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The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

LAIT ECREME [80 records]

Record 1 2025-01-20

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
  • Collaboration with the FAO
DEF

A product obtained by concentrating milk protein by ultrafiltration of milk, partly skimmed milk, or skimmed milk.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Collaboration avec la FAO
DEF

Produit obtenu après concentration des protéines du lait par ultrafiltration du lait, du lait partiellement écrémé ou du lait écrémé.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
  • Colaboración con la FAO
CONT

El retentado de la leche es el producto que se obtiene de la concentración de la proteína de la leche mediante ultrafiltración de leche, leche parcialmente desnatada o leche desnatada.

Save record 1

Record 2 2024-10-07

English

Subject field(s)
  • Industrial Tools and Equipment
  • Cheese and Dairy Products
  • Milking Equipment (Agriculture)
  • Cattle Raising
CONT

The milk, at pasteurization temperature and under pressure, flows through the holding tube where it is held for at least 16 [seconds].

French

Domaine(s)
  • Outillage industriel
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Traite mécanique (Agriculture)
  • Élevage des bovins
OBS

Le lait écrémé est ensuite chauffé jusqu'à 74 °C et est maintenu à cette température pendant 15 [secondes] dans un chambreur tubulaire.

Spanish

Save record 2

Record 3 2022-03-31

English

Subject field(s)
  • Food Additives
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
OBS

Means (a) flour or meal prepared from grain or potatoes, (b) processed wheat flour containing not less than the equivalent of 80 per cent dextrose, as determined by a method approved by the President of the Agency [Canadian Food Inspection Agency], (c) bread, biscuit or bakery products, except those containing or made with a legume, or (d) milk powder, skim milk powder, buttermilk powder or whey powder ...

French

Domaine(s)
  • Additifs alimentaires
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
OBS

Désigne a) de la fleur ou de la farine provenant de céréales ou de pommes de terre, b) de la farine de blé traité et contenant au moins l'équivalent de 80 pour cent de dextrose, suivant un procédé de dosage approuvé par le président de l'Agence [Agence canadienne d’inspection des aliments], c) du pain, des biscuits et d’autres produits de boulangerie, sauf ceux qui contiennent de la farine de légumineuse ou qui sont fabriqués avec de la farine de légumineuse, ou d) de la poudre de lait, de la poudre de lait écrémé, de la poudre de lait de beurre et de la poudre de petit-lait [...]

Spanish

Save record 3

Record 4 2019-05-31

English

Subject field(s)
  • Chocolate and Confectionery
  • Collaboration with the FAO
CONT

White chocolate is a blend of cocoa butter, sugar, milk or milk products plus allowed additives.

French

Domaine(s)
  • Confiserie et chocolaterie
  • Collaboration avec la FAO
DEF

Produit exempt de matières colorantes obtenu à partir de beurre de cacao et de saccharose, ainsi qu'à partir de lait ou de matières provenant de la déshydratation partielle ou entière du lait entier ou du lait partiellement ou entièrement écrémé et éventuellement de crème, de crème partiellement ou entièrement déshydratée, de beurre ou de graisse.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos de confitería y chocolatería
  • Colaboración con la FAO
Save record 4

Record 5 2019-05-31

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
CONT

Fat-filled milk powder (FFMP) is milk powder that has a fat content similar to whole milk powder, but instead of butterfat contains vegetable fats, for example palm oil. The fat is added to skim milk and then the product is dried to create a cheaper alternative to whole milk powder.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

Les échanges de lait en poudre réengraissé(lait écrémé en poudre avec adjonction d’huile végétale) ne sont pas pris en compte, mais augmentent notamment entre l'Union européenne et l'Afrique.

Spanish

Save record 5

Record 6 2018-09-11

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
DEF

The dry product obtained by separating, washing and drying the coagulum of skim milk, where the coagulum is obtained by precipitation with a food grade acid.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
DEF

Produit obtenu par la séparation, le lavage et le séchage du coagulum de lait écrémé, le coagulum étant réalisé par précipitation au moyen d’un acide alimentaire.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
DEF

Producto lácteo obtenido mediante la separación, lavado y secado del coágulo de la leche desnatada (descremada) y/o de otros productos obtenidos de la leche, el coágulo se obtiene mediante la reacción del cuajo u otras enzimas coagulantes.

Save record 6

Record 7 2018-03-09

English

Subject field(s)
  • Recipes
DEF

A dish made in many forms and of various ingredients, as flour, rice, tapioca, or the like, together with milk, eggs, and either fruit or condiments or other seasoning, usually sweetened.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
DEF

Entremets à base de lait écrémé, de sucre, d’huile végétale hydrogénée, d’amidon modifié et de différents produits chimiques, aromatisé artificiellement et coloré.

OBS

L’entremets abusivement appelé «pouding» ou «cossetarde» est généralement une crème prise ou encore une crème au four, une crème aux œufs, une crème renversée, etc., selon le cas, si le produit fini est ferme. S’il est semi-liquide, comme ceux que l’on vend en conserve, il s’agit d’une crème-dessert [...]

Spanish

Save record 7

Record 8 2017-12-15

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

poudre de lait partiellement écrémé : équivalent adopté par le Comité intergouvernemental de terminologie de l'industrie laitière.

Spanish

Save record 8

Record 9 2017-12-08

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
CONT

... major products exported (in monetary terms) were ice cream which accounted for 25% of total exports, followed by cheese (22%), whey products (16%), products consisting of natural milk constituents (PCNMC) or milk protein concentrates (MPC) (12%) and skim milk powder (6%).

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

[...] les principaux produits exportés(en valeur monétaire) ont été la crème glacée(25 % du total des exportations), suivie par le fromage(22 %), les produits à base de lactosérum(16 %), les produits constitués de composants naturels du lait(PCCNL)(12 %) et la poudre de lait écrémé(6 %).

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
Save record 9

Record 10 2017-08-09

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
  • Regulations and Standards (Food)
CONT

... milk product means any of the following, namely, (a) partly skimmed milk, skim milk, cream, buttermilk, whey and whey cream, (b) milk in concentrated, dried, frozen or reconstituted form and any product referred to in paragraph (a) in concentrated, dried, frozen or reconstituted form, (c) butter, butter oil and whey butter, (d) milk solids, and (e) whey protein concentrate ...

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
CONT

produit du lait. a) Le lait partiellement écrémé, le lait écrémé, la crème, le babeurre, le lactosérum ou la crème de lactosérum; b) le lait sous forme concentrée, desséchée, congelée ou reconstituée, ou tout produit visé à l'alinéa a) sous forme concentrée, desséchée, congelée ou reconstituée; c) le beurre, l'huile de beurre et le beurre de lactosérum; d) les solides du lait; e) le concentré protéique de lactosérum.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
Save record 10

Record 11 2017-06-30

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
CONT

If allowed by national legislation or otherwise identified to the consumer in the country where the product is sold, "whole milk powder" may be designated "full cream milk powder" ...

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

La PLE offre toutes les qualités attrayantes du lait, sous forme sèche. C’est un ingrédient important dans la fabrication d’un grand nombre de produits alimentaires.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
Save record 11

Record 12 2017-05-02

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
  • Regulations and Standards (Food)
CONT

Whey powder is finding increasing use as an economic source of milk solids in food manufacture. The main applications are in bakery products, ice-cream and dry mixes with smaller amounts used in confectionery and margarine.

Key term(s)
  • powdered whey

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
CONT

[...] il est possible d’augmenter le pourcentage de solides non gras dans le mélange à yogourt par l'addition de poudre de lait écrémé ou de lait écrémé évaporé ou par l'addition de lactosérum ou de poudre de lactosérum.

OBS

poudre de lactosérum : équivalent adopté par le Comité intergouvernemental de terminologie de l’industrie laitière.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
Save record 12

Record 13 2016-10-26

English

Subject field(s)
  • Animal Feed (Agric.)
CONT

Based on the provisions of Article 13 of the Customs Tariff Law, he who wants to import, with customs duty exempted, skimmed milk powder so as to produce animal feed through mixing the powder concerned with other materials shall take the following steps so that the powder concerned will not be diverted to uses other than animal feed: ... He shall deliver the skimmed milk powder to his factory ... and mix it with fish meal, chrysalis meal or fish soluble.

French

Domaine(s)
  • Alimentation des animaux (Agric.)
CONT

Conformément à l'article 13 de la Loi douanière, quiconque désire importer du lait écrémé en poudre en franchise des droits de douane pour fabriquer des aliments pour animaux en le mélangeant à d’autres matières [...] est tenu de livrer le lait écrémé en poudre ainsi importé à son établissement, [...] et de le mélanger avec de la farine de poisson, de la farine de chrysalides ou des solubilisés de poisson.

OBS

farine de chrysalides : terme extrait du «Glossaire de l’agriculture» et reproduit avec l’autorisation de l’Organisation de coopération et de développement économiques.

Spanish

Save record 13

Record 14 2015-01-09

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
CONT

A bacterial starter is added to warm milk that may be standardized to adjust the fat content.

OBS

[It] is necessary to remove some fat to provide a uniform and economically competitive product.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

[Le] lait doit être standardisé. Cette opération consiste à régler sa composition [...] par addition de crème ou de lait écrémé au lait mis en œuvre selon que celui-ci présente un excès d’extrait sec dégraissé ou, au contraire, un excès de matière grasse.

OBS

Selon que le fromage sera plus ou moins riche que le lait initial en matière grasse, on règlera la teneur par addition de lait écrémé pour l'abaisser ou par addition de crème pour l'augmenter.

Spanish

Save record 14

Record 15 2014-05-12

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
DEF

The act of taking from the surface, as cream from milk.

CONT

As long as the percent of fat alone has been lowered and not the solids-not-fat, the method of adulteration is by skimming only.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
DEF

Opération ayant pour but de séparer partiellement ou totalement la matière grasse du lait.

CONT

Reposant sur la différence de densité des globules gras et du lait écrémé, l'écrémage peut être réalisé en laissant monter la crème à la surface du lait(crémage) ou, pour l'accélérer, par centrifugation dans une écrémeuse.

OBS

Équivalent adopté par le Comité intergouvernemental de terminologie de l’industrie laitière.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
DEF

[Acción de] extraer la materia grasa que contiene la leche.

Save record 15

Record 16 2014-04-07

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
DEF

A protein material precipitated from skimmed milk by the action of either rennet or dilute acid.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
DEF

Matière, à base de protéine du lait écrémé, précipitée par la présure ou un acide dilué.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
DEF

Material a base de proteína precipitado de la leche descremada, sea por la acción del cuajo o de ácido diluido.

OBS

Proteína más importante de la leche, se encuentra formando una mezcla heterogénea, tiene la propiedad de coagularse en presencia de cuajo de ternero y de los ácidos, originando la masa principal del queso.

Save record 16

Record 17 2013-07-15

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
  • Regulations and Standards (Food)
OBS

By definition, the term "light," "light-style" or "lite-style" can only be applied to cheeses that have a 25% or more reduction in milk fat content compared to their "regular" counterparts.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
CONT

Fromages allégés. Ce sont des fromages fabriqués suivant diverses modalités fromagères, à partir de lait plus ou moins écrémé, d’où un taux de matière grasse par rapport à la matière sèche beaucoup plus bas que le fromage normal correspondant.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
DEF

Queso cuyo contenido de grasa es al menos un 25% menor en relación al contenido de grasa del original.

Save record 17

Record 18 2013-03-28

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
OBS

A mixture of any dairy product or dairy products with skim milk.

Key term(s)
  • blended skimmed milk powder

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
DEF

Mélange d’un ou de plusieurs produits laitiers avec du lait écrémé.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
CONT

Mezcla de leche desnatada en polvo y de sus desnaturalizantes.

Save record 18

Record 19 2011-10-28

English

Subject field(s)
  • Bioengineering
CONT

Add 1 ml of the washed cell suspension to a 15 ml conical centrifuge tube and pellet the cells by centrifuging for 5 min at 200 g.

French

Domaine(s)
  • Technique biologique
CONT

À 1 portion de suspension de cellules lavées, ajouter 1 portion de lait écrémé en poudre reconstitué(double concentration) que l'on prépare en dissolvant 200 g de lait écrémé en poudre dans 1 litre d’eau distillée, le tout passant à l'autoclave à 121º pendant 15 minutes.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Bioingeniería
Save record 19

Record 20 2011-09-28

English

Subject field(s)
  • Scientific Research Equipment
  • Bioengineering
OBS

Term(s) taken from a Canadian laboratory-equipment company's catalogue.

French

Domaine(s)
  • Matériel et équipement (Recherche scientifique)
  • Technique biologique
OBS

Terme(s) tiré(s) du catalogue d’une compagnie canadienne d’équipement de laboratoire.

Spanish

Save record 20

Record 21 2011-08-09

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
DEF

Milk which has been reduced to 1/2 or less of its original water content.

CONT

At present, Canadian law recognizes three types of evaporated milk, which are classified according to their fat content into regular, skim, and partly skimmed milk.

OBS

The moisture is removed by evaporation. The milk contains no sugar and has a standardized amount of milk fat and milk solids, and is sterilized.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
DEF

Produit d’une concentration du lait par la chaleur, suivie d’une stérilisation en contenants hermétiques.

CONT

La loi canadienne reconnaît actuellement trois variantes de lait évaporé selon la teneur en matières grasse : régulier, écrémé et partiellement écrémé.

OBS

Le terme «lait concentré» a été adopté par le Comité intergouvernemental de terminologie de l’industrie laitière.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
DEF

Leche que se obtiene mediante una deshidratación parcial de la leche, su conservación se asegura mediante la esterilización.

CONT

[Leche evaporado no es sinónino de leche concentrada]. La leche evaporada es una leche de vaca esterilizada privada de parte de su agua de constitución. La leche concentrada es la leche de vaca pasterizada y privada de una mayor proporción de su agua de constitución que la evaporada. En el primer caso es necesaria la esterilización, ya que el grado de concentración es bajo (de alrededor del 26-30%) y puede haber desarrollo microbiano. En el caso de la concentrada basta una pasteurización, ya que el alto grado de concentración (42%) evita el desarrollo de microorganismos.

Save record 21

Record 22 2011-08-02

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
CONT

Flavored milks are whole milks that contain added flavoring materials, such as chocolate, vanilla, and fruit flavors. If the product is to contain less than the milk fat content of whole milk, it must be labeled as a "Milk Drink," "Flavored Milk Drink," or "Dairy Drink."

Key term(s)
  • flavoured milk

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

Lait aromatisé. Cette dénomination est réservée aux boissons stérilisées, préparées à l'avance, constituées exclusivement de lait écrémé, ou non, sucré ou non, additionné de substances aromatiques [...]

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
DEF

[Leche] obtenida a partir de la leche entera, parcialmente descremada o descremada pasteurizada, sometida a tratamiento UHT [ultra alta temperatura] o esterilizada, a la que se ha adicionado saborizantes, aromatizantes, edulcorantes y estabilizantes autorizados [...] con el objeto de obtener un producto con caracteres organolépticos diferentes.

Save record 22

Record 23 2011-05-17

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

Règlement sur les produits laitiers, Loi sur les produits agricoles au Canada.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Productos lácteos
CONT

Los quesos de leche descremada tienen un mínimo de 30% de proteína y 50% de humedad, como máximo.

Save record 23

Record 24 2011-02-07

English

Subject field(s)
  • Cattle Raising
CONT

The milk phase starts at birth and ends at two months old. The aim during this period is to reach at least 14 kg in body weight - an increase of 10 kg (170 g/day).

CONT

... the artificially reared lambs grew slightly faster than the other, up to the end of the milk phase (45 days).

CONT

Up to two concentrate feeding stands can be connected to every machine. They allow a well-measured dosing of concentrate feed to calves in or after the milk phase.

French

Domaine(s)
  • Élevage des bovins
CONT

L'élevage des jeunes bovins : 1) phase lactée 2) phase d’élevage. 1) Phase lactée :[...] Dans les races à viandes, le veau accompagne sa mère au pâturage jusqu'à 7 ou 8 mois, d’où un sevrage progressif [...]; dans les races laitières au contraire, [...] le veau est séparé de sa mère soit à sa naissance, soit au cours de ses premières semaines. Dans ce cas, on lui donne systématiquement le lait produit par sa mère dans les premiers jours [...], alors qu'au bout de cette période, on peut remplacer le lait maternel commercialisé par des aliments d’allaitement plus économique(poudre de lait écrémé) [...]. Par ailleurs, on distribue précocement des aliments concentrés [...] et du foin de qualité pour permettre au jeune veau de développer rapidement son rumen [...]. [Source : Grande encyclopédie Larousse, à BOVINS, p. 1942. ]

Spanish

Save record 24

Record 25 2011-01-21

English

Subject field(s)
  • Chemical Elements and Compounds
  • Food Additives
  • Atmospheric, Climatic and Meteorological Phenomena
Universal entry(ies)
C2H6S
formula, see observation
75-18-3
CAS number
DEF

A colorless, volatile liquid, slightly miscible with water, occurring naturally in cheeses, skim milk, caseinate, coffee, [which is used as a] flavoring [agent] for beverages, ice cream [and] candy.

CONT

Microorganisms in the surface layers of the ocean are known to produce dimethylsulfide, DMS, which escapes into the atmosphere. DMS in the air leads to the production of particles that act as seeds, or nuclei, for cloud droplets to form. More solar energy means more DMS, which means more cloud cover and less solar energy reaching the sea -- a stabilizing, negative feedback, just the opposite of the kind of runaway positive feedback envisaged in Mahlman's scary scenario.

OBS

Chemical formula: C2H6S

French

Domaine(s)
  • Éléments et composés chimiques
  • Additifs alimentaires
  • Phénomènes météorologiques, climatiques et atmosphériques
Entrée(s) universelle(s)
C2H6S
formula, see observation
75-18-3
CAS number
DEF

Liquide incolore, volatil, peu miscible à l'eau, naturellement présent dans le fromage, le lait écrémé, le caséinate, le café, [que l'on utilise comme] aromatisant pour [les] boissons, [les] crèmes glacées [et les] bonbons.

CONT

De nombreuses espèces planctoniques fabriquent de grandes quantités de diméthylsulfure, ou DMS. Lorsqu’il se trouve oxydé et transformé en aérosol sulfaté, le DMS fournit la majeure partie des noyaux de condensation qui sont à l’origine des nuages au-dessus des régions océaniques éloignées des continents.

OBS

Formule chimique : C2H6S

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Elementos y compuestos químicos
  • Aditivos alimentarios
  • Fenómenos meteorológicos, climáticos y atmosféricos
Entrada(s) universal(es)
C2H6S
formula, see observation
75-18-3
CAS number
DEF

Líquido incoloro volátil de olor desagradable; soluble en alcohol y éter; insoluble en agua. Probablemente tóxico. Inflamable y explosivo.

OBS

Fórmula química: C2H6S

Save record 25

Record 26 2010-02-24

English

Subject field(s)
  • Breadmaking
CONT

[Skim milk powder] prevents loaf volume depression in bakery products.

French

Domaine(s)
  • Boulangerie
CONT

L'ajout de poudre de lait écrémé [...] prévient l'affaissement des produits de boulangerie.

Spanish

Save record 26

Record 27 2009-09-08

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
  • Beverages
CONT

In the work to be described in this paper, the effect of extrusion on the calories density of corn-soy blend gruels was investigated. Comparisons are made between corn-soy milk (CSM) and instant corn-soy milk (ICSM) as made commercially and distributed in the US Food for Peace Program.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
CONT

À défaut de lait écrémé en poudre, on peut recourir à toutes sortes d’aliments riches en protéines, dont beaucoup sont à base de soja ou d’autres légumineuses déshuilées. Actuellement les programmes d’aide alimentaire permettent d’obtenir des préparations de maïs-soja-lait(CSM), de maïs-soja(CSB) ou d’autres mélanges pour les programmes d’alimentation des enfants.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
  • Bebidas
Save record 27

Record 28 2009-03-24

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
  • Industrial Techniques and Processes
CONT

In the MMV [Maubois, Mocquot, Vassal] process ... whole or skimmed milk is concentrated three- to five- fold to produce a pre-cheese concentrate that can be used directly to produce soft-cheese and yogurt.

OBS

UF [ultrafiltration] is likely to be most profitable when applied to unstructured cheese varieties containing low TS (total solids) such as Ricotta and Cast Feta since concentration of milk gives a retentate ("pre-cheese") with the same TS as the final cheese.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Techniques industrielles
DEF

Produit liquide résultant de la concentration du lait par ultrafiltration, avant coagulation, ce qui permet de supprimer ou de réduire la phase d’égouttage du caillé en fabrication fromagère.

OBS

L'ultrafiltration du lait écrémé laisse dans le préfromage liquide les protéines solubles du lait qui sont normalement évacuées dans le sérum en fromagerie classique. Leur maintien dans le caillé permet des gains de rendement notables de l'ordre de 16 à 20 %.

OBS

Les principales applications du préfromage liquide sont la fabrication de Féta, de fromage frais de type «faisselle» et de type lissé et de fromage à pâte molle.

Spanish

Save record 28

Record 29 2009-02-06

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

Équivalent adopté par le Comité intergouvernemental de terminologie de l’industrie laitière.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
Save record 29

Record 30 2009-02-06

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
Key term(s)
  • skim milk powder solid

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
Key term(s)
  • solide de lait écrémé

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
Save record 30

Record 31 2009-02-06

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
Save record 31

Record 32 2009-02-06

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
DEF

Fresh sweet milk from which only the fat and water have been removed.

CONT

Dried skim milk is a high-quality protein source but not economical for any use other than in milk replacers.

OBS

The nonfat portion - more than two-thirds of the total food solids in whole milk is concentrated in nonfat dry milk. [Furnished by the American Dairy Products Institute]

Key term(s)
  • dry skim milk

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

Le lait écrémé en poudre est une source de protéines de haute qualité mais ne peut être employé économiquement que dans les aliments de remplacement du lait.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
DEF

Producto obtenido mediante la eliminación casi total del agua de constitución de la leche descremada pasteurizada.

Save record 32

Record 33 2009-01-26

English

Subject field(s)
  • Food Industries
CONT

Instant puddings are formulated with pregelatinized starch and disperse rapidly in cold milk.

OBS

Dict. of Nutrition and Food Technology, 1982.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
OBS

crème-dessert : Entremets à base de lait écrémé, de sucre, d’huile végétale hydrogénée, d’amidon modifié et de différents produits chimiques, aromatisé artificiellement et coloré.

OBS

Cet entremets est vendu dans le commerce sous deux formes : 1. prêt à servir dans des boîtes de conserve de format courant, ou, prêt à manger, dans des mini-boîtes individuelles munies d’un dispositif d’ouverture qui permet la consommation à même la boîte; 2. sous emballage cartonné, poudre à laquelle on ajoute, du lait, sans cuisson.

OBS

pouding : Cette graphie, puisée des Rectifications de l’orthographe recommandées par le Conseil supérieur de la langue française, est attestée dans le Petit Robert (2004).

Key term(s)
  • pudding instantané

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
Save record 33

Record 34 2008-10-10

English

Subject field(s)
  • Food Industries

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation

Spanish

Save record 34

Record 35 2008-07-10

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
DEF

Food made from consolidated curds which have been separated from milk, by a coagulating agent.

OBS

Cheese may be made from the whole milk, skim milk, or cream of any mammal.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
DEF

Produit frais ou affiné, obtenu par égouttage, après coagulation du lait, de la crème, du lait écrémé ou partiellement écrémé, du babeurre ou du mélange de certains ou de tous ces produits.

OBS

Les différents types de fromages présentent des caractères spécifiques liés à la fois au mode de coagulation et d’égouttage et à la flore microbienne qui libère des enzymes responsables de la saveur, de la texture de la pâte ainsi que de l’aspect.

OBS

Équivalent adopté par le Comité intergouvernemental de terminologie de l’industrie laitière.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
DEF

Producto blando, semiduro, duro y extra duro, madurado o no madurado, y que puede estar recubierto, en el que la proporción entre las proteínas de suero y la caseína no sea superior a la de la leche, obtenido mediante: coagulación total o parcial de la proteína de la leche, leche desnatada/descremada, leche parcialmente desnatada/descremada, nata (crema), nata (crema) de suero o leche de mantequilla/manteca, o de cualquier combinación de estos materiales.

CONT

Los españoles consumen un tercio anual del total de queso consumido por los franceses.

Save record 35

Record 36 2007-04-27

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
CONT

Peel and boil fresh potatoes, or prepare frozen or flaked potatoes per the package directions to make enough mashed potatoes for the number of consumers.

OBS

Product obtained by drying potatoes, Solanum tuberosum L., whether or not peeled, which have been steamed or boiled and crushed.

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
CONT

En 1960, Asselbergs, Saidak et Hamilton, à l'Institut de recherches sur les plantes, ont étudié les pommes de terre en granules offertes sur le marché [...] Ils ont constaté que les granules [...] étaient environ deux fois plus petits que les cellules des pommes de terre fraîchement cuites et qu'ils n’ avaient jamais les qualités gustatives des produits frais. Ils ont donc conçu une méthode de fabrication de pommes de terre en flocons ou en cristaux qui ressemblaient beaucoup plus à une purée de pommes de terre fraîche; leur technique consistait à faire bouillir, sécher et mettre en purée des pommes frites, à y ajouter une faible quantité de lait écrémé en poudre, puis à faire passer la purée dans un séchoir à deux tambours [...]. L'écrasement des tambours a été soigneusement réglé pour que la taille des flocons soit égale à celle des cellules d’une pomme de terre fraîchement cuite [...]

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
Save record 36

Record 37 2007-04-16

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
DEF

Milk, especially cow's milk, which has not had any portion of the fat removed.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
DEF

Qualité du lait tel qu’il a été tiré du pis de la vache c’est-à-dire lait auquel on n’a enlevé aucun de ses constituants.

OBS

Par tradition commerciale bien que parfois écrémé [...] le lait à 36 g/l de matière grasse est considéré comme entier.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
Save record 37

Record 38 2007-04-16

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
Save record 38

Record 39 2007-02-10

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
DEF

A typical product of cheese factories in the plain ... obtained as a result of coagulation of milk from the two daily milkings and eventually a small percentage of sheep - goat milk, generally pasteurised, with liquid rennet of a calf.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
DEF

Fromage italien à pâte dure et pressée, fait à partir de lait partiellement écrémé et à saveur forte.

OBS

C’est un fromage blanc, à la texture compacte et à la saveur forte et salée.

Spanish

Save record 39

Record 40 2006-04-06

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
OBS

Yoghurt or Yoghourt (traditional spellings) or yogurt (modern spelling) is a dairy product produced by bacterial fermentation of milk. Any sort of milk may be used to make yogurt, but modern production is dominated by cow's milk.

Key term(s)
  • skim milk yoghourt
  • skim milk yogourt

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

yogourt : Cette graphie, puisée des Rectifications de l’orthographe recommandées par le Conseil supérieur de la langue française, est attestée dans le Petit Robert (2006).

Spanish

Save record 40

Record 41 2006-03-16

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
  • Industrial Techniques and Processes
CONT

In the absence claim is intended to apply to both the milk and the condensed skim milk, the truthfulness of the claim and the concomitant statements on the carton are suspect and require a reasonable basis of substantiation and verification.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Techniques industrielles
CONT

Le lait condensé(non sucré) et le lait condensé sucré dans des emballages pour le commerce de détail sont utilisés en tant qu'additifs pour différentes recettes de cuisine. On utilise souvent le lait condensé non sucré en tant qu'azurant pour le café, mais pas en Suisse où la crème à café s’est imposée. Le lait écrémé condensé et le lait écrémé condensé sucré sont utilisés en tant que produits semi-finis dans la production de denrées alimentaires.

Spanish

Save record 41

Record 42 2005-08-09

English

Subject field(s)
  • Recipes

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
OBS

Produit de la Société McFeeters(Toronto) formé de miel, beurre poudre de petit lait ou de lait écrémé, ou les deux et cannelle.

OBS

Désignation française figurant sur l’emballage de ce produit (Marque Golden Bar).

Spanish

Save record 42

Record 43 2005-06-10

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Save record 43

Record 44 2004-11-02

English

Subject field(s)
  • Agricultural Economics
  • Cheese and Dairy Products
CONT

Although somewhat technical, multiple component pricing (MCP) can be defined as an alternative pricing system that is used to determine the total market value of a unit of raw material that is comprised of two or more component parts. With this pricing system, the price paid for the input product is determined by the value of its separate components in the marketplace.

French

Domaine(s)
  • Économie agricole
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

Les principales réalisations et intérêts du Dr Emmons dans le domaine de la recherche ont été les fromages cottage et cheddar, la poudre de lait écrémé, les nouveaux produits, les enzymes coagulantes du lait, les analyses de laboratoires, la tarification plurifactorielle et les problèmes techniques dans l'industrie laitière.

OBS

Politique laitière.

Spanish

Save record 44

Record 45 2004-02-09

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
CONT

"Certified raw milk" means unpasteurized, marketed milk and includes milk from cows and goats. ... Certified raw skim milk ... means certified raw milk from which milk fat has been removed to reduce its milk fat content.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

Flipse(1954) a montré que la toxicité du lait écrémé cru est due à une fraction associée à la BSA, la lacténine, qui a par ailleurs des propriétés anti-streptococcales et peut être neutralisée par un traitement thermique de 10 minutes à 90 °C.

Spanish

Save record 45

Record 46 2004-01-29

English

Subject field(s)
  • Food Additives
  • Biochemistry
DEF

An enzyme present in intestinal juices and mucosa which catalyses the production of glucose and galactose from lactose.

CONT

Lactase [may be used in milk] destined for use in ice-cream mix [,] partly skimmed milk [,] malted milk ...

French

Domaine(s)
  • Additifs alimentaires
  • Biochimie
DEF

Enzyme du règne animal(suc intestinal) et du règne végétal(pêche, pomme, abricot) catalysant la formation du glucose et du galactose à partir du lactose. On l'emploie dans le lait entier ou partiellement écrémé, le lait malté, les mélanges pour crème glacée.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Aditivos alimentarios
  • Bioquímica
Save record 46

Record 47 2003-06-02

English

Subject field(s)
  • Animal Feed (Agric.)
OBS

All animal protein sources except dried skim milk are rich sources of protein and lysine. In reality, however, they can be of very low value through poor processing.

French

Domaine(s)
  • Alimentation des animaux (Agric.)
OBS

Toutes les sources de protéines animales, à l'exception du lait écrémé en poudre, sont riches en protéines et en lysine. Cependant, un mauvais traitement peut réduire fortement leur valeur.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Alimentación animal (Agricultura)
Save record 47

Record 48 2003-03-31

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
CONT

Cultured dextrose and cultured skim milk are mixtures of propionic, butyric and lactic acids and peptides which act as shelf extenders or preservatives, e.g., to prevent spoilage in salad dressing.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Save record 48

Record 49 2003-03-31

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Save record 49

Record 50 1999-10-18

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
  • Food Industries
DEF

Product resulting from the mixing together and rehydration of multiple individual components of milk such as milkfat, nonfat dry milk and water in proportions to yield the constituent percentage occurring in normal milk product.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Industrie de l'alimentation
OBS

Il ne faut pas confondre «lait imitation»(filled milk) avec «lait recombiné» ni avec «toned milk» car ces deux derniers produits ne contiennent aucun produit de substitution étranger au lait; le «lait recombiné» est du lait écrémé en poudre additionné de butter oil, [...]

Spanish

Save record 50

Record 51 1999-09-07

English

Subject field(s)
  • Chocolate and Confectionery
CONT

Milk chocolate should consist of a mixture of cacao mass, cacao butter, sugar and milk or milk powder. The quantity of cacao mass and cacao butter should amount ... to 25 per cent of the whole.

French

Domaine(s)
  • Confiserie et chocolaterie
DEF

Produit obtenu à partir du cacao en grains, de cacao en pâte, de cacao en poudre ou de cacao maigre et de saccharose, avec ou sans adjonction de beurre de cacao, ainsi qu'à partir de lait ou de matière provenant de la déshydratation partielle ou entière du lait entier ou du lait partiellement ou entièrement écrémé, et éventuellement de crème, de crème partiellement ou entièrement déshydratée, de beurre ou de graisse butyrique.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos de confitería y chocolatería
Save record 51

Record 52 1998-03-09

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
CONT

If a recipe calls for buttermilk or cultured milk, you can make sour milk as a substitute. For each cup you need, take one tablespoon of vinegar or lemon juice, then add enough milk to make one cup. Don't stir. Let it stand for five minutes before using.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

Lait de bovin écrémé, fermenté, et condensé--est le résidu obtenu de l'évaporation de lait de culture écrémé ensemencé de bactéries lactiques.

OBS

Équivalent adopté par le Comité intergouvernemental de terminologie de l’industrie laitière.

Spanish

Save record 52

Record 53 1997-05-06

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
Save record 53

Record 54 1997-04-18

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Cheese and Dairy Products
OBS

skim milk: is that portion of milk that remains after the cream has been removed, in whole or in part ...

OBS

enriched: means the addition of nutrients beyond the levels originally present.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

Terminologie des projets d’aide alimentaire de l’Organisation des Nations Unies pour l’alimentation et l’agriculture.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Productos lácteos
Save record 54

Record 55 1996-02-05

English

Subject field(s)
  • Titles of National Programs (Canadian)
OBS

Canadian Dairy Commission. This program was implemented to encourage the production of specialty powders when milk supplies are plentiful, thereby minimizing the demand for fresh skim milk solids during the fall period when milk production is traditionally low.

French

Domaine(s)
  • Titres de programmes nationaux canadiens
OBS

Commission canadienne du lait. Ce programme a été lancé pour encourager la production de poudres de type spécial lorsque les approvisionnements de lait sont abondants, ce qui a pour effet de minimiser la demande de solides de lait écrémé frais durant la période automnale, lorsque la production laitière est traditionnellement faible.

Spanish

Save record 55

Record 56 1995-02-08

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Save record 56

Record 57 1994-05-19

English

Subject field(s)
  • Titles of Programs and Courses
OBS

Canadian Dairy Commission

French

Domaine(s)
  • Titres de programmes et de cours
OBS

Ce programme permet à la Commission canadienne du lait de détenir des stocks de beurre et de poudre de lait écrémé pour assurer l'approvisionnement en cas de déséquilibre entre la demande et la production

Spanish

Save record 57

Record 58 1994-01-20

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
OBS

When not specifically dry skim milk

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

Parfois il s’agit simplement de poudre de lait écrémé

Spanish

Save record 58

Record 59 1993-04-30

English

Subject field(s)
  • Titles of Documents and Works
OBS

Statistics Canada monthly publication 32-024.

French

Domaine(s)
  • Titres de documents et d'œuvres
OBS

Publication mensuelle 32-024 de Statistique Canada.

Spanish

Save record 59

Record 60 1993-01-20

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Save record 60

Record 61 1992-07-20

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
DEF

Cheese made from skim milk enriched by replacing its butyric fatty material with vegetable oils.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
DEF

fromage obtenu à partir de lait écrémé dans lequel la matière grasse butyrique est remplacée par de l'huile végétale.

Spanish

Save record 61

Record 62 1990-09-07

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Cheese and Dairy Products
OBS

Of skim milk powder

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

De poudre de lait écrémé.

Spanish

Save record 62

Record 63 1989-02-13

English

Subject field(s)
  • Titles of Programs and Courses
  • Agriculture - General
OBS

Proper name adopted by the DTSD-Agriculture (CULSEC).

French

Domaine(s)
  • Titres de programmes et de cours
  • Agriculture - Généralités
OBS

Appellation adoptée par le Comité d’uniformisation linguistique de la DSTM-agriculture (CULSEC).

Spanish

Save record 63

Record 64 1987-11-19

English

Subject field(s)
  • Food Industries
OBS

Refill charge for cream whipper.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
OBS

La crème(conservée) sous pression d’un gaz solvant dans des bombes métalliques est un produit constitué par de la crème à environ 20% de matière grasse additionnée de saccharose(10 à 15%) et d’un stabilisateur qui peut être de l'alginate de sodium(0, 25%). Une addition de 2% de poudre de lait écrémé donne plus de consistance après moussage. Le mélange est maintenu sous pression de protoxyde d’azote et l'expulsion est réalisée à l'aide d’une valve à ressort qui équipe la bombe. Le gaz s’échappe brutalement à la sortie de celle-ci en provoquant le moussage de la crème.(UETEC, 1975, p. 416-417).

Spanish

Save record 64

Record 65 1987-08-20

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
DEF

cultured milk made by the addition of certain organisms to sweet milk.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

Il existe de nombreux [...] types de laits fermentés. Certains [...] se présentent comme des boissons acidifiées. [...] C’est le cas [...] du "babeurre de culture" ou "Buttermilk" [...]

CONT

de babeurre est un lait écrémé ou demi-écrémé qui a subi la fermentation acide.

Spanish

Save record 65

Record 66 1986-05-21

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Save record 66

Record 67 1986-03-02

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Save record 67

Record 68 1986-03-02

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
Key term(s)
  • skimmilk process cheese

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Save record 68

Record 69 1986-02-10

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

Equivalent adopté par le Comité intergouvernemental de terminologie de l’industrie laitière.

Spanish

Save record 69

Record 70 1986-02-10

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

Equivalent adopté par le Comité intergouvernemental de terminologie de l’industrie laitière.

Spanish

Save record 70

Record 71 1986-01-28

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
CONT

The addition of lactose to chocolate milk, buttermilk, and modified skim milk has been advocated in order to improve the flavor and body of the product.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Save record 71

Record 72 1986-01-28

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Save record 72

Record 73 1985-12-20

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

Equivalent adopté par le Comité intergouvernemental de terminologie de l’industrie laitière.

Spanish

Save record 73

Record 74 1985-12-20

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

Equivalent adopté par le Comité intergouvernemental de terminologie de l’industrie laitière.

Spanish

Save record 74

Record 75 1985-09-25

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
DEF

The casein curd resulting from the acidification of buttermilk.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
OBS

[Le babeurre de culture est] un lait écrémé ensemencé de bactéries lactiques acidifiantes et aromatisantes(...) Après ensemencement(...) et incubation pendant une douzaine d’heures, le caillé est brassé, éventuellement salé légèrement(...) puis homogénéisé(...) et refroidi(...)

Spanish

Save record 75

Record 76 1984-05-28

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
DEF

lait écrémé auquel on ajoute 1 à 2% de matière grasse de lait et 2% d’un levain lactique.

Spanish

Save record 76

Record 77 1983-03-08

English

Subject field(s)
  • Food Industries

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation

Spanish

Save record 77

Record 78 1981-12-31

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
OBS

Terme entériné par le Comité intergouvernemental de terminologie de l'industrie laitière.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

Les caséines industrielles sont extraites du lait selon deux procédés essentiels :(...) Dans le premier procédé, le lait écrémé est coagulé par la présure, le caillé obtenu, égoutté et lavé à l'eau, pour donner la caséine humide ou caillebotte(...)

Spanish

Save record 78

Record 79 1976-06-19

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Save record 79

Record 80 1976-06-19

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Save record 80

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