TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

ROTI EPAULE [6 records]

Record 1 2017-02-15

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
OBS

Retail cut of beef.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

De bœuf.

Spanish

Save record 1

Record 2 2016-03-14

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
OBS

Beef.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

Bœuf.

Spanish

Save record 2

Record 3 2016-03-09

English

Subject field(s)
  • Food Industries
OBS

beef

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
OBS

Bœuf.

Spanish

Save record 3

Record 4 2007-03-22

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
OBS

This economical, rectangular roast is the cut of choice for pulled pork barbecue, since it's marbled with enough fat to keep the meat moist while cooking. You can buy it bone-in or boneless.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

Le soc de porc, situé dans la partie supérieur de l'épaule, est en fait l'équivalent de la palette dans le porc. Cette coupe peut être désossée afin de produire des rôtis et des viandes froides comme le capicole ou être simplement cuit en rôti avec ses os.

Spanish

Save record 4

Record 5 2005-04-07

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Meats and Meat Industries
  • Regulations and Standards (Food)
OBS

Term used at the Canadian Pork Council.

OBS

Name of fresh pork cut according to the industry's basic standards.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Salaison, boucherie et charcuterie
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
OBS

Terme en usage au Conseil Canadien du porc.

OBS

Nom de la coupe de détail selon les normes de base de l’industrie canadienne du porc.

Spanish

Save record 5

Record 6 2004-02-20

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
OBS

Proposé par analogie avec «rôti d’épaule de porc aux abricots et amandes dences».(Internet. [<a href="http ://www. copperl-hanaudaye. fr/fr/filiere. saveurs2_recettes3. shtml" title="http ://www. copperl-hanaudaye. fr/fr/filiere. saveurs2_recettes3. shtml">http ://www. copperl-hanaudaye. fr/fr/filiere. saveurs2_recettes3. shtml</a>].

Spanish

Save record 6

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