TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

LAIT RECONSTITUE [4 records]

Record 1 2011-10-28

English

Subject field(s)
  • Bioengineering
CONT

Add 1 ml of the washed cell suspension to a 15 ml conical centrifuge tube and pellet the cells by centrifuging for 5 min at 200 g.

French

Domaine(s)
  • Technique biologique
CONT

À 1 portion de suspension de cellules lavées, ajouter 1 portion de lait écrémé en poudre reconstitué(double concentration) que l'on prépare en dissolvant 200 g de lait écrémé en poudre dans 1 litre d’eau distillée, le tout passant à l'autoclave à 121º pendant 15 minutes.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Bioingeniería
Save record 1

Record 2 1997-07-23

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
CONT

Reconstituted milk is the product resulting from the recombining of milk fat and nonfat dry milk or dry milk with water in proportions to yield the constituent percentages occurring in normal milk. For this purpose various forms of milk fat such as butter, anhydrous milk fat, fresh or frozen cream and nonfat dry milk, dry milk, or concentrated milk may be used. The product is practically always homogenized.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
DEF

Substances laitières ou lait en poudre auxquels on a ajouté de l’eau pour reconstituer le lait.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
Save record 2

Record 3 1994-05-02

English

Subject field(s)
  • Food Industries
OBS

e.g. reconstituted milk product, reconstituted juice from concentrate

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
OBS

par exemple jus recomposé à partir de concentré

OBS

Dans le cas du lait reconstitué, produit laitier résultant de l'addition d’eau au produit sec ou concentré en quantité nécessaire pour rétablir le rapport eau matière sèche caractéristique du produit.

Spanish

Save record 3

Record 4 1994-02-08

English

Subject field(s)
  • Animal Diseases
CONT

Dietary diarrhea occurs in all species and all ages but is most common in the newborn which ingests too much milk or a diet which is indigestible.

French

Domaine(s)
  • Maladies des animaux
CONT

Diarrhée d’origine nutritionnelle. Chez le veau, la diarrhée peut être provoquée par une erreur nutritionnelle qui se transforme ensuite facilement en colibacillose secondaire. Une buvée trop rapide, l'absorption d’une grande quantité de lait froid ou de lait trop gras, le passage brutal du lait de vache au lait reconstitué ou à une alimentation solide peuvent constituer des facteurs déterminants. [...]

Spanish

Save record 4

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