TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

RAGOUT [50 records]

Record 1 - external organization data 2021-03-18

English

Subject field(s)
  • Compartment – Nomenclature 4.0
  • Museums and Heritage (General)
OBS

stew pan: an item in the "Food Processing and Preparation Tools and Equipment" class of the "Tools and Equipment for Materials" category.

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Nomenclature 4.0
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
OBS

casserole à ragoût : objet de la classe «Outils et équipement de transformation et de préparation des aliments» de la catégorie «Outillage et équipement pour le traitement des matières».

Spanish

Save record 1

Record 2 2018-02-21

English

Subject field(s)
  • Recipes

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine

Spanish

Save record 2

Record 3 2018-02-14

English

Subject field(s)
  • Recipes

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine

Spanish

Save record 3

Record 4 2018-01-29

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
DEF

A beef stew with onion, paprika, and caraway.

OBS

Plural: goulasches.

Key term(s)
  • Hungarian gulash
  • Hungarian goulasch
  • Hungarian gulyas

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
DEF

Ragoût de bœuf assaisonné à la mode hongroise avec du paprika.

CONT

Gulyas de bœuf à la hongroise.

OBS

De la goulasch, ou du moins des goulaschs, car, en Hongrie, il s’en prépare de plusieurs sortes [...]

OBS

Le masculin semble l’emporter sur le féminin; le hongrois n’ayant pas de genre formel, il n’y a pas de contrainte étymologique.

OBS

goulache : Cette graphie, puisée des Rectifications de l’orthographe recommandées par le Conseil supérieur de la langue française, est attestée dans le Petit Robert (2004).

Key term(s)
  • goulache hongrois
  • goulasch hongroise
  • gulash hongrois
  • gulash hongroise
  • goulash hongrois
  • goulash hongroise
  • gulyas hongrois
  • gulyas hongroise

Spanish

Save record 4

Record 5 2018-01-29

English

Subject field(s)
  • Recipes
DEF

A dish consisting of ground beef, tomatoes, condiments and sometimes beans cooked in a Mexican-flavoured casserole style.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
DEF

Plat mexicain, ragoût pimenté de viande hachée et de haricots rouges.

OBS

Selon les régions, ce plat contient ou non des haricots rouges.

Spanish

Save record 5

Record 6 2018-01-26

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
CONT

Stew Ready Diced Beef. ... Great for delicious stews, soups and ethnic specialties, these quality cuts are sure to please. Each cube is uniform in size and color to add eye appeal to entrees of all kinds.

CONT

4kg diced stewing beef.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
CONT

1 livre (450 g) de bœuf en cubes.

CONT

900 g de bœuf à ragoût en cubes de 1 po.

Spanish

Save record 6

Record 7 2018-01-26

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
DEF

A commercial standard for chunks of beef cut from any portion of the carcass except the heel and shank: 85% of it must be the equivalent of a 0.75- to 1.5-in. (19- to 38-mm) cube, and surface or seam fat shall not exceed 0.25 in. (6 mm) in thickness.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie

Spanish

Save record 7

Record 8 2018-01-26

English

Subject field(s)
  • Spices and Condiments
  • Culinary Techniques
  • Prepared Dishes (Cooking)
DEF

Flavoring made by boiling down the juice of the bitter cassava; used in West Indian cooking.

French

Domaine(s)
  • Épices et condiments
  • Techniques culinaires
  • Plats cuisinés
CONT

Sainte-Lucie offre une cuisine excellente, à base de produits frais locaux. [...] Découvrez le pepperpot, ragoût de bœuf, de porc et de casareep, mélange épicé à base de manioc, cannelle, cassonade. Le lambi, énorme coquillage, est proposé sur toute l'île. La langouste est grillée et servie avec du beurre fondu ou froide une mayonnaise aux herbes.

Spanish

Save record 8

Record 9 2018-01-25

English

Subject field(s)
  • Recipes
  • Restaurant Menus
  • Prepared Dishes (Cooking)

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
  • Menus (Restauration)
  • Plats cuisinés

Spanish

Save record 9

Record 10 2018-01-25

English

Subject field(s)
  • Recipes
DEF

A dish of food, especially a mixture of meat and vegetables, that has been cooked by stewing.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
DEF

Plat cuisiné, composé de morceaux de bœuf et de légumes cuits ensemble dans une sauce.

Spanish

Save record 10

Record 11 2016-03-14

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
OBS

Beef.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

Bœuf.

Spanish

Save record 11

Record 12 2016-01-18

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
OBS

A seasoned dish of lamb with vegetables.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
OBS

Mets composé d’agneau et de légumes cuits ensemble.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
Save record 12

Record 13 2015-01-29

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A Provençal dish consisting of tomatoes, garlic, and onions, cooked in oil with a mixture of Mediterranean vegetables, typically courgettes, peppers, and aubergines.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Ragoût de légumes typique de la cuisine provençale, origniaire de Nice, mais courant dans tout le Sud-Est.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
DEF

Plato que se puede elaborar con todo tipo de hortalizas, [...] tomate, berenjena, calabacín, pimientos, cebolla y ajo.

OBS

Receta provenzal muy popular en Francia.

Save record 13

Record 14 2015-01-09

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
OBS

Plat de la cuisine italienne, originaire de Milan, dont le nom signifie «os (à) trou».

OBS

Il s’agit [traditionnellement] d’un ragoût de rouelles de jarret de veau non désossé, braisées au vin blanc, à l'oignon et à la tomate.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
DEF

Estofado de carne de vacuno, cortada del jarrete, con el hueso y su caña incluidos.

Save record 14

Record 15 2015-01-08

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A stew of lamb or mutton with vegetables (potatoes, carrots, onions, etc.).

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Ragoût de mouton ou d’agneau auquel on ajoute divers légumes(pommes de terre, carottes, oignons, etc.).

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
DEF

Estofado tradicionalmente preparado con cordero u oveja, con una guarnición de vegetales de raíz o tubérculos, cebollas y chícharos.

Save record 15

Record 16 2015-01-07

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
CONT

Traditionally, marmitako is a type of fish and vegetable stew.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Ragoût de thon et de pommes de terre typique de la cuisine basque.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
Save record 16

Record 17 2014-12-23

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
DEF

A dish, especially a mixture of meat and several vegetables, cooked by slow boiling.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
DEF

Préparation culinaire à base de viande de volaille, de gibier, de poisson ou de légumes, coupés en morceaux réguliers, cuits à brun ou à blanc dans un liquide lié, généralement avec une garniture aromatique [...]

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
DEF

Guiso que consiste en [carne] condimentada con aceite, vino o vinagre, ajo, cebolla y varias especias, puesto todo en crudo en una vasija bien tapada para que cueza a fuego lento sin que pierda vapor ni aroma.

Save record 17

Record 18 2014-10-30

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A dish of deer meat cooked slowly at the simmering point, with vegetables.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Mets composé de morceaux de cerf et de légumes cuits ensemble lentement.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
DEF

Guiso que consiste en cocer a fuego lento carne de ciervo condimentada con aceite, vino o vinagre, ajo, cebolla y varias especias, bien tapada a fin de que conserve la humedad y el aroma.

Save record 18

Record 19 2013-09-19

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
Key term(s)
  • African chicken stew

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
Key term(s)
  • estofado de pollo africano
Save record 19

Record 20 2013-09-10

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Recipes
  • Restaurant Menus
DEF

A dish consisting of ground beef, tomatoes, condiments and sometimes beans cooked in a Mexican-flavoured casserole style.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Recettes de cuisine
  • Menus (Restauration)
DEF

Plat mexicain, ragoût pimenté de viande hachée et de haricots rouges.

OBS

Selon les régions, ce plat contient ou non des haricots rouges.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Recetas de cocina
  • Menú (Restaurantes)
DEF

Plato típico del norte de México, elaborado con chile, carne molida de res, verduras, tomate, frijoles y especias.

Save record 20

Record 21 2013-03-22

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A stew of chicken legs with potatoes and ground almonds ...

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Ragoût de canard ou de dinde [ou de poulet] avec des pommes de terre et des amandes.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
CONT

Los escaldums es un guiso típico mallorquín que se compone de carne de ave estofada con otras viandas. Como se trata de un plato popular, existen muchas variaciones en su preparación, aunque todo el mundo coincide en que los escaldums de pavo o escaldums de nadal son una de las preparaciones más populares.

OBS

escaldum: término utilizado generalmente en plural.

Save record 21

Record 22 2013-03-01

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A Catalan stew made with ... head and trotters from cow, calf or pig.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Ragoût [catalan] de tête et de pieds de bœuf, de veau ou de porc.

CONT

Terrine tiède de capipota(ragoût de tête et de pieds de veau ou porc) avec du boudin noir sur tartelette au fromage et oignon confit.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
CONT

Cap-i-pota. Es la cabeza de la ternera cocido, lo hierven entero y una vez cocido lo deshuesan. Antiguamente había un plato muy típico donde se cocinaba la cabeza de la ternera y la pata. Este plato se decía “cap i pota”, y con al paso del tiempo en la cabeza se le quedó este nombre “capipota”.

Save record 22

Record 23 2012-12-04

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A stew of mutton with vegetables (potatoes, carrots, onions, etc.).

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Ragoût de mouton garni de légumes(pommes de terre, carottes, oignons, etc.).

Spanish

Save record 23

Record 24 2012-12-04

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A stew of lamb with vegetables (potatoes, carrots, onions, etc.).

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Ragoût d’agneau garni de légumes(pommes de terre, carottes, oignons, etc.).

Spanish

Save record 24

Record 25 2012-11-15

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A French stew made with freshwater fish (typically eel) and red or white wine.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Ragoût, cuit à l'étouffée, composé de poissons d’eau douce(généralement de l'anguille) et de vin rouge ou blanc.

Spanish

Save record 25

Record 26 2012-09-12

English

Subject field(s)
  • Spices and Condiments
  • Restaurant Menus

French

Domaine(s)
  • Épices et condiments
  • Menus (Restauration)
CONT

La sauce tomate est l'un des ingrédients clés de différents plats, aussi bien les spaghettis que la lasagne, le pain de viande, le chili, le ragoût, les casseroles et les mets mexicains.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Especias y condimentos
  • Menú (Restaurantes)
Save record 26

Record 27 2012-07-11

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A North African stew of spiced meat and vegetables prepared by slow cooking in a shallow earthenware cooking dish with a tall, conical lid.

CONT

Tajine of lamb with quinces: Halfway through the lamb cooking time, add the onions, prunes and quinces.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Ragoût de mouton, de poulet, d’origine nord-africaine.

Spanish

Save record 27

Record 28 2011-12-29

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
DEF

To remove the scum that rises to the surface of a stock, soup, sauce or ragoût when it is boiled.

OBS

The skimming is carried out with a spoon, a special skimmer or a small ladle.

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
DEF

Enlever l'écume qui se forme à la surface d’un liquide ou d’une préparation en train de cuire(bouillon, confiture, ragoût, sauce).

OBS

Elle s’effectue avec une écumoire, une petite louche ou une cuillère.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Técnicas culinarias
DEF

Quitar la espuma que se forma en la superficie de un líquido.

Save record 28

Record 29 2008-07-21

English

Subject field(s)
  • Food Services (Military)
OBS

When one enters the cafeteria at the National Defence Headquarters building in Ottawa from the door near the CANEX store and turns to the right upon entering, one finds various specialty areas offering beverages or various cold or hot food items.

OBS

One finds refrigerators full of beverages or yogurt, and if he/she proceeds to his/her left, there are refrigerated counters featuring fruit or vegetable salads, cold sandwiches, then comes the hot daily special counter, then the hot dog, french fries and hamburger counter, then there are soup and stew stock pots, the individual pizza bar, and the submarine sandwiches and wraps bar. These stations are the specialty areas.

French

Domaine(s)
  • Alimentation (Militaire)
OBS

Quand une personne entre dans la cafétéria de l’édifice du Quartier général de la Défense nationale à Ottawa depuis l’entrée située près du magasin CANEX et qu’elle tourne à droite, elle voit diverses aires de spécialités comportant des boissons ou de la nourriture froide ou chaude.

OBS

Il y a des réfrigérateurs pleins de boissons ou de yogourts et si on se dirige constamment vers sa gauche, on peut acheter, aux présentoirs frigorifiques, des salades de fruits ou de légumes, des sandwiches froids, puis on arrive au comptoir des repas chauds du jour, vient ensuite le comptoir des hot dogs, hamburgers et frites, il y a aussi des marmites remplies de soupe ou de ragoût, le buffet de pizzas individuelles et le comptoir des sous-marins et des roulés. Ces stations sont des aires de spécialités.

Spanish

Save record 29

Record 30 2008-01-16

English

Subject field(s)
  • Recipes
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
OBS

A fish stew.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
OBS

Préparation culinaire à base de poisson.

Spanish

Save record 30

Record 31 2005-09-22

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
OBS

Beef, pork, chicken, turkey or lamb may be used for stewing.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie

Spanish

Save record 31

Record 32 2005-09-22

English

Subject field(s)
  • Recipes
DEF

A stew made of bits of various meats and vegetables.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
DEF

Plat composé de viande, de poisson ou de légumes coupés en morceaux, cuits lentement dans une sauce.

Spanish

Save record 32

Record 33 2005-09-14

English

Subject field(s)
  • Recipes
  • Culinary Techniques
OBS

jug (to): To stew (esp. hare) in a covered earthenware container.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
  • Techniques culinaires
OBS

civet :Ragoût(de lièvre, lapin, gibier) cuit avec du vin rouge, des oignons.

OBS

cuisseau : Cette graphie, puisée des Rectifications de l’orthographe recommandées par le Conseil supérieur de la langue française, est attestée dans le Petit Robert (2004).

Spanish

Save record 33

Record 34 2004-06-08

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
CONT

Called trotters by the British, these are the feet and ankles of pigs. Because they're bony and sinewy, pig's feet require long slow cooking. ... Pig's feet are available pickled, fresh and smoked ...

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
CONT

Les coupes primaires du porc a) Les jarrets ou pattes de porc. Le mieux connu des plats réalisés avec des jarrets de porc est sans doute le ragoût de pattes de cochon. Servi avec des boulettes de viande, il constitue encore pour plusieurs un plat traditionnel de la période des fêtes. La patte de cochon, qui est en fait le jarret, est une coupe économique pouvant servir plusieurs personnes. Les jarrets de porc avant et arrière sont différents tant du point de vue de volume qu'en quantité de viande [...]

CONT

Pieds de porc : La veille, plongez les pieds de porc dans une casserole d’eau froide et portez doucement à ébullition.

Spanish

Save record 34

Record 35 2004-06-01

English

Subject field(s)
  • Pastries (Cooking)
OBS

Special bakery products that are famous and that originated in France.

French

Domaine(s)
  • Pâtisserie (Art culinaire)
CONT

[En Haïti] la cuisine est d’inspiration française et créole. Les grillades, les frites, les pâtisseries françaises, et les fruits de mer se côtoient au menu des restaurants des hôtels. La nourriture créole s’accompagne de haricots rouges et de riz. La marinade de dinde, le homard en ragoût ou grillé, le poulet créole aux épices et le porc frit sont quelques-uns des plats typiques d’Haïti. Vous trouverez beaucoup de fruits tropicaux, du bon café et du rhum.

Spanish

Save record 35

Record 36 2001-01-26

English

Subject field(s)
  • Recipes

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
OBS

Glossaire-16

Spanish

Save record 36

Record 37 2001-01-26

English

Subject field(s)
  • Recipes

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
OBS

Glossaire-16

Spanish

Save record 37

Record 38 1997-04-15

English

Subject field(s)
  • Household Utensils and Appliances (General)
CONT

Our Best 7-Pc. stainless steel tool set incl.: fork, masher, turner, basting and slotted spoons, ladle, hanging rack.

French

Domaine(s)
  • Équipement ménager (Généralités)
CONT

garniture 8 pièces acier chromé [...] : écumoire, cuiller à jus, spatule, pelle à friture, pelle à poisson, fourchette, louche et barre.

Spanish

Save record 38

Record 39 1992-07-28

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
  • Recipes
OBS

ragoût: French Cookery, a highly seasoned stew of meat or fish, with or without vegetables.

OBS

Ragoût: One of the oldest known dishes, in which the simple use of meat with condiments is suggestive of the cooking of ancient Greece and Rome. The word ragoût is derived from the French word ragoûter., which means to re-awaken the taste. A white or brown spicy stew, it may be made with meat, fowl or fish, with or without vegetables. Navarin (which see) is the classic French version.

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
  • Recettes de cuisine
CONT

[jarret] Partie servant à faire le ragoût de pattes québécois.

OBS

recette de la cuisine québécoise.

OBS

ragoût : Préparation culinaire à base de viande, de volaille, de gibier, de poisson ou de légumes(...) Le mot «ragoût» date de 1642(...) Le verbe «ragoûter» signifiait "remettre en appétit"

Spanish

Save record 39

Record 40 1992-07-28

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
  • Recipes
OBS

Ragoût. One of the oldest known dishes, in which the simple use of meat with condiments is suggestive of the cooking of ancient Greece and Rome. The word ragoût is derived from the French word ragoûter, which means to re-awaken the taste. A white or brown spicy stew, it may be made with meat, fowl or fish, with or without vegetables. Navarin (which see) is the classic French version.

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
  • Recettes de cuisine
OBS

Recette de la cuisine québécoise.

Spanish

Save record 40

Record 41 1990-09-06

English

Subject field(s)
  • Recipes
DEF

a thick, highly seasoned soup or stew, usually made of chicken or small game and corn, tomatoes, and onions.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
OBS

ragoût : met composé de morceaux de viande(...) et de légumes cuits ensemble dans une sauce plus ou moins relevée.

Spanish

Save record 41

Record 42 1987-02-18

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
CONT

Dinner will include a tasty West African groundnut stew, light Vietnamese spring rolls, hummus and pita from the Middle East ...

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés

Spanish

Save record 42

Record 43 1986-09-08

English

Subject field(s)
  • Cooking Appliances
CONT

The Proctor-Silex's "slow cook" setting .. produced a disappointing stew cooked in the slow cook dish provided.

French

Domaine(s)
  • Appareils de cuisson des aliments
CONT

Le réglage de cuisson lente du Proctor-Silex Meal Maker II 0260 W donnait un ragoût décevant(...)

Spanish

Save record 43

Record 44 1986-08-13

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Prepared Dishes (Cooking)
DEF

A method of cooking less tender cuts of meat in water for longer periods of time in order to tenderize the meat.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Plats cuisinés
DEF

Mode de cuisson à chaleur humide pour les petits morceaux moins tendres.

Spanish

Save record 44

Record 45 1986-07-04

English

Subject field(s)
  • Cooking and Gastronomy

French

Domaine(s)
  • Cuisine et gastronomie

Spanish

Save record 45

Record 46 1979-12-20

English

Subject field(s)
  • Restaurant Menus
  • Prepared Dishes (Cooking)

French

Domaine(s)
  • Menus (Restauration)
  • Plats cuisinés

Spanish

Save record 46

Record 47 1978-08-23

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
OBS

(...) For a stew, the chicken is simmered in a liquid from the start of its cooking. When chicken is fricasseed, the meat is always cooked first in butter (...) then the liquid is added.

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
DEF

préparation à base de viande (...) de volaille, (...) cuit à brun, avec un apport de farine que l’on fait roussir avant d’ajouter l’eau ou le bouillon, ou à blanc (à l’anglaise), sans farine, les pommes de terre entrant dans la composition suffisant à épaissir la sauce.

Spanish

Save record 47

Record 48 1976-06-19

English

Subject field(s)
  • Cooking and Gastronomy

French

Domaine(s)
  • Cuisine et gastronomie

Spanish

Save record 48

Record 49 1976-06-19

English

Subject field(s)
  • Cooking and Gastronomy

French

Domaine(s)
  • Cuisine et gastronomie

Spanish

Save record 49

Record 50 1975-03-11

English

Subject field(s)
  • Household Utensils and Appliances (General)
CONT

Our best 7-PC. stainless steel tool set incl: fork, masher, turner, basting and slotted spoons, laddle, hanging rack.

French

Domaine(s)
  • Équipement ménager (Généralités)
CONT

Riche garniture en acier inox massif UGINOX [...] : 1 pelle à friture, 1 cuiller à ragoût, 1 écumoire, 1 cuiller à jus, 1 louche, 1 fourchette à viande avec barre de suspension.

Spanish

Save record 50

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