TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

PIMENT DOUX [12 records]

Record 1 2016-02-17

English

Subject field(s)
  • Botany
  • Vegetable Crop Production
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
Universal entry(ies)
CONT

So named because of their resemblance to cherries, red cherry peppers are deep orange to bright red at maturity. Nearly spherical, slender long stems hold these cherrylike beauties proudly above the foliage of the plant. Ranging from mild to fairly hot, some are quite sweet. They may be small or large and either erect or pendent. Producing smooth rich dark green leaves, this lovely plant is often grown as an ornamental, as well as for its fiery fruit. Cherry peppers are never dried.

French

Domaine(s)
  • Botanique
  • Production légumière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
Entrée(s) universelle(s)
CONT

Piment cerise(assez doux, 1-3, parfois brûlant, 6-7). Comme le fruit auquel il ressemble, il est parfois d’un beau rouge écarlate, avec une chair épaisse. En principe, plus sa couleur est claire(rosé ou jaune pâle), moins il est fort. On le trouve surtout en Hongrie et en Europe de l'Est. Souvent conservé dans du vinaigre, il est utilisé dans les salades et les salsas.

OBS

En forme de cerise de 3,7 cm (1 1/2 pouce) de diamètre. Fruit vert foncé devenant écarlate. Saveur très piquante. Plant de 65 à 72 cm (26 à 29 pouces) et très productif.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Botánica
  • Producción hortícola
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
Entrada(s) universal(es)
Save record 1

Record 2 2016-01-29

English

Subject field(s)
  • Botany
Universal entry(ies)

French

Domaine(s)
  • Botanique
Entrée(s) universelle(s)

Spanish

Save record 2

Record 3 2012-10-09

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
  • Spices and Condiments
DEF

A short, tapering chile with a thick flesh, a moderately hot, green vegetal flavour and a dark green colour ...

OBS

They're available fresh and canned and are used in a variety of sauces, sometimes stuffed with cheese, fish or meat, and in a multitude of dishes.

OBS

A red version is also available; it is a green chile that has been allowed to ripen ...

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
  • Épices et condiments
DEF

Piment relativement doux d’origine mexicaine, vendu frais, séché ou mariné [et qui] devient rouge lorsqu'il est mûr.

CONT

[...] le jalapeño est considéré comme assez doux -- entre 2 500 et 5 000 unités Scoville. Il a une peau lisse et une chair épaisse, et il est surtout utilisé dans les salsas ou comme accompagnement pour les viandes.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
  • Especias y condimentos
CONT

El jalapeño (de la familia de la planta llamada Capsaicuma) deriva sus picantes del capsaicún [...] tiene forma de un cono, estrecho en la punta, redondo no puntiagudo. Mide aproximadamente de 6 a 8 cm de largo y 3 a 5 cm de ancho. Su color es verde oscuro, de suave textura, cáscara gruesa y pulposa [...]

Save record 3

Record 4 2008-02-07

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
CONT

The sweet pepper was popular in Spain and was referred to as "pimientos" to describe the red coloration and sweet taste. ... The fruit of a pepper plant is classified as a berry with colors ranging from green, yellow, red, purple, black, brown, white and orange. Green is an immature fruit, yet commonly eaten this way, and as the fruit matures it changes color. Color changes in most commercial cultivars are green to red, green to yellow or green to orange.

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
DEF

Variété de piment dit «doux», utilisé comme légume, cuit ou cru, bien qu'il s’agisse d’un fruit.

CONT

Le poivron se distingue des piments forts par sa grosseur; sa couleur (verte, orangée ou rouge) varie selon le degré de maturité. [...] On en distingue trois variétés, [...] Le poivron carré, dit aussi «poivron d’Amérique» [...] Le poivron de Valence, d’origine espagnole [...] Le poivron des Landes, toujours vert [...]

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
Save record 4

Record 5 2007-11-14

English

Subject field(s)
  • Vegetable Crop Production
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
  • Botany
CONT

The best known sweet peppers are the bell peppers, so-named for their rather bell-like shape. They have a mild, sweet flavor and crips, exceedingly juicy flesh. When young, the majority of bell peppers are a rich, bright green, but there are also yellow, orange, purple, red and brown bell peppers. The red bells are simply vine-ripened green bell peppers that, because they've ripened longer, are very sweet. Bell peppers vary from 3 1/2 to 5 1/2 inches long and from 2 1/2 to 4 inches wide.

French

Domaine(s)
  • Production légumière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
  • Botanique
CONT

Le poivron se distingue des piments forts par sa grosseur. (...) On en distingue trois variétés [...] Le poivron carré, dit aussi «poivron d’Amérique», à quatre lobes bien marqués, possède une pulpe charnue, épaisse et très douce, plus parfumée quand il est bien coloré (jaune ou rouge).

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Producción hortícola
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
  • Botánica
Save record 5

Record 6 1994-03-05

English

Subject field(s)
  • Vegetable Crop Production
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
DEF

any of various bluntly conical thick-fleshed sweet peppers of European origin with a distinctive mild sweet flavor from the annual plant Capsicum annum.

OBS

The term "pimiento" comes from the Spanish for pepper.

OBS

"Pimientos" include the European paprikas, which provide the paprika of commerce, a powdered red condiment.

OBS

When these are canned they are sold as pimentos.

OBS

They should not be confused with pimento (allspice or Jamaica pepper).

French

Domaine(s)
  • Production légumière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
DEF

Bonne variété productive, à fruits très beaux, gros, longs, cylindriques (16 cm. sur 6), très doux.

OBS

Type de poivron à peau épaisse.

Spanish

Save record 6

Record 7 1990-12-10

English

Subject field(s)
  • Vegetable Crop Production
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
OBS

This is the variety known as the long, slender "Sweet Yellow Pepper".

Key term(s)
  • sweet banana pepper
  • yellow banana pepper
  • sweet hungarian pepper

French

Domaine(s)
  • Production légumière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
DEF

Piment jaune et doux de 13 à 15 cm(5 à 6 pouces) de longueur et ayant 5 cm(2 pouces) au collet. Plant court, compact et très productif. Les fruits sont d’un beau jaune ciré devenant rouge brillant à maturité.

Spanish

Save record 7

Record 8 1990-03-22

English

Subject field(s)
  • Botany
  • Food Industries
OBS

Grown in Canada and the U.S., used as a substitute for green peppers.

OBS

This frying type pepper is a must in many Mediterranean dishes. The fruit is an elongated and flattened yellowish green changing to red. Walls aren't particularly thick. (Penetree Garden Seeds, 1988 Seed Catalogue).

French

Domaine(s)
  • Botanique
  • Industrie de l'alimentation
OBS

Fruits allongés... Chair d’épaisseur moyenne, jaune-vert devenant rouge à maturité. Cultivar non hybride catégorie piment doux. Semences Laval, catalogue de 1988).

Spanish

Save record 8

Record 9 1988-01-11

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
  • Vegetable Crop Production
CONT

The Serrano chili is a green chili.

OBS

Chili: The small hot-tasting pod, or fruit, of any of several varieties of pepper, used for seasoning ...

OBS

... The varieties of garden peppers may be classified in two categories: Those with mild or sweet fleshed fruit, and those with hot or pungent-fleshed fruits. Within each of these groups is a remarkable range of sizes, shapes and colors of fruits. ... Chili, Pimiento, and Cayenne are varieties of hot peppers which are often dried ...

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
  • Production légumière
CONT

Le piment vert ordinaire, assez fort, cultivé dans le Midi, se vend frais (...)

OBS

Piment : Plante de la même famille que la tomate et l'aubergine, découverte en Amérique par Christophe Colomb et décrite par les botanistes dès le début du XVIe siècle(...) Il existe de très nombreuses variétés de piments(...) sans compter le poivron, piment doux vendu comme légume frais(...)

OBS

Le mot "piment" désigne à la fois la plante, la gousse, la graine, les épices et les condiments qui en sont tirés.

Spanish

Save record 9

Record 10 1987-06-17

English

Subject field(s)
  • Spices and Condiments
  • Food Additives
DEF

The finely ground pods of dried, ripe, sweet pepper. The strong, reddish orange powder is used in sausage and spice flavorings for baked goods ..., condiments, meats ..., and soups.

CONT

Paprika [is the] Hungarian name for sweet pepper. Powder made from this pepper is ... used as a seasoning for goulash, the Hungarian national dish.

CONT

Both paprika and paprika oleoresins are used as a red coloring.

French

Domaine(s)
  • Épices et condiments
  • Additifs alimentaires
CONT

Paprika [...] [est le] nom hongrois du piment doux. [La poudre] de ce piment, rouge, de saveur très légèrement âcre, [...] [s’]emploie comme condiment et [...] est l'assaisonnement de la goulasch, le plat national hongrois, depuis la longue occupation turque.

Spanish

Save record 10

Record 11 1986-05-01

English

Subject field(s)
  • Spices and Condiments

French

Domaine(s)
  • Épices et condiments

Spanish

Save record 11

Record 12 1979-01-05

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
CONT

Piments doux (poivrons). [...] Cubanelle [...] Semblable au NAPOLITAIN mais les fruits à 3 divisions sont plus longs, de 5 1/2 à 6 pouces en moyenne. Chair d’épaisseur moyenne, jaune-vert au début mais devenant rouge à maturité. Plant de 30 pouces de hauteur, très productif.

Spanish

Save record 12

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