

OBS

sweet cherry: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Botanique
  • Arboriculture fruitière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
OBS

Nom commun du fruit déshydraté le plus courant dans le commerce.

OBS

cerise douce : terme normalisé par l’ISO.

Spanish

Save record 15

Record 16 2005-07-14

English

Subject field(s)
  • Botany
  • Culture of Fruit Trees
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
OBS

Common name of the dried fruit most commonly traded as dried fruit.

OBS

bilberry: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Botanique
  • Arboriculture fruitière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
OBS

Nom commun du fruit déshydraté le plus courant dans le commerce.

OBS

myrtille : terme normalisé par l’ISO.

Spanish

Save record 16

Record 17 2005-07-14

English

Subject field(s)
  • Botany
  • Culture of Fruit Trees
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
OBS

Common name of the dried fruit most commonly traded as dried fruit.

OBS

common jujube: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Botanique
  • Arboriculture fruitière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
OBS

Nom commun du fruit déshydraté le plus courant dans le commerce.

OBS

jujube : terme normalisé par l’ISO.

Spanish

Save record 17

Record 18 2005-01-25

English

Subject field(s)
  • Botany
  • Culture of Fruit Trees
CONT

Pears [are] a distinctive bell shape fruit. Some pears have knobby lobes at the base of the fruit while others are smooth at the base. The skin of the fruit ranges in color from green, yellow, red, brown, pink, or a combination of these colors. Pear flesh is white and juicy and grainy in texture.

OBS

Common name of the dried fruit most commonly traded as dried fruit.

OBS

pear: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Botanique
  • Arboriculture fruitière
DEF

Fruit du poirier, charnu, à pepins, de forme oblongue.

OBS

Nom commun du fruit déshydraté le plus courant dans le commerce.

OBS

poire : terme normalisé par l’ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Botánica
  • Fruticultura
Save record 18

Record 19 1997-01-10

English

Subject field(s)
  • Culture of Fruit Trees
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
OBS

European plum = prune (correct) = Prunus domestica subsp. domestica.

French

Domaine(s)
  • Arboriculture fruitière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
OBS

la petite prune italienne bleue.

OBS

Prune-nom commun du fruit déshydraté le plus courant dans le commerce.

Spanish

Save record 19

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