TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

RESTAURANTS ETABLISSEMENTS ALIMENTAIRES [5 records]

Record 1 2017-05-15

English

Subject field(s)
  • Various Proper Names
  • Restaurant Industry (General)
  • Hotel Industry (General)
Universal entry(ies)
0631
classification system code, see observation
OBS

Restaurant and food service managers plan, organize, direct, control and evaluate the operations of restaurants, bars, cafeterias and other food and beverage services. They are employed in food and beverage service establishments, or they may be self-employed.

OBS

0631: classification system code in the National Occupational Classification.

French

Domaine(s)
  • Appellations diverses
  • Restauration (Généralités)
  • Hôtellerie (Généralités)
Entrée(s) universelle(s)
0631
classification system code, see observation
OBS

Les directeurs de la restauration et des services alimentaires planifient, organisent, dirigent, contrôlent et évaluent les activités de restaurants, de bars, de cafétérias ou d’autres établissements du domaine de la restauration. Ils travaillent dans des établissements de services d’aliments et de boissons, ou ils peuvent être des travailleurs autonomes.

OBS

0631 : code du système de classification de la Classification nationale des professions.

Spanish

Save record 1

Record 2 2017-03-17

English

Subject field(s)
  • Various Proper Names
  • Restaurant Industry (General)
  • Hotel Industry (General)
Universal entry(ies)
6321
classification system code, see observation
OBS

This unit group includes various types of chefs who plan and direct food preparation and cooking activities and who prepare and cook meals and specialty foods. They are employed in restaurants, hotels, hospitals and other health care institutions, central food commissaries, clubs and similar establishments, and on ships.

OBS

6321: classification system code in the National Occupational Classification.

French

Domaine(s)
  • Appellations diverses
  • Restauration (Généralités)
  • Hôtellerie (Généralités)
Entrée(s) universelle(s)
6321
classification system code, see observation
OBS

Ce groupe de base inclut tous les chefs qui planifient et dirigent les activités reliées à la préparation et à la cuisson des aliments, et qui préparent et font cuire les repas et les aliments de spécialité. Ils travaillent dans des restaurants, des hôtels, des centres hospitaliers et d’autres établissements de soins de santé, des services alimentaires centralisés, des clubs et des établissements semblables, et à bord de navires.

OBS

6321 : code du système de classification de la Classification nationale des professions.

Spanish

Save record 2

Record 3 2017-03-17

English

Subject field(s)
  • Various Proper Names
  • Restaurant Industry (General)
Universal entry(ies)
6322
classification system code, see observation
OBS

Cooks prepare and cook a wide variety of foods. They are employed in restaurants, hotels, hospitals and other health care institutions, central food commissaries, educational institutions and other establishments.

OBS

6322: classification system code in the National Occupational Classification.

French

Domaine(s)
  • Appellations diverses
  • Restauration (Généralités)
Entrée(s) universelle(s)
6322
classification system code, see observation
OBS

Les cuisiniers préparent et font cuire une grande variété d’aliments. Ils travaillent dans des restaurants, des hôtels, des centres hospitaliers et autres établissements de soins de santé, des services alimentaires centralisés, des établissements d’enseignement et autres établissements.

OBS

6322 : code du système de classification de la Classification nationale des professions.

Spanish

Save record 3

Record 4 2017-03-17

English

Subject field(s)
  • Various Proper Names
  • Restaurant Industry (General)
Universal entry(ies)
6711
classification system code, see observation
OBS

Food counter attendants and food preparers prepare, heat and finish cooking simple food items and serve customers at food counters. Kitchen helpers, food service helpers and dishwashers clear tables, clean kitchen areas, wash dishes, and perform various other activities to assist workers who prepare or serve food and beverages. They are employed by restaurants, cafés, hotels, fast food outlets, cafeterias, hospitals and other establishments.

OBS

6711: classification system code in the National Occupational Classification.

French

Domaine(s)
  • Appellations diverses
  • Restauration (Généralités)
Entrée(s) universelle(s)
6711
classification system code, see observation
OBS

Les serveurs au comptoir et les préparateurs d’aliments préparent, font chauffer et complètent la cuisson d’aliments simples, et servent les aliments aux clients, au comptoir. Les aides de cuisine, les aides de services alimentaires et les plongeurs débarrassent les tables, nettoient les aires de travail de la cuisine, lavent la vaisselle et exécutent diverses tâches pour aider les employés chargés de préparer ou de servir les aliments et les boissons. Ils travaillent dans des restaurants, des cafés, des hôtels, des comptoirs de restauration rapide, des cafétérias, des centres hospitaliers et d’autres établissements.

OBS

6711 : code du système de classification de la Classification nationale des professions.

Spanish

Save record 4

Record 5 1987-05-11

English

Subject field(s)
  • Commercial Establishments
  • Restaurant Industry
CONT

The region is well equipped to meet the needs of all [Tourists] in food facilities and restaurant facilities.

French

Domaine(s)
  • Établissements commerciaux
  • Restauration

Spanish

Save record 5

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