TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

LAIT REMPLACEMENT [6 records]

Record 1 2021-10-08

English

Subject field(s)
  • Animal Feed (Agric.)
DEF

A substitute for fresh whole milk, fortified with vitamins and minerals, [that is] used as a nutrient source for young animals.

French

Domaine(s)
  • Alimentation des animaux (Agric.)
DEF

Substitut du lait entier frais, enrichi de vitamines [et] de minéraux, [qui est employé comme] source d’éléments nutritifs pour les jeunes animaux.

Key term(s)
  • lacto-remplaceur

Spanish

Save record 1

Record 2 2009-09-08

English

Subject field(s)
  • Beverages

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
DEF

Produit de remplacement du lait, généralement fabriqué avec de la graisse ou de l'huile végétale et des protéines végétales provenant de soja.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Bebidas
OBS

Con respecto a la aportación de proteínas, la leche de soja es un sustitutivo ideal a la leche.

OBS

El término sustituto se aplica a personas, mientras que sustitutivo se refiere a aquello que puede reemplazar a algo en el uso, de acuerdo con la Real Academia Española.

Save record 2

Record 3 2009-02-06

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
DEF

Fresh sweet milk from which only the fat and water have been removed.

CONT

Dried skim milk is a high-quality protein source but not economical for any use other than in milk replacers.

OBS

The nonfat portion - more than two-thirds of the total food solids in whole milk is concentrated in nonfat dry milk. [Furnished by the American Dairy Products Institute]

Key term(s)
  • dry skim milk

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

Le lait écrémé en poudre est une source de protéines de haute qualité mais ne peut être employé économiquement que dans les aliments de remplacement du lait.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
DEF

Producto obtenido mediante la eliminación casi total del agua de constitución de la leche descremada pasteurizada.

Save record 3

Record 4 2003-12-05

English

Subject field(s)
  • Titles of Legal Codes
  • Marketing
  • Food Industries
  • Baby and Child Care
OBS

Draft; adopted by the Council of Ministers of Health of the Arab Gulf States; January 1984

French

Domaine(s)
  • Titres de codes juridiques
  • Commercialisation
  • Industrie de l'alimentation
  • Soins du bébé et puériculture

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Títulos de códigos jurídicos
  • Comercialización
  • Industria alimentaria
  • Puericultura
Save record 4

Record 5 2001-11-06

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Dietetics
CONT

A mixed diet is one in which some of each of a wide variety of foods are eaten in different combinations, every day. Its virtue lies in the fact that an individual who eats that diet over a long time is certain to get everything her body requires under all circumstances. If what is needed is not in one food, it will be in another. If not enough of one nutrient is eaten at breakfast, the deficiency will be made good at lunch. So if your child does eat a good mixed diet, you need not even try to work out how much she needs or is getting of any specific nutrient because day by day and week by week the two will match up ...

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Diététique
CONT

Il est déconseillé de recourir à des laits de remplacement incomplets du point de vue nutritionnel comme unique alimentation des nourrissons. Par contre, le lait de vache entier pasteurisé est un élément important du régime mixte du nourrisson après l'âge de neuf mois. Dans le cas d’intolérance au lait de vache, il faut continuer à servir les préparations lactées commerciales de soya jusqu'à l'âge de deux ans.

Spanish

Save record 5

Record 6 2000-08-14

English

Subject field(s)
  • Paleontology
CONT

... degree of hypomorphy) of the mutant allele and the degree to which the resulting embryos are dorsalized.

French

Domaine(s)
  • Paléontologie
CONT

Enfin la phase dite de substitution(remplacement des dents de lait par les dents définitives), qui s’achève avec l'apparition de la maturité sexuelle, est deux fois plus longue chez l'homme que chez le chimpanzé. Nouveau processus de post-déplacement, accompagné de manifestations d’hypomorphie : l'homme n’ a pas les canines en croc ni le bourrelet sus-orbitaire de ses cousins. En revanche notre fémur s’allonge beaucoup plus, tandis que la capacité crânienne augmente.

OBS

L’hypomorphose est un processus. Elle ne doit pas être confondue avec l’hypomorphie, qui désigne un état.

Spanish

Save record 6

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