TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

OLIVES VERTES [4 records]

Record 1 2010-06-17

English

Subject field(s)
  • Food Industries
OBS

to debitter: to remove the bitterness from (an edible substance)

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Opération qui consiste à éliminer les principes amers d’un produit alimentaire : la levure de bière est désamérisée par un traitement alcalin.

CONT

Les olives, qu'elles soient vertes ou noires, doivent subir un traitement de désamérisation.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
Save record 1

Record 2 2007-05-07

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
DEF

A variety of green or black olives.

OBS

They're often pitted and stuffed with pimento or garlic. These are the olives that are often put into martinis.

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
DEF

Variété d’olives vertes ou noires.

CONT

La Manzanille est ronde, très charnu, à chair très fine. Elle est utilisée essentiellement comme olive dénoyautée et fourrée. On la cultive surtout en Espagne dans la région de Séville mais aussi en Amérique du Nord et du Sud, en Israël et en Afrique du Nord.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
DEF

Especie de aceituna pequeña muy fina, que se consume en verde, endulzada o aliñada.

Save record 2

Record 3 2001-02-01

English

Subject field(s)
  • Food Industries

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Olives cueillies avant la maturité, adoucies par un court séjour dans de l’eau de chaux et conservées ensuite dans une saumure.

Spanish

Save record 3

Record 4 1996-04-17

English

Subject field(s)
  • Food Industries

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Mélange de cendres de bois et de chaux(ou autre composé alcalin) dans lequel on trempe successivement les olives vertes, ensuite on les rince pour les débarrasser de leur alcalinité et on les conserve dans de l'eau salée, aromatisée.

Spanish

Save record 4

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2025
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: