TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

RAIL CARCASSE [6 records]

Record 1 - external organization data 2022-01-25

English

Subject field(s)
  • Compartment - Royal Canadian Mounted Police (RCMP)

French

Domaine(s)
  • Tiroir - Gendarmerie royale du Canada (GRC)
OBS

Le rail est placé sur la carcasse de l'arme. Il permet l'installation d’accessoires(p. ex. viseur optique, viseur laser).

Spanish

Save record 1

Record 2 2017-08-30

English

Subject field(s)
  • Food Safety
  • Slaughterhouses
CONT

Ideally, the inspection station for the viscera should be slightly before the carcase inspection point so that significant findings can be communicated to the carcase inspector.

French

Domaine(s)
  • Salubrité alimentaire
  • Abattoirs
CONT

Chaque établissement d’abattage doit disposer d’un poste d’inspection regroupant la tête, les viscères comestibles, les viscères non comestibles, la carcasse et un rail de retenue pour l'inspection vétérinaire, de façon à permettre l'inspection complète de chaque carcasse et de ses parties.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Inocuidad Alimentaria
  • Mataderos
Save record 2

Record 3 2016-10-26

English

Subject field(s)
  • Quality Control (Management)
  • Slaughterhouses
  • Regulations and Standards (Food)
  • Animal Diseases
CONT

Carcass rail inspection. Carcasses should be split prior to rail inspection. The rail inspection consists of a careful external and internal examination of dressed carcasses, including visual inspection of the iliac lymph nodes. The spinal cord shall have been completely removed from split carcasses.

OBS

When significant deviations are found during any of the above inspections, the carcass shall be tagged and railed out onto the held rail for subsequent veterinary inspection. ... Whenever a carcass is held due to a pathological condition which necessitates veterinary inspection, all viscera previously detached, blood (if harvested) and head (if detached) must also be held and made available to the veterinarian. During the rail inspection those carcasses which have trimmable demerits are identified, so that they may be trimmed and the trimmable demerits weighed.

OBS

rail inspection: term extracted from the “Glossaire de l’agriculture” and reproduced with permission of the Organisation for Economic Co-operation and Development.

French

Domaine(s)
  • Contrôle de la qualité (Gestion)
  • Abattoirs
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
  • Maladies des animaux
CONT

Inspection de la carcasse sur rail. Les carcasses devraient être fendues avant l'inspection sur rail. Cette opération consiste à examiner attentivement l'extérieur et l'intérieur des carcasses éviscérées, ainsi qu'un examen visuel des ganglions iliaques. La moelle épinière doit avoir été entièrement enlevée des demi-carcasses.

OBS

Lorsque des différences appréciables sont observées lors d’une de ces inspections, la carcasse devra être étiquetée et dirigée vers le rail de retenue pour une inspection vétérinaire subséquente. [...] Lorsqu'une carcasse est retenue à cause d’une condition pathologique et nécessite une inspection vétérinaire, les viscères, la tête(si détachée) et le sang(si récolté) doivent également être retenus, bien identifiés et mis à la disposition du vétérinaire. Durant l'inspection sur rail, identifier les carcasses dépréciées pour cause de parage; celles-ci seront ensuite parées, et les portions parées pesées au dernier poste d’inspection.

Spanish

Save record 3

Record 4 2007-10-29

English

Subject field(s)
  • Slaughterhouses
CONT

Stationary or elevating type platforms should be located away from the dressing rail to avoid common contact of skinned portions of carcasses.

French

Domaine(s)
  • Abattoirs
CONT

Les plates-formes, qu'elles soient fixes ou élévatrices, doivent être situées à l'écart du rail d’habillage, afin d’éviter tout contact avec les portions dépouillées de la carcasse.

Spanish

Save record 4

Record 5 1986-07-17

English

Subject field(s)
  • Slaughterhouses
  • Meats and Meat Industries
DEF

Any main trunk rail. Also called "Header Rail".

OBS

Header: any main carcass-hanging rail.

French

Domaine(s)
  • Abattoirs
  • Salaison, boucherie et charcuterie
CONT

La saignée terminée, les carcasses sont entraînées sur le rail général. La carcasse, placée sur le rail général, est ensuite entraînée par une chaîne sans fin, munie de butées qui poussent les chariots.(...) Il est à noter que, suivant les usines, la carcasse est placée sur le rail général soit avant la fente, soit à la sortie du caisson métallique à douche.

Spanish

Save record 5

Record 6 1986-07-16

English

Subject field(s)
  • Slaughterhouses
  • Meats and Meat Industries
DEF

Any main carcass-hanging rail, as opposed to a siding or side rail.

French

Domaine(s)
  • Abattoirs
  • Salaison, boucherie et charcuterie
CONT

La carcasse, placée sur le rail général, est ensuite entraînée par une chaîne sans fin munie de butées qui poussent les chariots.

Spanish

Save record 6

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