TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

PRIX COMMUNIQUE [4 records]

Record 1 2010-07-05

English

Subject field(s)
  • Titles of Federal Government Programs (Canadian)
  • Communication and Information Management
OBS

Our Communications Program provides a framework for all key aspects of the Patented Medicine Prices Review Board (PMPRB)'s strategy and practices. As an integral part of management, the Communications Program focuses on working in partnership with departments, stakeholders and the industry, when appropriate, to identify and convey pertinent information and to pursue the most appropriate course of action. It provides advice, develops strategies and helps inform and guide the decision-making process. Through sharing and networking, we seek to strengthen and enhance the effectiveness of our communications.

French

Domaine(s)
  • Titres de programmes fédéraux (Gouvernement canadien)
  • Gestion des communications et de l'information
OBS

Notre programme de communication est en fait un cadre de gestion des principaux volets de notre stratégie et de nos pratiques. Par le truchement de ce programme, le Conseil d’examen du prix des médicaments brevetés(CEPMB) communique aux ministères, aux intervenants et au secteur pharmaceutique de l'information pertinente dans l'espoir de les amener à prendre les mesures les plus appropriées possible, selon les circonstances. Il fournit à l'interne des conseils en matière de communication et d’élaboration des stratégies et éclaire les décisions qui doivent être prises. Le Conseil cherche à maximiser l'efficacité de ses communications par l'échange de données et par le réseautage.

Spanish

Save record 1

Record 2 2010-04-08

English

Subject field(s)
  • Forestry Operations
  • Market Prices

French

Domaine(s)
  • Exploitation forestière
  • Prix (Commercialisation)
DEF

Prix payé pour le bois extrait d’un parterre de coupe et que l’on a débardé en bordure d’un chemin avant que celui-ci ne soit transporté par camion à l’usine ou au dépôt de bois.

OBS

Pour ce qui est du transport des bois du dépôt en bordure de route [...] il est assuré par des véhicules routiers à plateaux [...] pour les petits bois tandis que les grumes nécessitent d’avoir recours à des engins spéciaux [...]

OBS

L'équivalent prix «en bordure de chemin» a été communiqué par le directeur de l'Association des manufacturiers de bois de sciage du Québec, à Québec.

Spanish

Save record 2

Record 3 2005-04-27

English

Subject field(s)
  • Titles of National Programs (Canadian)
  • Meats and Meat Industries
  • Food Industries
OBS

The Canadian Food Inspection Agency is responsible for administering the requirements of the Uniform Retail Meat Cut Nomenclature Program which was announced with the publication of CCA Communiqué No. 16 on October 25, 1977. Program Objectives: The primary objectives of the Uniform Retail Meat Cut Nomenclature Program are to: 1. ensure the use of standardized terms in the naming of meat cuts, 2. discourage misuse of these terms, and 3. provide consumers with information about the location of each cut within the carcass. This information assists consumers in making price and quality comparisons between cuts and in selecting appropriate cooking methods.

Key term(s)
  • Uniform Retail Meat Cut Nomenclature Programme

French

Domaine(s)
  • Titres de programmes nationaux canadiens
  • Salaison, boucherie et charcuterie
  • Industrie de l'alimentation
OBS

L'Agence canadienne d’inspection des aliments est chargée de faire respecter les exigences du Programme de désignation uniforme des morceaux de viande au détail, tel que décrit dans le communiqué no 16 daté du 25 octobre 1977. Objectifs du programme. Les principaux objectifs du Programme de désignation uniforme des morceaux de viande sont les suivants : 1. assurer l'utilisation d’appellations uniformes pour désigner les coupes de viande; 2. décourager le mauvais usage de ces appellations; 3. familiariser les consommateurs avec les différentes coupes de viande et leur apprendre à en distinguer la provenance sur la carcasse. Ces renseignements permettent aux consommateurs de comparer le prix et la qualité des coupes et de choisir les modes de cuisson appropriés.

Spanish

Save record 3

Record 4 1976-06-19

English

Subject field(s)
  • Market Prices

French

Domaine(s)
  • Prix (Commercialisation)

Spanish

Save record 4

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2025
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: